29. aug. 2011

356 gram.

Disse 365 gram kunne ha vært det jeg har klart å gå ned i vekt i sommer, men. Sommeren som var tenkt å gi inspirasjon til masse deilige utendørsaktiviteter, ikke minst svømming, men, svømme i regnvær er ikke min greie, så jeg har nok ikke klart å gå såååå mange gram ned i vekt!

Ok, jeg får bare inrømme det, noen kilo har det blitt, i drivhuset, og denne Biffen veide altså 356 gram. Hvis jeg ikke husker feil, så er den av sorten Marmande.
En fransk tomat dette, rett og slett oppkalt etter distriktet/byen Marmande i sørfrankrike. Det sies å bli produsert ca 40 000 ton, tomater der i året!
Det er kommet en sort som heter Super Marmande, men mener å huske at dette er "bare" Marmande. De skal kunne få en vekt på fra 150 til 280 gram, så denne er litt over snittet.
Busken, ja det er en halvbusk, så husker en å knekke toppskuddet og dyrke videre på et sideskudd, slipper en mye "buskdanninging" senere! Vel, busken gir ikke mange tomater, så det er litt sånn luksus, men det kan en vel unne seg. Det lønner seg å tynne klasen så det blir en, kanskje 2, tomater på hver, i alle fall hviss en vil ha de store. Dette er tomater som fylles med noe snadder inni, for så å grilles/ovnesbakes.

På fredag ringte jeg 42 samtaler for å  hjelpe mor med papirmølle ved fars bortgang. Duverden for en opplevelse, mange hyggelige folk rundt om kring, men jammen er det mange som ikke kan sitt fag også. Du ringer for hjelp til tjenester og ender opp med å hjelpe selv. Nå er det vel slik at å hjelpe andre gir større glede enn å bli hjulpet, men dog....!

Ellers pøser regnet ned, og jeg skulle ha jobbet taket - med maling! "Strålende" sommer.

5 kommentarer:

Marit sa...

Flott tomat da! Jeg har også noen store bifftomater i drivhuset, men jeg har ikke veid de. Det er god smak på de om ikke annet til tross for en elendig sommer. Det har nesten ikke blitt noen agurker i år her, og det tror jeg skyldes lite sol. Vi får ønske oss en bedre sommer til neste år...
Trist med din fars bortgang.

Mariann sa...

Imponerende størrelse på den tomaten.

Kondolerer. Vi må gjennom det å miste noen, så lenge vi selv får leve en stund.
Det kan være ganske frustrerende med sånne ringerunder. Jeg forventer ikke at alle skal kunne alt, og blir glad når noen vil sette meg over til andre som kan svare mer korrekt og utfyllende på spørsmålene. Det som irriterer er personer som svarer skråsikkert på noe de absolutt ikke har peiling på. Når man så nærmest må true seg til å få snakke med noen andre, da begynner det å koke litt hos meg.
Håper du fikk ordnet opp i det meste.

Herdis sa...

Hei, koseleg å oppdage at du er tilbake!

Harryford sa...

Takk for kondolansene.

Vel Marit, det pussige her i sommer, er at agurkene er finere en noen gang, og dette rimer jo slett ikke, eller, kan det være at varmen har vært der, men ikke sola! Tror kanskje det.

Jeg har vært heldig med det å ikke miste noen Mariann, selvfølgelig besteforeldrene, ellers ingen. Men det er klart som du sier, at jo lengre du lever, jo flere vil gå vekk rundt deg. Far merket det godt med sine 93 år.

Uff ja den ringingen, det værste var at jeg stort sett bare skulle ha ført regninger etc over fra fars til mors navn, og det burde jo ikke være alverden. Det blir nok noen runder til, før alt er i boks.

Takk for det Herdis, og etter hvert nå, skal jeg begynne å "blogglese" meg "landet rundt" igjen.

AnitaH2 sa...

Huff, den papirmølla! Godt mammaen din har deg!
Mine tomater er grønne som gress, men et par av dem har i alle fall god størrelse. Det er første året vi får til biff-tomater, så vi er rimelig spente!