19. sep. 2008

Yesss! - Opptur!

Det svinger, om ikke andre plasser, så i alle fall i humøret! - Og nå er det opptur igjen!

Jeg har tenkt en stund at jeg ville vise det jeg har gjort av tegninger til på/ombygging av huset, hos teknisk på komunen, før jeg sender søknad, sånn at tegningsmaterialet er ok, og flere runder i byrokratiets irrganger ungås!!! I går fikk jeg audiens!

Nydusjet og kledd høy og mørk gikk jeg med nervøse skritt til verket, og det gikk riktig bra, fikk skryt for tegningene!!!

Siden snekkeren - fremdeles in absent! - ikke har, eller lar, høre fra seg!!!! - Spurte jeg forsiktig om det var mulighet for å være "selvbygger"! "Jo det var ingen umulighet"!!! Hmm - fint! - og jeg dristet meg litt lenger og spurte om å få stå som ansvarshavende på prosjektet! - "jo det var det under diverse vilkår mulighet for - kunne jeg snekre da"? - ja ja - klart det!!!!

Fikk en haug med uforståelige dokumenter som må fylles ut for "søknad om ansvarsrett" og "søknad om selvbygger" - det blir langt vanskeligere enn å snekre!!!

Hvis jeg får til dette, betyr det at jeg kan redusere utgiftene (lønninger) til snekker betydlig! Slik det nå ser ut, er det helt nødvendig for å få prosjektet gjennomført!

Gledelig var det og, at utvidelsen av vedbua, og den nye carporten kunne gå i samme søknaden, og til samme prisen! Hmmm lurer på om jeg skal smelle til med glassutestua og!!!! (men den er det "åresvis" til blir bygd!!!)Drivhusa regner jeg med går uten - skjønt de blir stående på grensa - komunens!!!

Vel dette var gode nyheter, minuset er at da tar det "100 år" som minsten sa, før vi blir ferdige!!! - Skal tro hva han baserer de erfaringene på - Garasje - hmmm!!!!

Er så oppglødd at jeg nesten ikke får sove! Nå må det tegnes ny/om/tilbygg av vedbu, og ny Carport - slik at dagens garasje kan få bli verksted!

Fredag - - - ikke så "endelig" nå - som jeg har ferie!!!!!

11 kommentarer:

hajal. sa...

Gratulerer !
Ikkje rart du er oppglødd og søvnlaus no då - er sikker på at løysingar og muligheter har snurra rundt i toppen både i vaken og ikkje vaken tillstand.
Det vert spennande å følge med framover.

Harryford sa...

Å - minst like spennende for meg! "Det spinner i boksen ja"!!!!

nemi sa...

Gratulerer:-)
Selv om skjemaene blir en utfordring, blir du jo skipper på egen skute!

Mokki sa...

Nå ble jeg glad på dine vegne! Ser ut som det løser seg med eller uten snekker (hva er det med håndtverkere og anbudsregning - som aldri klarer å få ut sånt???).

Villrose sa...

Gratulerer med vellykket audiens.
Hjelper å være "høy og mørk" ;-)

Nåja, med så proffe tegninger (sammenlignet med alt krotet de mottar) - ikke så rart etaten får tillit til deg som ansvarshavende...

Lykke til videre!!

Harryford sa...

Ja det kan du lure på Mokki!!!!! Har hatt samme problemet på jobb - det er jo prisen folk lurer på først!!!

Får leve i håpet enn så lenge Villrose - har ikke fått ansvarshaver-retten annå da - første hinder - fylle ut blankettene!!! - men en får ta et hinder om gangen!
Det er noe med en historie om haren og skilpadden!!!!

Unknown sa...

Grattis! Detta får du til som bare det.

Soleien sa...

Gratulerer! Så bra at noe i skjemaveldet går som det burde!
og jeg må si meg enig i at de tegningene kvalifiserer deg til proff!

Merethe sa...

SÅ spennende dette høres ut da...mannen her har vært snekker på vårt lille hus. Men har hatt veiledning av en kompis som er snekker. Stå på :))

Anonym sa...

Så flott!!
God helg :-)

potentilla sa...

Ja nå er jeg spent...hvor er disse forb....smileyene når man trenger dem????