18. feb. 2010

Man venner seg!

Endelig er fire ettermiddager med speider over, (et par timer til forberedelse søndag og mandag, og møte tirsdag og onsdag), så i dag er vel kvelden min! - og jeg får tid til å tenke litt!

- og det jeg tenker på da er at fargen på bloggbildet mitt "forandret" seg når jeg byttet skjerm, tillike med de fargede kantene på utsiden. Alt ble litt grønnere - hvilket i utgangspunktet skulle være bra - men hva er "riktig"! Den litt mere blå som var før, eller den litt mer grønn som er nå. Guttene sier at bildet er "tusen" ganger bedre nå" - men synes jeg det - tja - muligens etter en stund, som nevnt venner en seg til det meste!
Det finnes noen kalibreringsmuligheter til skjermen, det er en sånn 24 tommers LED bredskjerm, foresten deilig å sitte med tegneprogrammet på, men det ryker vel med en helg før den er kalibrert, med min hastighet!

Så dere som kikker innom, er det mye grønnskjær i fjellet på bildet, og er sidefargen - langt fra den tiltenkte "sjøfargen"! - jeg bare lurer - for det er deilg å lure på noen som ikke har den minste betydning eller konsekvens!


- og for å fortsette i samme stil - så kom jeg til å tenke på at det "hjemmekino" lydanlegget "vi" kjøpte - nok har sitt utspring fra de 3 årene jeg var kinomaskinist på Lødingen kino (også det frivillig på fritiden!) og den tids tilvenning av den godt anloge "Svedrup Dahl" lyden. Den har satt seg i kroppen, - sammen med en god del annet fra ungdommen. Ikke bra tegn å begynne å tenke på den - ungdommen!

Nå en kopp te - eller tzè som de yngre sier regionhovedstaden. ;-)

16. feb. 2010

Nytt tv - halv pris uten lyd!

Grunnet 500 timer med OL sending, som vi ikke ville se, fikk vi det nye TV i hus, hvor vi kunne koble til nett TV. Et Samsung med flott bilde, men med en lyd som i en fiskebolleboks! Klage klage - men nei, til den prisen, 6000,- var det ikke mer å hente. Skulle en ha flatskjerm til den prisen, var det liten plass til høytalere!


Ok, jeg viste det vel fra før, så det bar avsted til Expert Nær igjen, for lydanlegg! Der flakset det avsted 5000 til!

Nå er det brukbar lyd i stua. Det er ikke den høye lyden som er vanskelig, men å få god lyd når en er på de lavere nivåer!

Nok en gang var det et sodoma å få koblet alt dette mot hverandre, og i etterkant å behandle 4 fjernkontroller!

Seinere på kvelden satt jeg og fomla og fikk plutselig ikke den lyden jeg vill ha, merka ingen forandring når jeg trykket på de forskjellige modusene! Noe stressa/irritert riktignok. Eldstemann kom forbi og spurte om jeg var fornøyd med det nye anlegget - nei, ikke nå, - Nei vel, du får slå av Tv lyden da, og sette på anlegget! - Håper du fikk valuta for pengene - sa han med et flir! Men - anlegget er bra det altså, bruker det til radioen osv!

Neste gang, når jeg er ennå friskere, ennå rikere, og sikkert - eller - ennå lykkeligere, kjøper jeg et komplett anlegg - som alt kan justeres på en fjernkontroll!

14. feb. 2010

Dyrt OL - nytt TV

Lev i tiden, følg strømmen! Det er meg i et nøtteskall, kunne jeg drømme om, men virkeligheten er nok nesten det motsatte!

Men, i går var vi av sted for å kjøpe nytt TV. Det er OL tider, med over 500 timer OL på norsk tv - og det vil vi UNNGÅ!

Løsningen blir onlineTV og leiefilemer. Men tenk vårt "gamle" TV fikset ikke å kommunisere med laptoppen! Hmmm, så bar det av sted til "Expert Nær" for å finne de rette kabler og overganger. Til ingen nytte. De foreslo omtrent å lodde opp noe selv!


Ok neste trekk ble ny TV. Jeg hadde litt vondt i magen for dette da den gamle vel var knapt 5 år - eller! Uansett, vi fant en 32 tommers, som er mer en nok for vår lille stue.
Så fulgte timer ned oppkoblinger, dekodere, hardisker, og til slutt lapptoppen. Masse tilpassingr og høyt stressnivå, men vi lykkedes til slutt!

For moroskyld, og siden fruen påsto at den "gamle" Tv`n sikkert var 10 år, (fast opplegg dette) fant vi frem kvitteringen, og hmmm - på en måned nær - var den - 10 år! Ok det gjorde det hel litt "bedre". Minsten tok den og - opp på rommet!

Hele lørdagen gikk med til dette, så det var vel en slags avslapping!

Ha en fortsat fin helg! Strålende fin sol i går.

12. feb. 2010

Pc og undertegnede i knestående!

Følelsen har ligget der en stund, alt har gått gradvis saktere og saktere, det har dukket opp huller i hukommelsen, og kortidsminnet hevder å være fullt!
At det er mulig å bli så lik sin pc - eller kanskje det er vice versa!!!
Alt passer utmerket på oss begge!

En av oss kan fikses opp, eller skrotes, uten særlig konsekvenser. Nemlig pc`n, (for de som var i tvil)!

Jeg kjøpte i full fart en ekstern hardisk for å redde bilder og annet skriv, men i god stil viste den seg etter en lang kveld å være dysfunksjonell! Arrrgh!

Neste dag ble det å ringe dataguruen og spørre hva jeg skulle gjøre. Jeg trenger å oppgradere sa jeg! "OPPGRADRE - si heller KASSERE, den pc`n din skulle vært bytta ut for 3 år siden!" Hæ, den er jo bare 7 år, - "ja teknisk museum kan muligens være interessert", var svaret!
Ok hvis jeg kjøper en nye, vil jeg ha en som er minst like god, eller bedre hva "størrelser og kraft" angår, som den jeg har. - "Det får du ikke - sånt pusleri lages ikke lenger! Alt du måtte finne på å kjøpe er mist dobbelt, om ikke firedobbell, så godt som den du har nå"! "Kjøp en rimelig pc og bytt den ut hvert 3. år", var forslaget!
Så der røyk det kr 6000.- med skjerm. Håper å få den i dag, kjøpt fra Komplett, og jeg må si at jeg gleder meg litt til 24" skjerm!

Eldstepoden, tømte og la inn XP på nytt for meg, og det ble stor forbedring, så nå halter jeg (den) rundt!

Ellers holdes der på med snekring av garasjedør, noe pirk, skal ha faspanel i doblet fiskebeinsmønster, så det er naaaaange biter å lage! Velsignelsen er spikerpistolene, de er bare så heeeeerlig å bruke i forhold til hammeren! Bang bang bang.

Som vanlig blir det ikke tid til noe grønt, ikke noe kamera, ikke noe blogging, og ikke noe særlig annet heller, Jobb og speider er tidens melodi!

Men fredag i dag - det er da alltids noe! Ha en riktig fin helg.

PS La "100" canafrø i vann, men neida ingen spiring, må vel frem med fila og gnage meg gjennom skallet. Det - er i alle fall noe pirk.

8. feb. 2010

Terrassemåking i sol

En strålende fin søndag i går, 3 minus i skyggen, og et par pluss i solen. Etter frokost i halv 11 tiden (har to tenåringer i huset!) gikk vi ut på terrassen hvor det var sol fra skyfri himmel, og helt vindstille. Tenkte å måke en liten kvadratmeter hvor vi kunne sitte med kaffen, men det endte med at vi måkte store deler av terrassen. Med 80 cm snødybde over hele, ble det noen ton å løfte!

Lillepus ble med ut for første gang, hun er 11 uker nå. Litt skummelt, litt morsomt og litt kaldt, tror jeg var hennes tanker. Hun hadde to minutters økter på snøen, før hun måtte på et fang eller i den svarte stolen for oppvarming.

Ellers jobbes det på garasjen, så det blir ikke tid/energi til blogging, ei heller noe slags såing. Kun jobb og speider.
Skulle ønske det var annerledes, men det blir det ikke før sommeren.

Holder på å panele garasjen innvendig, orker ikke tanken på å ha dette synlige reisverket hvor det skal stå tusen ting lagret! Reine flater må det være nå. Faspanel, mye flottere en i stua sier fruen!

Bildet er ikke tatt med det ny kameraet, men fikk så vidt tid til å prøve det i går. De gamle linsene mine som har slengt ubrukt rundt de siste 20 årene, trenger en dyprens. Før så en ikke selv det største støvkorn på papirbildene, muligens på slidsen, men det igjen forsvant i lakenet en viste de på.
Nå med pc skjermer som forstørrer opp derimot, ser selv det minst støvkorn ut som flygende elg i solnedgang! Må få tak i noe proff rensegreier. Alt tørkepapir jeg har, brillerens, Qtips osv, legger igjen noe som blir synlig.

I dag, diabeteskontroll på ettermiddagen! Han (vi) har vært veldig flinke de siste 3 månedene, så jeg har stor tro på et godt resultat i dag!

1. feb. 2010

Platt lens.

"I disse tider" tenker en på alt annet en seiling, det er kuldegrader, snøfokk, måking og vedfyring som gjelder! Minus 14 iskalde nå på morran, og en får prise seg lykkelig for at de 35 cm som ”falt” siste døgnet er måkt.

Men seiling, så i går på tv`n programmet om RS 14 Stavanger`s, siste reise til landsetting på Sjøfartsmuset. Det er en båt som har hatt tilhold her i byen siden jeg kom hit i 83. Første uka jeg bodde her, bodde jeg ombord der, synes jeg kjenner "skjøytelukta" i klærne ennå! Har vært ombord noen gange siden og, og husker spesielt en tur til Danmark der jeg sto i styrebrønn når vaieren til mesangaffelen røyk, og hele dritten kom deisende ned 1mm ved siden av meg. Det kunne blitt siste reis for meg der, tunge saker! Jeg trakk med ned til "admiralen" Lilleruth, og drakk vin etter det!

Ellers har det vært bloggtørke, er dønn utslitt etter dager ute i slikt vær. Dessuten har det vært kveldsmøter fra mandag til torsdag. Det har vært temperaturer fra minus 14, til pluss 5 grader. Og fra sol til stiv kuling og snøfokk. Alle grønne sysler er også lagt på hylla.

Mens vi så på programmet spurte minsten om jeg hadde seilt på noen store båter, og jeg svarte at ikke så mye større en Stavanger, men la til at jeg helst seilte gjennom livet - på platt lens! Fruen lo - skal tro hva hun tenkte!

Får kameraet i morra, det blir gøy - håper jeg!