19. jan. 2010

Salad bowl.

Ikke noe prangende navn på denne plukk salaten. Men den produserer bra med grønne blader til saltbollen.

Den finnes i en rød utgave også, men jeg bruker denne grønne fordi jeg i tillegg bruker Rød Amerikansk plukk.

Denne grønne sorten er mildere på smak en den røde, noe ungene setter pris på. Vi "gamle" finner den gamledagse salatsmaken i Am.plukk.

Det fine med Salat Bowl er at den tåler høye temperaturer uten å falle sammen. Særlig nytttig når den tidligdyrkes i drivhus, drivbenk, eller kanskje pallekarm med glass/plast over.


De fleste venter med salaten til en kan så direkte ute, hvilket er det meste fornuftige! Så ute gjøre så fort jorden er telefri, da salat spirer greit ved lave temperaturer. Men frøa bør være "ferske" og oppbevares tørt!
Dekk med plast for å hindre en overraskende nattefrost. Må ha jevnt med vann, ellers blir de beske. Torv og sand er fin jord.

Dette bildet har jeg vist flere ganger, og er fra salathylla, den gang jeg hadde ordentlig drivhus.

Og i går øynet jeg igjen håpet om å få jobbe videre med drivhuset jeg påbegynnte i fjor vinter. "Dealen" med meg selv er at etter garasjen er ferdig, skal jeg bruke tid på drivhuset, frem til det blir husarbeid igjen. - Og i går, endelig, begynnte jeg montering på garasjemurene av det i snekkerbua prefabrikerte reisverket! Yesss!
Datategningene mine er en fornøyelse å jobbe med. Dette er første gangen jeg får prøvet de i praksis. Fin trening til husbygging. Høyst lovende.
I dag fortsettes det med takbjelker. Bilde i morra.

10 cm nysnø i går, minus 2 grader.

Natten, så der.

4 kommentarer:

nefertiti sa...

Finfin salathylle. Kanskje jeg skal prøve det for første gang i år?

:-)

Unknown sa...

Ja.. salat ja.. Når skal jeg få fingeren ut og sådd alt dette her tro?

Harryford sa...

Fint å ha muligheten til litt forskjellige salatsmaker nefertiti!

Vel, Charlotte, det er fremdeles "litt" tid igjen til someren! ;-)

Anonym sa...

Well I to but I contemplate the brief should prepare more info then it has.