12. feb. 2010

Pc og undertegnede i knestående!

Følelsen har ligget der en stund, alt har gått gradvis saktere og saktere, det har dukket opp huller i hukommelsen, og kortidsminnet hevder å være fullt!
At det er mulig å bli så lik sin pc - eller kanskje det er vice versa!!!
Alt passer utmerket på oss begge!

En av oss kan fikses opp, eller skrotes, uten særlig konsekvenser. Nemlig pc`n, (for de som var i tvil)!

Jeg kjøpte i full fart en ekstern hardisk for å redde bilder og annet skriv, men i god stil viste den seg etter en lang kveld å være dysfunksjonell! Arrrgh!

Neste dag ble det å ringe dataguruen og spørre hva jeg skulle gjøre. Jeg trenger å oppgradere sa jeg! "OPPGRADRE - si heller KASSERE, den pc`n din skulle vært bytta ut for 3 år siden!" Hæ, den er jo bare 7 år, - "ja teknisk museum kan muligens være interessert", var svaret!
Ok hvis jeg kjøper en nye, vil jeg ha en som er minst like god, eller bedre hva "størrelser og kraft" angår, som den jeg har. - "Det får du ikke - sånt pusleri lages ikke lenger! Alt du måtte finne på å kjøpe er mist dobbelt, om ikke firedobbell, så godt som den du har nå"! "Kjøp en rimelig pc og bytt den ut hvert 3. år", var forslaget!
Så der røyk det kr 6000.- med skjerm. Håper å få den i dag, kjøpt fra Komplett, og jeg må si at jeg gleder meg litt til 24" skjerm!

Eldstepoden, tømte og la inn XP på nytt for meg, og det ble stor forbedring, så nå halter jeg (den) rundt!

Ellers holdes der på med snekring av garasjedør, noe pirk, skal ha faspanel i doblet fiskebeinsmønster, så det er naaaaange biter å lage! Velsignelsen er spikerpistolene, de er bare så heeeeerlig å bruke i forhold til hammeren! Bang bang bang.

Som vanlig blir det ikke tid til noe grønt, ikke noe kamera, ikke noe blogging, og ikke noe særlig annet heller, Jobb og speider er tidens melodi!

Men fredag i dag - det er da alltids noe! Ha en riktig fin helg.

PS La "100" canafrø i vann, men neida ingen spiring, må vel frem med fila og gnage meg gjennom skallet. Det - er i alle fall noe pirk.

11 kommentarer:

Bjørg 47 sa...

Vanskelig å finne seg i 'bruk og kast'-tida, ja. Tenkte litt på det da jeg her forleden bestilte og fikk nytt batteri til mitt HP-kamera. Blir sett rart på , og den unge ekspeditrisen spør forsiktig: Ja, du vet hva et nytt batteri koster ? Ja, sier jeg ca 400,- og det er billigere enn et nytt kamera, særlig når det tar gode bilder selv om det er 4 år gammelt. Jaaaaa, sier hun, og jeg ser hun har lyst til å riste på hodet. Ha en fin helg i garasjen.

Anonym sa...

Når det gjelder den eksterne hd-en så kan det lønne seg å enten kjøpe ganske dyrt - eller å kjøpe en som bruker harddisker fra lap-topper. Den sliste vil være litt dyrere enn de vanlige, billige, men siden diskene ikke har like store bevegelige deler så er de noe mer holdbare. (Men har også mindre plass.) Lett skal det ikke være.

Ellers høres det ut som på det jevne - travelt, for deg. Husk nå på å sette av litt tid til deg selv også FØR du går på en smell. ;)

Unknown sa...

Jepp.. 7 år gammel... kan virkelig kastes kjære deg.
Min Pc er vel nå 3 år gammel og klar for utskiftning. Jeg tror de legger inn et selvdestruksjonsprogram i de slik som det virker som det er på mobilene. Jeg vil ha ny.. og lurer virkelig på om jeg skal gå over til Mac.. men veldig usikker...

nefertiti sa...

7 år, det er min også...
Og jeg vet at den synger på siste verset. Det er dritskummelt, for jeg har ikke råd til å kjøpe ny - vi holder på å pusse opp huset.
Veldig søt den lille pusen du hadde bilde av i forrige innlegg :-)

Harryford sa...

Ok. Nå skrives det fra nypc`n! Eldstemann har satt den opp for meg - deilig. Mye styr med skrive/scanner etc.
24 tommeren er i alle fall flott!

Gjennbruk Bjørg. Minsten tok straks over den gamle og har nå 2 på skrivebordet!!!

Kikka på en slik "laptoppbackupharddisk" Smgj. Fin, dyr, og litt liten! Men neste gang!

He he - selvdestruksjonsprogram tror jeg på Charlotte.
Etter som jeg har lest og lest, så er det visst mer en smaksak dette med W kontra Mac!

Du får bare stelle pent med den Nefertiti, men ikke tørk støv av den, det gjorde jeg og det ble bare problemer!!!

krepsemor sa...

Jeg har akkurat fått ny Pc, den gamle var vel så og si 8 år. Den virket ennå. men var liten og treg! Det tar tid å venne seg til en ny pc! Jaja, nå er den nye oppe og går da!
Høres ut som du er en travel mann! Ønsker deg lykke til med alle dine prosjekter!

Harryford sa...

Takk for det Krepsemor! :-)

Travel - tja, - men jeg har en følelse av at jeg heller lager "mye styr" av det jeg gjør - eller - nei jeg veit ikke jeg - tross "mine klager" så synes jeg at jeg lever et godt, men litt anderledes, liv, så helt ille er det nå ikke! :-)

hajal. sa...

Gratulerer med ny PC ( vart litt i tvil om eg skulle ordlegge meg slik då men..... ;) )
Ha ei god helg!

Harryford sa...

He he Hajal! Joda det er deilig å få bytta, men kronene - hmmm!
Ha ei riktig fin helg du og.
Her ser det ut til å bli ei helg med sol, men 10 kalde var det på morran, så det trengs noe økning før jeg tar lunsjen på terrassen!

AnitaH2 sa...

Stell pent med han som ikke kan skrotes, da?! Jeg er bare grønn av misunnelse på fiskebeinsmønster og andre snekkerier!!!

Harryford sa...

Skal gjøre det Anita! Tok hintet og "slappet av" med nytt tvkjøp i går!

Fortsatt fin helg til deg og!