31. jan. 2009

Balansekunstner - neppe! - - - - Drivhus og Situps!

Fredagen forløp tålig greit, men ikke så mye drivhustid! De jeg server ønsker å komme hjem till varmt hus og duftene middag på fredag, hvilket de gjør fra kl 14.30 til 15.15.! Og fredagsmiddagshvilen hopper jeg ikke over! Men tusla nå ut en halvannen times tid, etter kaffen. - Det skulle jeg nok ikke ha gjort!

Det var for mørkt der til å se strekene ordentlig, og jeg gikk for å hente et 2x58W lampe til å henge over arbeidsbenken! Jeg ville henge den opp i et par tråder fra takbjelkene, og tenkte å klatre opp på arbeidsbenken for å feste de - gadd ikke å hente gardintrappa!
Men - nå var greia at benken var rimelig full med materialer og verktøy, - jeg må ha alt innen rekkevidde i løpet av sekunder (det er i alle fall unnskyldningen for ikke å rydde kontinuerlig)! Ok - opp på stolen, og et bein på benken, det var det plass til, - men i "min alder" er det vist ikke lett å stå på et bein, se oppover, og knyte båtsmannsknop - opp ned - SAMTIDIG! Det ble for mye, jeg mista balansen og greip etter noe å holde fast i! Det fant jeg - nesten - for mitt "holdepunkt" var en Racor reol, med 20 skuffer fulle av skuer etc - stående løst oppå et skap over benken!!! Vel - jeg berga meg, med det gjorde ikke Racorn! Den gikk i gulvet med et h - - helsikes bråk! STØNNNNNNNNNNNNNNNNNNN! Det trengtes ikke noe 2x58 for å lyse opp der en stund"!!!

Jeg er ikke av disse "klomsetypene" - så det er desto ergerligere når sånt skjer! "Ripe i lakken"!

Men noe ble gjort!


Nytt drivhus Dag 4


Jeg glemte i går å nevne at jeg skar ut spor for glassfalser, dvs falser for 16mm plater, i linene!
Til dette brukte jeg en antikvarisk sirkelsag. Det hadde gått like fint med en håndsirkel og anlegg! Men da med et klyveblad, og ikke disse "universal" som følger med sagene! De som passer best til - Ingenting!!! Det er klyveblad til å kutte langsetter materialene, og kappblad - til å kappe på tvers. Det tar 20 sekunder å skifte blad!




Her sees det hele i nærbilde. Først skjæres på flasken, dvs med bredsiden ned, så endesnus "biten" og det skjæres på høykant! Vips så har en fals!






Neste steg var oppmerking hvor alle veggstenderne skal stå. Surra litt der, trodde ikke på tegningene, de måtte være feil - pleier å skylde på det! Men som vanlig var de riktige - har jo tegna de selv ;-) og ting gikk forover igjen. Her sees glassfalsen og sporet hvor veggstenderne skal settes ned i! Hadde ikke trengt dette sporet, kunna ha skrudd stenderne direkte, men det er liksom ikke meg!


Nå får de støtte sideveis, og jeg skrur de ikke på feil plass under monteringen!

Her sees selve fresingen med overfres i laget fresemal, slik at alle blir like! Malen har støtter på sidene, slik at den passer rett på arbeidsstykket. Smokk på og fres!

Ok det er vel lettere å fatte på det neste bildet!





Det er her det!

Malen gjør at fresen ikke kommer ut av sine rammer sideveis. Her skulle det freses tvers over, så ingen stoppere trengtes i endene! Fritt spillerom innen rammene, men hvor langt en skal gå - må en vurdere selv!!!! Som ellers i livet!



La inn dette litt seinere - håper det gir en bedre oversikt over "Hvor jeg er"!





Slik var det - og - To be contiued

Situps

PS 31. Januar i dag og innspurt på situps! Håper å ha fått inn alle tall i løpet av søndag/mandag – noen er vel på fart i helga - på frøjakt kanskje ;-) - så blir det trekning av motivasjonspremien like etter! Har kommet til at det må bli loddtrekning nå denne første måneden – men neste - da!!!! :-)

.

30. jan. 2009

Tomatspirekonkurransen 2009

Tomatene er noe helt spesielt for meg. Tror det kommer av at jeg i min "voksen grønne barndom" begynte med å så tomatfrøa, og at det da var de som spirte først! Den første glede over vårens komme! Den gang betydde det mer enn i dag, da vintrene var "lang og mørke" i den tiden!

Så her er altså årets begynnende spiring!!

Første sort i mål var Black Russia, antagelig vant til kalde forhold
Såpottene har stått ved siden av vedovnen, og fått "dag og natt" forhold.
2. plass var Marmande, en bifftomat - gir få med stor frukter - litt "luksus" med plassen de der!
3. plassen ble delt mellom Chocolate Chery og Tigerella. De første er moms, men de vil ha det varmt. Tigerella er en riktig produktive frisk god tomat! - Med morsomt utsende!


Nytt Drivhus. Dag 3.

Det ble vel ca 5 timer med jobbing i går. Halvparten av tiden gikk med til å finne frem redskap, og når jeg endelig fant de, måtte de pusses opp! Lagring i fuktig garasje er katastrofe for carbonstål!!! Høveltenne så ut som jeg hadde prøvd å høvle i granitt! Vi har eget verktøy i båtbua, men det får være der!

Hvor stor interesse alle disse detaljene har vet jeg ikke, men for de som følger med kan det nok snappes opp noe nyttig, som kan brukes ved snekring generelt!
Jeg gjør det enkelt, og så er det bare å spørre hvis det skulle være noe å lure på!

Jeg begynte med å lage bunn og toppline på langsidene. Materiale var for korte og måtte skjøtes. Jeg valgt skråskjøter uten "nakke" fordi de er enklere å lage! Linene skal ha en lengde på ca 5,5 meter. Det blir lengden på drivhuset!



Først lagde jeg en gigg for skjæring og høvling av nøyaktige skråskjøter. Giggens sider og glideflater må være i vinkel på bunnen.






Her er stykket som det skal skjæres skråskjøt på, lagt i giggen for tegning av skjærestrek! Lengden på lasken er bare sånn omtrent "akkurat passe lang"! det finnes masse regler - men!!!






Her skjæres det etter streken med El stikksag.






Giggen settes på og festes med en tvinge på tvers. Så høvles den ujevne skjæringen til, nøyaktig etter giggen! Høvelen holdes på skrå, slik at glideflatene sklir på giggen, og høveltanna gjør jobben med skjøten!






Etter en goooood stund er alle skjøtene nøyaktig like!





Jeg skrudde skjøtene sammen med 2 skruer, en fra hver side. Dette gjorde jeg før jeg hadde på lim. Tørrskrudde. Skal en bore og holde ting på rett plass etter en har påført lim, blir det lett et "glidende kliss"! Så, tørrskru, demontere, smør på lim, og skru sammen! Ikke noe gris og glidninger, som gjør at det hele blir feil. En ren fornøyelse å jobbe slik!



Det sjekkes at skjøten er tett og fin. Det var den ja! "Overrettmerke" sette på, og plankene nummereres. Slik at det umulig kan bli feil! Omstendelig ja, men greit å ha når en blir avsporet, eller det blir seint på dagen!





Siden det er 0 grader i garasjen, og limet skal ha 10 grader pluss, må materialene varmes opp! Kanskje ikke helt etter EUnormen dette, men jeg passer på!






Så var limet påført, skruene skrudd ned, og tvinger påsatt på endene av skjøtene, sånn for "ekstra"!



To be continued!

.

29. jan. 2009

Bilde - 6. i 6. - Nesten!

Et lite ekstraskriv i kveld! Merethe utfordret meg på et 6.i 6. bilde, og siden jeg har tatt "det" før, tar jeg et jeg liker!



Herlig amatørmessig papirbilde fra "gamledager! De er kjærester ennå, sånn av og til! Ble inspiret av den søte tulla hos deg vet du Merethe! :-)

I morra blir det "drivhusbilder" igjen!

.

Holocaust!

En noe dramatisk overskrift - men forklaring følger!

Overskriftene mine har i likhet med mange andre bloggere tidvis dobbel betydning, eller antydning!

Antydning 1. Altså, det er ikke snakk om at familien her er i noen som helst tidsklemme, nå som jeg er hjemmeværende. Alt ligger til rette for at ting skal bli planlagt og gjennomført i fred og fordragelighet! Men Neida! - - Nå som jeg er i gang med drivhuset og vil jobbe konsentrert med det, i tillegg til Indretjenesten! - Planlegger jeg dagen, sjekker tider osv! - - Så begynner det, gjerne allerede ved frokosten, - " åja møte i dag, må gå tidligere, glemte det, kan du hente - skal ha pølser med i dag, har vi det - jammen, du har jo ikke sagt at du skulle ha med det - glemte det, kan jeg komme seinere, lovete å - hva var det 4 du skulle av sted, du sa jo 6. - jammen fikk beskjed at vi skulle 4 - når da - i går - jammen for svarte jeg må jo vite det - ikke nå 20 minutter før!!! ARGHHHHHHHHHHHHH SURR!

Så det meste av gårsdagens drivhusjobbing, forsvant i - surr!
Siden jeg skulle delta i Holocaust-antydning del 2, kunne jeg ikke ha speidermøte og måtte arrangere forberedelser til det - i "arbeidstiden"! Hente tauer, verve litt, ordne med ved, få på plass ledere osv!

Antydning 2. Onsdagen var Holocaustdagen, som ble markert av de fleste ungdomsskoler på 9. tinnet, i Norge og mange andre land! Eldstegutten går i 9. og var med! Vi har et fredssenter og fredspark her i byen. Drevet at henne som startet med Polenturene til div konsentrasjonsleirer!
9. klassene samler inn penger for finansiering av turen, og mange kaker, gensere osv er solgt. Men i går holdt de "konsert - teater" i kulturhuset, til inntekt for samme!
Noget tvilende troppet jeg opp med minsten - 250.- kr - -! En annen måte å hente Kr fra foreldre! States bidrag er vekkfallt!!! Så langt har de samlet in 200000,-! på ca 90 stk!

Det ble en lang men morsom kveld. 2,5 timer med mange innslag! Det er bare til å undre seg over, - disse sære grinete geipete ikkesvarende himlende stive tenåringene, som en tidvis får lyst til å sende med lappen No Return til Beyond outer space! - - - Fremstår i "Roller" som de skjønneste, mest sjarmerende, morsomme engler - en kan tenke seg! I teater og musikk frigjør de seg helt fra denne verden og går inn i spillet!!! - og vi får se deres indre skjønnhet/sjarme!

Jeg må bare si, og har vel sagt det før, - jeg er så inderlig glad for kulturskolene som dukker opp - her i Risør siden 1972! - og hva det gjør med ungene. Tenker på egen oppvekst hvor det ikke fantes slikt i det hele tatt. Kanskje en musikktime i uka, med bare bråk og pøbelstreker! Det er ikke bare milevis forskjel, - det er galakseavstender i forskjel!

Drivhus Dag 2 - Forberedelser.

Ikke mye ble gjort, men materialene ble tatt i hus, sortert og lagt på strø. Noen maskiner ble ordnet, skiftet sagblader osv. En "gigg" for tilhøvling av skjøter som skal limes, ble laget!
Tar noen bilder i dag! For i dag håper jeg å få arbeide i fred! ;-)

.

27. jan. 2009

Nytt Drivhus. Dag 1 - Materialer!

Jaha - så er "vi" vel i gang! Bestilte i går materialer til det nye drivhuset jeg i lang tid har planlagt å lage! Det er over et år siden nå, de andre 2 blåste ned!


Materialene kom i dag! Svær kranbil og greier!


Det er 250 meter med impregnert 73 x 36 mm. Antagelig ikke nok, da en del av de er av dårlig kavitet, store kvister og avved, samt at det blir en god del kapp! Det meste av kappet må jeg ta meg tid til å lime sammen, for å redusere totalprisen! Lite penger - "mye" tid! = jobbe som bare - det!

Her ligger det foran garasjen, - iskaldt verksted!!!


Kan det bli drivhus av denne haugen her? En kan tvile på mindre!

I morgen får jeg få de innendørs. De er kliss våte, og jeg er usikker på om jeg tar sjansen på å bearbeide de så våte. Det er dette med krymping under tørking som kan skape problemer!


På den annen side, vrir og vrenger impregnerte materialer seg noe fryktelig når de tørker, og da er de - også - umulige å jobbe med!!!


Det er en del detaljer som skal passe i hop, og som krever i alle fall et minimum av nøyaktighet!

Tror jeg har vist denne detaljen før, men den ene er mye lik den andre så;-)

Ok så vet jeg hva jeg har å gjøre EN STUND fremover! MEN nå er det slik at jeg er bortimot Norgesmester i å ikke fullføre! Og det er dessverre bare ikke "koketteri" men sant, det kan hele nabolaget og familie skrive under på!!! Så jeg håper at dere blogglesere kan motivere meg når det butter, for det vil det gjøre, det gjør det alltid, og som for å understreke, - det har det alltid gjort! - - men jeg går på med friskt mot - hver gang!!!

Ps. Vi teller vel opp situpsen når måneden tar slutt, ikke lenge til nå!!!

.

26. jan. 2009

Duften av tomater!

Som lovet før helgen, kommer i dag kommer årets første "grønne" innlegg! - Og det er med stolthet jeg noterer at årets tomatfrø er sådd! Yiiiiiippiiiiiiiiiiii! Nå er det håp for nyåret!

For tredje året på rad, såes det KUN restfrø, og i år fant jeg 11 sorter på lagret!

De er :
Black Russia - Bonner Beste - Brown Bery - Chocolate Cherry - Golden Sunrise - Green Grape - Ildi - Maramnde - Moneymaker - Tigerella - og Yellow Pearshaped!

Aller er vel kjente og avler greit! Det meste blir brukt til "smakstomater" som det så fint heter nå! Men ennå har jeg mange poser med ”pizzasaustomater” i fryseren!

Som det sees på bilde, såes det i "kondisjonerte" omgivelser! Duk på bordet og levende lys! Lampa, som jeg er blitt ordentlig glad i, skaper fin stemning, og jeg benytter "testkjøringsperioden" til brenning av julelysrester!



Inspirert av alle estetikerne her i bloggeland, tok jeg meg tid til å klippe merkelapper litt utover det vanlig i år! Riktig koselig ble de! Og jeg er sikker på at tomatfrøene er strålende fornøyd med sine omgivelser! Kasse er forresten noen "leftover" fra Rimi.




Det ble ingen Plantasjetur på lørdagen, kaos og ulykker på veien, et forferdelig snøkaos! - men vi koste oss hjemme!
Søndagen ble den totale kontrast, gnistrende fint vintervær med strålende sol hele dagen! Herlig! - Det med sola i alle fall!

Ps Nå må jeg bestille materialer til nytt drivhus, Tomatene skal jo ut 1. mars!!!! Dream on!!!

.

25. jan. 2009

Bildeutfordring!

Her sitter jeg i den største fred og ro og pusler med noen merkelapper jeg skal bruke til tomatsådden, da det tikker inn en melding fra Moseplassen! "Psssst Utfordring til deg i bloggen min"! - - Javeeeel! - Aner uråd! Kreves det noe av meg! Det er jeg livredd for! Meeeen det kan vel ikke være såååå ille - og hva er det ikke jeg finner på "å gjøre med" andre i den ”situpsgreia”! Mildt press - i full offentlighet! Skjerp deg!!!

Ok klikk klikk klikk - se - Fint ekkornbilde, fanget i øyeblikket, på flott treskulptur!- Leees, og leeees om igjen! Hmmmmm - utfordring til Harriford med flere, "Vis det 6. bilde i 6. mappa! - - 6. mappa - hvilken 6. !!! Hos meg ligger alt i en "digital skoeske"!!! Hvordan i søren!!!!! Ok 6x6 er 36! Jeg teller - og håper!!! Yesssss det ble et bilde som kan vises frem - griseflaks!!! (og jeg jukser ikke, til det er jeg for - et eller annet!)

Det ble bildet av Kongeurna, kaller den det pga fargen og at de kosta kongelig, selv på halv pris, men da kjøpte jeg jo 2 stk!!!

Slik er det!


Må jo bare si litt til da! For de som har fulgt meg i blogg og hagedagbok på Gal, kjenner til mitt "forhold" til Sony dcw-1!!! Det var et dårlig bruktkjøp! Holder til 17. mai bilder, men thats all!!!

Jeg drømmer, fantaserer, sikler, hallusinerer om et Pentax K20D!!! - Pentax fordi jeg har linser som er gode fra førdigitale tider, som kan brukes! Noen som har et slikt kamerahus billig til salgs!!!

Nå skulle jeg vel ha sendt utfordringen videre, men fruen på Moseplasen får ha meg unnskyldt, da jeg har et par gutter som nå må "luftes" !

Takker for utfordringen, og håper den er bestått! ;-)

Litt seinere, sånn for "oversiktens skyld" - mens guttene kler seg!




.

23. jan. 2009

Motivasjonsgave ferdig! Yess!

Dette blir et veldig langt skriv, men ta helgen til hjelp! Lykten har en fin historie å fortelle!
----------------------
Ja så var motivasjonsgaven ferdig! - Endelig blir det sagt i bakgrunn! For prosjektet ble som alltid, større en først tenkt! - I den grad noe var tenkt!
Jeg husker ikke lenger om det var motivasjonsgaven, eller lyktene jeg ville lage til speideren, som kom først, men det spiller vel liten rolle!

Hva lykta angår, vil jeg på det sterkeste presisere at dette er en prototype, med alle dens feil og mangler! Men den er likevel sjarmerende nok, til at den kan gis bort!

Forbildet for lykta er en av mange ”modeller” som kom i bruk på midten av 1700 tallet, og var med frem til 1900 tallets begynnelse! Glass var dyrt og noen ”modeller hadde kun en ganske liten glassbit som ”vindu”! Denne modellen, må nok sies å være fra 1800 tallets slutt!

Disse lampene var enkel bondesløyd, laget med et minimum av redskap og materialer! De brukte det de hadde for hånden. Slik har også jeg laget den, og har unngått maskinbruk, som elektriske høvler, freser, sager osv! Real handmade!

Som alle ”store prosjekter” blir det en ”bakomfilm”! - så også her, men i ord!

Dette er et gjenvinningsprosjekt, hvor hver del har sin historie! Noen deler har en lang historie, andre en kort

Treverket, som er impregnert furu, stammer dels fra min terrassebygging for 12-13 år siden, og dels fra en brygge som ble bygget her i Risør i 1965, og revet en gang i 80 åra! De siste materialene er følgelig godt saltimpregnerte, i tillegg!
Impregnerte materialer er for å si det enkelt, noe dritt å bruke til småsnekring. Trefibrene er kust under impregneringen, og er veldig løse å jobbe med! Anbefales ikke!
Grunnen til at jeg likevel brukte de, var tildels at de var ”for hånden, ” og at dette skal være en helårs utelykt!

Glasset er fra det ca 12 år gamle Hydro drivhuset jeg kjøpte for et par år siden,. Det som jeg knapt fikk ha i ¾ år, før stormen knuste ramma og 103 vinduer! Av den katastrofen ble det ”noen” småbiter av glass å velge i!

Luftedekslet i aluminium er rester fra en passagerkatamaran, som jeg var med å bygge her i Risør i 1995. Det er en del av ventilasjons-systemet! Båten ble bygget til Hamburg og gikk noen år på Elben. Siden ble den solgt til Rotterdam!

Lysholderen var en nøtt, jeg fant ikke noe i ”mine gjemmer” som kunne brukes eller bygges om, så etter noe tenking ble det tur til et liten gjenbruksbutikk! Der fant jeg en adventstake, med 4 ”skåler”, til 10 kroner, og dermed har jeg holdere til ytterligere 3 lamper!
Adventstakens historie er ukjent, men noen år gammel er den, eller kanskje den er i fra Østen, for den er sammensatt av ”kjøpedeler” og noe ”hjemmelaget” klabb!!!

Hanken av ståltråd er fra eiendommen her, og har vært støtte til en liten telefonpåle, som ble tatt ned da jeg overtok - den sto jo midt i grønnsakslandet!!!
Kobber-stiftene er kobberklink, og fulgte med en fin liten Mahogni robåt jeg reparerte for en filmann fra Jar. Han er god til å filme, men ikke like god til å vedlikeholde båt!!!

De ”store” messingskruene på håndtaket, kommer fra en flott seilyacht som heter Eileen I. Bygget til Sam Eyde – hvis jeg ikke husker feil. Båten gikk i de senere år i Oslofjorden, men hvor den er nå, husker jeg ikke! Den er blitt erstattet av Eileen II – som går i charter der inne!

De små messingskruene på luftedekslet kommer fra en 34 fots ”sjørøverbåt” fra Drammen jeg var med på å bygge om en gang i 80 åra. Rart de bygde den om, de skulle jo til Vest India! ;-) - Vel, båten ble bygget om og de dro av sted, men reisen endte på Tenerife, eller var der Madeira. En kveld de var i land, - forresten den første gangen siden avreisen fra Norge, at alle om bord var i land samtidig! – kom det noen kjempebølger fra flatt hav, som slengte hele båten på land! Totalt knust! Det ble også Vestindia-drømmen – og kjærligheten!
Skruene er fra en skuffeseksjon vi tok ut!

Ja slik er det, liten lykt, rommer mye historie! Og forhåpentligvis kommer nye historier til!

Jeg gjentar - igjen - at lykten kun er et stykke grovt ”bondeformål”, laget med det en har for hånden, i ca 1880 talls stil og med tilsvarende arbeidsredskaper, og ikke minst arbeidsmetoder og ”nøyaktighet”!. Materialene bestemte form og utrykk!

Jeg håper den med sitt noe, nå til dags, ”høyst hjemmelagede utseende” - likevel kan tilføre "plastalderens" mennesker følelsen av noe ekte! Noe som ”dette kunne jeg og ha gjort”! – hvis jeg . . . !!!

Lykta er overflatebeahdlet etter gammel metode, med terpentin og linolje! Fargen ble noe ”spesiell” pga impregneringen, men tiden vil gi den - ”den rette” - patina! Men det krever at lampen får være ute, året rundt!
Den altfor blanke lysholderen vil nok snart få sin irrgrønne messing!

Det finnes mange muligheter for å gå videre med behandlingen, som for eksempel linoljepussing for et blankere utseende, pigmenttilsetting, kanskje gråtoner, eller like tidsriktig, grønn umbra, og til allerede nå å forta grønnsåpevasking. Anbefaling – la den være, og heng den ut, helst litt under tak – takskjegg, nå i disse regnværsvinterne! Lys i drivhuset er og koselig! Brenn lys-stomper noen timer på kvelden!

Nå er det jo slik at ikke alle liker den grove, ”bondesjarmen”, eller ”Franske fornemmelser i Nordiske haver”, som det nå heter! Stilen som tillater at saker eldes og ser brukt ut! Noen kaller det forfall, og kan slettes ikke like det!
Skulle den tilfalle en som liker å ha ting ”litt på stell”, håper jeg å få beskjed om det, slik at lampen kan ”omplasseres”! - - Jeg vil jo ikke ”skremme” noen fra å ta situps! ;-)

En kan til slutt spørre seg, hvorfor bruke timevis på slikt, når så mye fint er å få kjøpt til priser som ikke en gang dekker materialprisen her i landet! Tja, det handler vel først og fremst om følelser og holdninger!
Argumenter som brukes av kunder jeg er med å lage båter til, - båter som koster 3 ganger prisen av ”hyllevaren”, - er ofte at produktet er unikt, altså at det bare finnes en av de. At de er miljøvennlige, som ”kortreiste” materialer. At de kjenner opphavstedet og ”historien” til materialene. At det ligger omtanke og genuint menneskearbeid bak hver detalj. At de kjenner ”historien” til de som bygger. Og at de er med på å utforme produktet, og ”deltar” i prosessen!
For noen er Made in Norway ettertraktet. Det meste er snakk om følelser, - for dem det gjelder, - riktige og gode følelser!

Jeg regner med at samme argumtrekka vil gjelde for lykta, i tillegg til at alle materialene er reddet fra dynga, og kan med godt stell og vedlikehold, leve videre i nye 100 år!

Det faller meg ikke lett å gi fra meg slike ”enkle bondemøbler”, siden jeg til daglig holder på med nesten det motsatte, hva utforming og finish angår! At jeg kan levere kvalitet litt utover det vanlige, har holdt meg i live – til nå!!!
En sammenligning kan kanskje være Hardangersøm, mot raggsokker av brukt restgarn! Hvilket det siste min mormor var en mester i! - Rekke opp, vaske, strekke, sortere ullkvaliteter til de forskjellige delene av sokken, finne gode fargekombinasjoner osv – skal tro om det gjøres lengre i Norge!
-----------------------------

Siden jeg skreiv dette i natt, har jeg "langtidstestet" lykten, og sitter igjen med noen funderinger!
Till tross for hva gamle bilder fortalte meg, laget jeg lykta ekstra høy, for å unngå at den ble for varm i topp-plata! Estetisk vill jeg hatt den kortere! - men "fornuften" sa meg at la være, prøv først!
Nå synes jeg den ble vel varm likevel, særlig hvis det brukes et høyt lys! Mulig jeg må øke luftinngangen nede, men det er ikke ønskelig for en utelykt!
Jeg har gjort meg noen tanker om at dagens "stearinlys" nok er langt mer effektive og varmeavgivende, en tidligere tiders talglys! Hmmm vi skal se at "vinneren" må til å støpe talglys! ;-) - neida jeg skal nok finne ut av det!

Vel vel, da var det på tide å ta helg, familien er bespist med kyllingfillet fra Kiwi, og indiske sauser over risen - det er stille i huset nå! Pus ligger under sofaen, hun rev ned en 1000 biter på et puslespill under arbeid!!!

Får vel prøve meg på noen situps i helgen, og kanskje en tur til Plantasjen! Jeg lover korte grønne bloggtekster etter helgen! ;-)

Ha en riktig fin helg, dere som har kommet helt hit! ;-)

.

22. jan. 2009

Hvor mange blogger kan en - mann - lese!

Ja jeg må bare stille spørsmålet! Siste opptelling i Bloggevennelista mi tror jeg passerte 70 stk!!! Er det mulig å følge med på så mange - neppe!!!

MEN det er slik at det er så mange kreative, morsomme, interessante, blogger rundt om kring, og finner jeg en, så vips er den på lista! Bare alle de flotte bildene er jo verdt turen - eeeeeh tiden! - - - men 70 er for mange! Har noen av dere som stikker innom noen tips til en "bloggavhengig"????


Dages bilde i serien "Fruen liker ikke at jeg holder på med denne lykta når det er så mye annet å gjøre, men hun "godtar" det for ellers blir han så grinete av å ikke gjøre noen "kreativt - men det får da være grenser"!!
Lang serietittel! - - Hun skulle bare visst at jeg skal gi den bort! ;-)

Vel her er et detaljbilde:

Den nærmer seg ferdig, men har en detalj å løse - tenke - tenke - tenke!

Håper å kunne vise den i helhet i morra! Da kommer ”Historien bak” også”!

.

21. jan. 2009

Beundrende fruer!

Gratulerer USA med valget, et godt valg!
Jo jeg fikk med meg seremonien, og la spesielt merke til en strålende, sjarmerende, flott, fru Michelle Obama sine beundrende blikk for mannen, da han avla eden! - - - Og kom til å tenke på, som en fortsettelse av gårsdagens tema, om likheter tross, all verdens ulike "plasseringer" i tid, sted og sosiale lag! - at hennes beundrende blikk for mannen, ikke var ulik de jeg får fra min fru Anne, når jeg en sjelden gang, står for handlingen av dagligvarer!!!! - - - At det er meg som er "the lucky one" her! :-)

Situps

Jeg regner med at det "situpses" rundt om kring, har fått inn noen meldinger, og tar gjerne flere!

Situasjon pr ca 19/1 - og antallet gjelder kun for individuell motivasjon!

Alexia . . . . . . . . . 30 stk . . .
AnitaH2. . . . . . . . 10 . . . . . . 235
Annsi . . . . . . . . . . 10 . . . . . . 260
Frøya Heidi . . . . . 70 . . . . . . 300
Charlotte . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kommer sterkere tilbake i februar! :-)
Harryford . . . . . . 180 . . . . . 250
Heltpåjordet . . . . 330 . . . . . 510
Maria . . . . . . . . . 300 . . . . . 655
Nefertiti . . . . . . . 180 . . . . . 460
Red Hobbit . . . . . . 50 . . . . .
Sigrid . . . . . . . . . . 20 . . . . . . .40
Taleia . . . . . . . . . . 30 . . . . . . .60

Har jeg glemt noen!!! - Bare visst dere har lyst altså!!!

Så et nytt bilde av gårsdagens "arbeid" Ikke mange nye deler å se, men slik er det! Å lage delene går fort, å bearbeide de, tar minst like lang tid! Dette til egen og kunders fortvilelse - hver gang! Men det gjelder å holde ut!

Ingen traff helt med gjettinger i går, så det er bare å prøve videre på i dag! Glemte å legge inn "fyrstikkesken", men kobberbitene er 2,5 cm lange!!!

Ps For ordens skyld, så er det meg som handler – hver gang, nå som jeg er hjemmeværende! ;-)

.

19. jan. 2009

Ford, Austin, Moritz og situps-motivasjon

Så var alle brikker på plass, form, tid, lyst, osv, og jeg er endelig klar for et notat!

Overskriften handler ikke om bilmerker, som det ved første øyekast kan se ut som, men forfattere! Undringen over livets tilfeldigheter og dets påvirkning på oss, og vår tidvis manglene evne til å påvirke livet, stopper aldri !

I mitt ”prosjekt” - les bøker med mer innhold, - traff jeg på Hvor landet ligger! – Skrevet av amerikanske Richard Ford. Han tar for seg 3 dager av en mans liv, og hans undring er over et langt liv, og livets ”eget selvstendige vesen! Skrev om den her: http://harryfordhageoghusdagbok.blogspot.com/search?updated-max=2008-12-26T13%3A34%3A00%2B01%3A00&max-results=3

En måned seiere fant jeg boken jeg nå nettopp er ferdig med, Karl Philipp Moritz sin ”Anton Reiser”! (Reiser er etternavn!) Boken omhandler same teama og spørsmål som Ford sin, men den er skrevet ca 1785! – Oversatt til norsk fra tysk i 2008. Den mest spesielle boka jeg kommer til å lese i år!!!
http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article2470739.ece

Så til sist, på søndagen pleier fruen og jeg å se på en film etter ungene har lagt seg, og i går var det filmen om Britiske Jane Austen! Hennes undring var den samme, livet tar styrningen, vi lar oss påvirke og bare tidvis klarer vi å styre livet!

Fords tidsepoke var like før Bush den andre, og omhandler middelklasse mannen i Usa. Moritz var samtidig med Gøthe, 1780, og levde i den største fattigdom, i Tyskland, men var likevel ”student”.
Austen var amtidig med Moritz, men i England, og øvre middelklasse! Forskjellige tider, forskjellige plasser på samfunns-stigen, samme undringen! Og jeg kjenner meg igjen i alle!!!! Styrer - blir styrt!
-------------------------------------------------------

Så situps!

Ja må bare sidet, det går tregt, blir kun 10 om dagen for egen del!!!

Men jeg ser at andre drar i vei og det er flott!

Som nevnt vil jeg gi en liten månedspremie som motivasjon.

Nå er det jo slik at ikke Alt kan motivere Alle, men jeg tror jeg har funnet frem til en ting som kan fange de flestes interesse!

Dere ser begynnelsen på bildet her, og må gjerne gjette hva det blir!!! Det kameraet og meg, snakker jeg ikke mer om, men neonlys og blits er ikke det beste! Sier en at jeg brukte "softlinse" går det vel! ;-)
Kommer dere med "tallene", så finner vi ut om noen trenger ytterligere "motivasjon"!!

Det var det, hilsen Harryford, for tiden - en seiler i livets pasat!

.

16. jan. 2009

I måååååål!


Et par dager uten notat nå, det er nok å skravle om, men godt med en pause og, av og til!

Jeg har hatt en slags forkjølelse et par tre dager, "kun" hodeverk - som ikke piller klarte å jage vekk! Det var dog ikke verre an at jeg klarte å "arbeide" 4 timers dag ute!

På bildet sees "restene" etter demonteringen! Tellte lenge på knappene om jeg skulle ta arbeidet med å lage ved av de, da det er mye gummilister, metalskinner etc som måtte fjernes først. Det var drøyt 100 vinduer, men med 4 sider på hvert, blir det 400 deler som må renses!!!! - Jeg gjorde det, og får sikkert brensel til 2 ukers fyring i drivhuset - to be!!!

Arbeidet har vært tungt og belastende på muskler som atter en gang var meg ukjente!!! Denne gang ved armer og skuldre! Jobben var rive av rammer på vindusrutene, og det er med den største glede jeg endelig sier I mååååål! - - Det ble 103 ruter klare til hagestueformål - en gang i fremtiden! Kun 2 stk klarte jeg å punktere, begge var blant de 5 siste!!!

Bortsett fra "forkjølelsen" har det vær deilig å være ute disse dagene, sol og fint vær, med temper fra et par minus, til hele 8 pluss!

--------------------------------------------------------------

Så noe helt annet!!! Som faller litt utenfor hva jeg til vanlig skriver om, og kan hoppes over! ;-)

Minsten var hjemme med meg i går, samme "hodeforkjølelsen". Han lå mest på sofaen - og det var ikke til å unngå at vi fikk med oss en del nyheter! Vi reagerer begge på at forholdstallet i Midtøsten nå er ca 13 til 1300 drepte!!!! Han synes det er urettferdig, jeg synes å huske noe om det annet kinn!

Vi er begge enige om at sosial intelligens - empati, begynner i alle fall å utvikle seg i 3-4 års alderen! - Og konkluderer, enkle som vi er da vi ikke har gått på "pedagogisk heldagskole" noen av oss, at de ledende herres intelligens "der nede", må ligge på den alderen! Selv han som 12 åring reagerer sterkt på at der bombes, med døde og sårede som resultat, mens lederskapet prater!!!

Var det noen som fikk med seg heldagsskole-debatten mellom Solhjell og Dørum i går på radien. Heldigvis ikke - sosial intelligens på 3 år, var det et altfor høyt anslag! A det er mulig!

Ellers reagerer vi på at mor må jobbe til 80, får å få full utjening på pensjonen, hun var jo hjemme med ungene - og det er klart et sånt upedagogisk tilbud ikke kan være noen vært! Vi får bare glede oss over at våre unger, og ungene i gata som vanka her, frydet seg der og da! Så får de vel ta "smellen" seinere i livet!

En får bare konstatere at vi som fikk komme hjem til mor - ja det var mor den gangen, og fikk ei brødskive i handa, før vi raste ut i naturen og lekte oss i lag, til middagen skulle spises, - at oss ble det ikke stort av!!! Ikke store nytten for å bygge et godt samfunn!

Slik var det tenkt!

-------------------------------------------------------------

I dag, pleie minsten, rydde litt ute, hvis ikke det varslede drittvær setter inn! Snø, sludd, regn, sludd snø - osv!

Så er det jo fredag, glemmer nesten det, når en bare går og slenger! Må vist ta tak i forberedelser til landsleirtur for speideren på Åndalsnes til sommeren - i helgen!!!

PS Glemte Situpsen! Det blir kun 10 om dagen!!! Men 10 er bedre en ingen!!! Selv 1 er bedre en ingen!!! ;-)

.

13. jan. 2009

Situps - status!

Noen ord om "magedansen"! - Jo det kjennes - og den for meg "nye stillingen" med beina i høyden - krever sitt ! Men at den er effektiv tviler jeg ikke på! - "Planken" som Nefertiti beskrev, stå på albuer og tåspisser med kroppen i rett linje - så "lenge" man orker, var - morsom!

Sier igjen. tallene her, er kun viktige i forhold til engen motivasjon - og for at jeg ut fra for eget forgodtbefinnende vil sette opp en liten inspirasjonspremie! - Hvor av høye tall kun er en liten del av "statuettene!!

Tall pr ca 11/1-09 - og der "situpses" på forskjellige måter -lette og tunge - noe som gir utslag i antallet!! (så da tolker vi det dithen at de som har få, har funnet en veldig tung og effektiv måte å gjøre det på!) ;-)

Alexia . . . . . . . . . 30 stk
AnitaH2. . . . . . . . . 10
Annsi . . . . . . . . . . .10
Frøya Heidi . . . . . . 70
Charlotte - var det i morra - eller i dag - det skulle startes! ;-)
Harryford . . . . . . .180
Heltpåjordet . . . . . 330
Maria . . . . antagelig mange! ;-) - og det var det - 300 stk!
Nefertiti . . . . . . . . 180
Red Hobbit . . . . . . 50
Sigrid . . . . . . . . . .20
Taleia . . . . . . . . . . 30

Synes dette ser riktig flott ut jeg!


Her sees noen meter av "vindusmuren" jeg kjemper med! "Utsikten" er fra Naboens vei!!!
Men det minker, har tatt litt over halvparten nå, og forsetter i dag. Jeg har ca 40 stk igjen. Det skulle bli 8 "teoretiske" timer!

Ut ut ut!! - Kom igjen!!!




12. jan. 2009

Fra 1685 til 65000gr - på 15år!

Søndagen var fin, og noe "annerledes"!

Men først, selv en liten søndag, kan gi mange muligheter til bloggbetraktninger! Jeg nevner kort: Award - oppvekkelse, Tennåringsbursdag, Bowling, Restaurant, Live Writer, PhotoScape, Skjebnehjulet, Anton Reiser - en psykologisk roman fra 1785, og Situps!

Skulle alt få noen linjer, ble lite annet gjort i dag! Men jeg får velge, - alltid disse valgene!

Våknet opp i går morges opp til ikke mindre en 2 bloggutmerkelser! Veldig hyggelig, og jeg takker Gry og Ella så mye! Jeg henger den på bloggveggen og vidresender ved anledning! Kreativ - tja - var å håpe!

Eldstegutten ble i går 15 år, og det måtte markeres. han ønska seg ingen ting!!! - Og ville ikke ha noe vennelag! - Skal det bety at han har "alt", eller er det utslag av at det som tennåring er "slitsomt" å tenke!!!

Vel, det ble litt godteri, Davincikoden, tur på Bowling og ut på restaurant, for en bedre middag! Han kan gjerne spise middag 3 ganger om dagen!

Er stor nå lillegutt. Han begynte som en liten "klump" på 1685 gram (svangerskapsforgiftning og for tidlig født!) men har nå 15 år etter, nådd en matchvekt på 65000 gram!!! Må være god kost her i huset!!!

Live Writer og Photoscape - hopper jeg over - utfordringer - sier ikke mer!!!

Boken Skjebenhjulet derimot, som nå er ferdiglest, anbefaler jeg på det varmeste! Skrevet av svenske Kajsa Ingemarson. En bok om kvinner - muligens for kvinner - men jeg tok ingen skade av å les den, tvertimot ga den kunnskap og masse humor! Lettlest, men skrevet med mye insikt! Anbefales!

Rakk også boken "Slike menn forlater ikke konene sine" av Svein Tore Bergstuen. En sjeldet nedstrippet bok om utroskap! Skummelt direkte og konsentrert - vanskelig å legge fra seg!

Nåværende leseprosjekt: Forfatter Karl Philipp Moritz - sin bok "Anton Reiser" - "En psykologisk roman" skrevet i 1785! Boken er oversatt til norsk v Sverre Dahl i 2008! Uten tvil den mest spesielle bok jeg kommetr til å lese i år - tror jeg! Kommer tilbake om den!

Så SITUPS - mandag og nye muligheter!!!!! Vi nærmer oss midten av måneden og det hadde vært fint med den liten oppsummering - sånn for å holde motivasjonen oppe! Ingen konkuranse utover fornøyelsen/gleden over å få tatt seg selv et nyttig tak her!

Selv noterer jeg slik! Sittups pr 11/1 - Beina på stolen, fua på golvet - totalt 80 stk!

Som ekstra motivasjon vi jeg sette opp en liten månedspremie! Hva det er sier jeg ikke ennå, men tror jeg har kommet frem til noe som kan fenge "alle" ! Kom med litt rapport pr 11/1 da!!!

10. jan. 2009

100 kvm Termopan og en Årsfest!

Fredagen opprant, som det heter i bøkene, med strålende sol, stille og 5 varmegrader. Lei som jeg var av innesitting med tegning av drivhusdetaljer, gikk jeg ut! Endelig!
Nå ville jeg gjøre noe "utepraktisk" og valget falt på demontering av termopanruter!
Med drømmen om isolert hagestue i bakhodet, gikk jeg til innkjøp av 100 godt brukte termopanruter her for 3/4 år siden! - Klart det!!!
De står nå lagret som en 12 meter lang mur mot naboen! - Vakkert!

Jeg tar av rammene og beholder kun glasset, som er et 2 lags, 20 mm tykke, ca 0,9 x 1,2m. Disse blir etter hvert som de er reine for lister og gummikitt, stablet i den nye materialbua! Ferdig vil da "muren" få en lengde på kun 2 meter!
Rammene (karmene har jeg heldigvis ikke) er av delvis råtten gran, og årsaken til at de ble skiftet ut, fra en boligblokk i Kr.sand. De ble laget i 81, og antagelig skiftet ut rundt 2000. En kan undre seg på om vinduskarmer og rammer i GRAN var særlig smart, sånn sett i det lange løp!!! Glassa er jo like fine!

Vel, denne "demonteringen" tar tid, jeg klarer ca 5 stk i timen, og har 75 stk igjen!!! - Det skulle bli ca 18 timers jobb det, regna minsten kjapt ut i hodet! Han har sikkert rett! ;-)
----------------------------------------------

I går kveld var det tid for Årsmøtefesten i speideren. Noe jeg selvfølgelig ikke gleda meg spesielt til! Riktig mange foreldre - besteforeldre mm dukka opp. Veldig bra, etter fjorårets "nedtur"!

Som nevnt ørten ganger før, er småspeiderene, Flokken, mitt ansvar, og der skulle avlegges årsgjennomgang og planer for nyåret! - Jeg tok det uten manus - ville ikke ha en kjedelig oppramsing fra ark - lurt - neppe - eller!
Heldigvis klarte jeg å holde kropp og stemme i gang uten for mye "vibrato"!!! Det er ikke lett for en som i årevis til daglig kun står og spikker på noen trebiter, å være "folketaler"!!! Hadde det ennå vært sommerblomster eller trebåter så!!! Bedre i år en i fjor, sa frua, så da så!

Juletregang og loddsalg, samt innslag fra speiderne. "Mine små" sjarmerte med sang! Fikk låne 5 gutter av de jeg leverte videre til storspeideren, troppen, i høst, som "bass-stemmer! ;-)

Jeg fikk mye ros for "jobben jeg gjør" - hyggelig - men ikke så lett å ta!!! - Har dårlig trening på det - i alle fall selvros!!!

Som overraskelse fikk jeg og troppslederen gavekort på et av byens spisesteder, som takk fra foreldreforeningen! Får ta med fruen ut - det er vel minst 1100 år siden "bare jeg og hun" var ute, uten unger!!!
-----------------------------------------
Det hopper og spretter i dagens innlegg, men må bare nevne at jeg i går møtta nabofrua, som så tragisk mistet sin tvillingbror for et par dager siden!
Hun har det ikke lett, ikke greit å møte folk nå, det blir liksom hun som må gå inn i "trøsterollen" - til tross for at det egentlig skal være motsatt! Vel, jeg visste jo dette fra altfor mye egenerfaring, og vi hadde en god prat! Godt for begge!
------------------------------------
Så er vi i gang med Situpsen, det ble riktig mange med og det er flott! Kunne tenke meg å få in noen "data", sånn til inspirasjon, etter helgen. En oppsummering av metode og antall pr ca 11 januar! Kjekt å ha "egne tall" å konkurrere mot!!! Kommer tilbake til deg på mandagen - håper jeg!
------------------------------------

Det ble et langt skriv, og skulle noen ha kommet helt hit, ønsker jeg de en riktig fin helg!

Ps 1 - Jeg ønsker meg et skikkelig kamerea og!!

Ps 2 - Jeg har fått aksept i plenum, for inkjøp av materialer til drivhuset! Ca 5000.- (pluss!!!)

.

8. jan. 2009

Situps 2008 - eeeeeh - 2009 ;-).

Ok så gjør vi ryggen klar for vårsesongen - med situps!

Foreløpig har jeg 6 - retta 7, retta 8, retta osv osv"!!! - stykker på lista, men "studioet" er ikke fullt ennå ;-)

Basert på fjordårets erfaringer, kunne jeg ønske å gjøre det litt mindre konkurransepreget, og litt mer felles motiverende! - Som å dra hverandre etter håret!!!! Blir ikke lett å hale meg etter håret !;-)

Situps er jo bare en av øvelsene en bør gjøre, - men heller en - enn ingen!!!

Det anbefales at en ikke overdriver dette - passer jo bra!!! Annenhver dag sies å være lurt, slik at musklene får tid til å bygge seg opp i pausen! Den siste delen klarer vi fint!

Det er flere "stillinger" å foreta situps i! Selv bruker jeg en, som ikke er så god - for maven! Dvs. den overlater mye av jobben mavemusklene skal gjøre, til musklene som bøyer hoftene - og de er som regel i ganske godt i trim fra før!

Når beina i tillegg settes fast under en stol eller noe, blir det lite å gjøre for maven! Det prøvde jeg i fjor, og "rillemaven" uteble!!

Noe bedre den stillingen som vises på videoen her:




Denne er bedre, da lårene har en brattere vinkel fra hoftene! Gir mavemusklene mer å jobbe med!
http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=24953

Denne trigger mavemusklene mest! - Jeg fikk nesten latterkrampe når jeg prøvde den varianten - og det er god mavetrening!!! :-)
http://www.dinside.no/helse/trening/tren+situps/art784081.html

Vel uansett hvem utgave en velger, eller begynner med, så er greia at alt er bedre en ingenting! - også her!

Hvor mange om dagen, - eller annen hver dag, får bli opp til den enkelte! Fra noen få, og opp til 30 stk, av den harde typen, skulle være nok annen hver dag! Tar en den enkle varianten, som jeg skal slutte med, kan en sikkert doble dette, uten å få ryggskader og overbelastning!

Vi får snakke litt frem og tilbake om dette! Innspill!!!

Som sagt er dette bare en av mange øvelser en "kan gjøre", men heller en osv!!! For egen del er det behøvelig med redusert magemål - utvendig! - Og for å ha muskler til å holde ryggen oppreist i disse tider!!!

De som er med - foreløpig! - Denne gang rangert alfabetisk!;-)

AnitaH2
Annsi
Frøya-Heidi
Charlotte
Harryford
Heltpåjordet
Maria
Nefertiti
Red Hobbit
Sigrid
Taleia

Glemte jeg noen?

Vi regner vel med å holde på skal vi si, 4 måneder, til utesesongen virkelig tar oss! Jeg setter opp en liten "måndespremie" - ennå basert på helt uvisse vilkår! Kanskje vi også er så heldig å få en like upåvirkelig, men motiverende, og tidvis ertende "dommer" som sist gang! Noen der føler seg kallet! Tungt ansvar, men noen må ta det! ;-)

Sånn rent praktisk med antallsnoteringer, antall er vel den enkleste målestokken, tror jeg at dere får rapportere in til dette innlegget, eller på et av de "daglig" innlegga mine, og så setter jeg opp en oversikt en gang i uken! Høres det greit ut, eller finnes det bedre tekniske finurligheter - som jeg kan klare!!!

Phu dette var langt! - reine treningsøkta! Henger dere med!!!

7. jan. 2009

Trist hendelse!

Som noen muligens har oppservert, har det vær en skytehendelse her i byen! Trist! Byen er liten, og vi kjenner de fleste, så også denne som "selvvalgt" gikk bort i går! Jeg og kjente han, selv om vi ikke vanket i det samme miljøet! Han var dessverre grusomt plaget av kong alkohol! - I gode perioder en dyktig og koselig gutt! Han var bror av nærmeste nabo! En uke før jul pratet vi om piggdekk på sykkelen, vi er en liten kjerne av vintersyklende her i byen! Og julaften hilste jeg han god jul!
Det blir ikke lett å møte nabofruen, vet ikke helt hvordan jeg skal takle det, hun er ikke av den pratsomme typen! Vi møtes mest ved postkassa!
I disse dager er det et år siden min foreningsvenn valgte å avslutte livet! Det er jeg fremdeles tidvis trist over!
"Heldigvis" hadde denne i går ingen barn og kone! Det "hjelper" litt.

Til ettertanke, er jeg glad for de korte samtalene vi hadde, selv om jeg skygga unna når han ikke var tilsnakkendes! Det er klart en blir oppgitt over at de "ikke skjerper seg" "tar seg sammen" og til slutt "gir en de opp" - De fleste gjør det! Jeg prøver i alle fall å hilse, kanskje veksle noen ord i forbifarten! Jeg taper ikke på det, selv om kjente synes det er "bortkasta" tid, - det er vel ingen vits i å hilse på "noe sånt"! Men jeg har heller aldri fulgt strømmen 100%!!
Dette er sikkert inkorrekt å si, men på en måte føles det greit at han "fikk slippe" nå! Han var innstilt på det!!!

Kjenner også han som ble skutt i beina - trist, håper at skadene ikke blir for varig - skjønt!!!

Ja ja, slik var det! Jeg føler ikke sorg over dette, men en tristhet! Han var 4. man jeg kjente i løpet av 2 år, som har valgt å avslutte! Alle burde ha vært reddet!!! Vanskelig når "egenviljen" ikke er der!

Må bare si at når det gjelder forskjellig avhengighet, er jeg tilhenger av tvangstiltak! Vi hadde det før med alkoholen, og jeg har møtt mange "gamle alkisser", som mente at den tiden med "hjem" tross alt var bedre!!
--------------------------------------------

Dagen går i husarbeid, ”julen” er snart ute, treet gikk om mandagen, og nipset går litt sånn etter hvert!

Innimellom tegnes det på drivhusdetaljer, det nærmer seg vel bestilling av materialer!!!!

Ja så må jeg nevne - en flause! Jeg hadde glemt å tømme meldingsboksen på Hagegal, nå var den full, og hadde vært det en uke eller så!!! Der lå meldingene og ventet Flaut flaut flaut!! Skjerpings!

Jeg er ikke så ofte på Gal, denne bloggen tar vist mye av ”ledig tid” - - Ledig ja, hørte på radioen i dag at det bare i Aust Ager, var 300 ledige fra båtbransjen!!!! - - - Dårlig odds – men jeg coolern en stund!!!

PS glemte Situpsen! Det er flere "ledige plasser" på toget til en flat sterk mave til våren! ;-)

.

6. jan. 2009

10 blå - 20 harde, og en rundreise!

For å ta overskriften i rekkefølge må jeg begynne med de 10 blå! Som henspeiler på siste døgns gjennomsnittstemperatur! Det er ikke mange gangene i løpet av vinteren det er så lave temperaturer her i Risørs ytre del, og vi synes det er kaldt! - Gørkaldt!
Med hus uten isolasjon, men med gode ovner, blir det mange turer ut i vedbua! Det gir i alle fall frisk luft! Paradokset er at jo kaldere det er ute, jo varmere har jeg det inne! - 27 grader i stua i går!

Det måtte være de 27 varme, som dreiv svetten frem i panna i går, - når jeg gjennomførte de 20 harde! Ja nok en gang er det noen av de spreke bloggejentene som erta meg opp til en ny omgang med Situps!!! (helt uten "skyld" sjøl!) ;-)
Fjordårets omgang var særs vellykket, men effekten har avtatt, eller rettere - forsvunnet - helt!
Vel, jeg kom gjennom 2x10, og kjenner det i ryggen - var det ikke maven som skulle få det da!!!

Foruten AnithaH2 og Mari Anne-("Heltpåjordet") og meg, er det plass til mange flere, så kom gjerne med!
Så Puls starta opp med nytt trimsett av ”noen der behøver det” i går, så vi er vel rimelig "trendy" da!!!

Rundreisen ja, den var ikke så fysisk, men like hyggelig! Tok meg tid i helgen til en "Landet rundt pr blogg hilse Godt nytt År tur" Så koselig! Var vel innom en 40 blogger, og leste om "folkets" gjøren og laden i høytiden! Jeg så mange flotte bilder, og fikk "snø og værrapport" fra de forskjelligste steder! "Våren" var kommet i gang overraskende tidlig - med frø-såing og bilder av snart bristeferdige juleroser!
Som sagt før, sikkert flere ganger, minner dette meg om gamle dagers Landbrukshalvtime, radioprogrammet som vel de færreste her husker! Men dette var tiden med kun en norsk radiokanal, og før internetts muligheter, så det programmet var gull vært å få med seg - for en der hadde grønne interesser!!!

Slik var det, sitter godt og varmet inne, tegner på drivhuset, - synes det er for kaldt å være ute - blir "kruken" som de sier her, av denne arbeidsledigheten!
Drammensturen blir det ikke noe av, sjefen tok den sjøl!
Snakka med fruen i går, om jeg skulle gå inn i "omsorgsektoren"! Måtte i så fall bli den private da, jeg klarer foreløpig ikke tanken på å innordne meg et system der jeg ikke har innvirkning på når jeg skal/vil/må jobbe! Ikke så lett å gi slipp på det, etter mange år med "selvråderett!!! Det blir alltid en del ekstra med minsten og diabetesen! - Ja og så dette med "toppen" min - som går noe ujevnt! Men det er selvfølgelig ingen ledige jobber! Fruen får være på utkikk, er vel mer effektivt det! ;-)

Ja så får jeg begynne på dagens 20 harde! Det knirker i ryggen!

Ps måtte le av typen på Puls i går som dro den kjente "fra tjukkas - til kjekkas"! :-)

.

3. jan. 2009

Home sweet home!

Så er nyttårsturen til mor og far over, og jeg koser meg over å være hjemme igjen!
Virkelig hyggelig og oppmuntrende var det å bli møtt av alle gode nyttårsønskene deres! Tusen tak for det! Jeg tar turen innom deres blogger, etter som tid og energi tillater det!
Jo det er hyggelig medd en klapp på skulderen, sånn helt uforpliktende, og uten at en er nødt til å dra "historien om arbeidsledighet, og at det nok blir jobb snart igjen og igjen", etter som en møter venner på gata. Merker at det bremser litt på det sosiale! - Men det går seg nå til!!!

Foreldrebesøket var som vanlig en studie i menneskets livsløp! Stoff nok til en bok, etter bare et par dager! Det er mye sannhet i at en skal bli som barn igjen! De gamle vil ha oppmerksomhet, begge to - samtidig - ellers blir de sure!!! Søtsaker spiser de på linje med ungene! "Jeget" kommer sterkt i fokus! - - En får se og lære, til egen alderdom"!

Siden det er 3 timers reise en vei, vil vi ikke kjøre frem og tilbake på dagen, men overnatte et par netter! Dette sliter nok litt på de gamle - og! De - Vi må liksom "ta oss sammen" for å få det til å gli! Så vi er alle fornøyd etter et par tre dager!
Det hadde vær nye bedre og bodd helt nære, og stikket innom en gang i løpet av dagen, bare på en kort liten prat! Moralen blir, gift dere med nabojenta/gutten, og bygg like i nærheten!!!

Ellers var jeg ute en halvannen times tid i dag! Den første dagen ute etter jul/nyttår og influensa! Rydda inn blomsterurner og vannslanger!!!! Året er for kort!!! Deilig sol er det ute, et par minus, men 8 pluss i drivhuset!!! Det drivhuset blir ikke tatt i bruk for ute i mars! Lite sol der det står, men det blåser i alle fall ikke ned!

Ok det var årets første innlegg, måtte det bli mange hagerelaterte i året som kommer! Det mangler i alle fall ikke på oppgaver!

Ha en fortsatt fin helg, rundt om kring!