29. juni 2009

Vel blåst!

NM og musikktur er vel overstått! - og det er deilig å være tilbake - selv fra Danmark!;-)

Turen kunne ikke fått en bedre start, da de stakk av med seieren i 3. div for skolekorps i Sandefjord! Faktisk med 97 av 100 poeng, noe som ikke er vanlig! Neste år blir det 2. div, noe de har vært før, men skolekorps er "dynamiske saker" - så!

Typen på bildet synes å være meg godt kjent! ;-)


Bornholm var en fantastisk fin øy, større, brattere, grønnere, og ikke minst mer blåsete - en hva jeg trodde!

Skal tro om jeg har noen "danske gener" i meg, for jeg faller pladdask for de danske havers skjønnhet! - og Bornholm var full av de! Sjelden har jeg sett så mange velstelte haver samlet! En havetur ditt deitt er vel vært besøket!
Desværre tok jeg ingen bilder av haver - kun musikanter! - Det var tett program!

Ellers, 30 grader i skyggen, må ty til sjøen for avkjøling - hvilket er nokså frisk ennå!!!

Det vannes litt! Kjøpte svetteslanger og 2 hvite urner i går - 2,5 tusen der!!!

Finner ikke den store feriegleden ennå - småforbereder Speiderlandsleieren på Åndalsnes, drar til fredagen - 8000 ungdommer - en uke - stønn!

Nå te på terrassen - under parasollen!!! Blir nok ikke gjort stort i dag!!!

Ps Har "noen kaser" med slangeagurker "til salgs"! ;-) - og sukkerertene er ennå ikke plantet, og bønnefrøa må vel belage seg på nok en overvintring i posene!

Ps 2 Leiter litt etter en ny pus - vil helst ha en voksen en! Fant en på dyrenett - omplassering - skogkatt - men tviler på om vi får den - mange om beinet - katten!

.

20. juni 2009

Pusefrøken Lucy er død!

Det ble en trist dag for hele familien i går fredag, da vår alles kjære pus Frøken Lucy måtte avlives!
Hun hadde i løpet av natten vært utsatt for rovdyr, vi antar at det var skjærer som hadde hakket i stykker det ene øyet hennes! Det ble et par lange timer til dyrlegen åpnet, men hun kunne ikke redde det, og telefon til smådyrøyelegespesialist i Skien, samt veterinærhøyskolen i Oslo, ga samme resultat.
Alle ga klar beskjed om at en enøyd katt, hadde vanskelig for å klare seg ute, men kunne leve som innekatt. Som utekatt klarer de seg ikke, og blir herjet med av andre katter og dyr, jeg har en gang sett det i praksis!
Jeg måtte være sterk, jeg som er den "bløteste" i familien og bestemme at hun skulle få slippe i fra. Å stenge en så frittgående katt inne resten av livet, ville bli praktisk umulig, og bare tanken på at hun skulle være i fengsel resten av livet var for meg helt utenkelig! (dette var kanskje en "gammeldags" og kynisk avgjørelse - men jeg står for den!) Hun sovnet rolig inn.
Vi begravde henne ved siden av gammelpusen i hagen, og pyntet med 4 buketter av kattemynte. Det falt mange tårer under hele formiddagen! Selv tenåringen som har vanskelig med å vise føleleser gråt godt. - - - Jeg - vi ”hører og føler” henne hele tiden!

En lei start for guttene på ferien dette, det var jo deres siste skoledag, og jubelen skulle stått i taket!

Midt oppe i det hele ringte de fra Toyota og sa Avensisen var ferdig til henting, en uke før tiden, og selv om ingen ville, dro vi til Arendal for å hente den!
Nå er ikke bil noe noen her synes er noe festlig, bare noe en må ha for at det parktiske ikke skal bli for tungvint, så det løfta ikke stemningen særlig! Ei heller orka vi "å ta avskjed" med vår trofaste venn Carinaen gjennom de siste 10 år, da "avskjeder" var noe vi hadde fått nok av!

Lyspunktet var at bilselgeren hadde en "Svartepus" klar til levering om 6 uker - så vi drømte oss litt bort i det resten av kvelden!

Dagen var avsatt til forberedelser for korpsturen far og guttene drar på om noen få timer. Det gikk tregt!
Jeg skulle og ha gjort ferdig selv-vanning og lufting i drivhuset, det ble det ikke noe av! Fikk "måkt" garasjen så "Avensis" kom inn!

De ringte fra korpset i går kveld og spurte om jeg kunne være fanebærer, men etter en liten prat, kom de til at det kanskje ikke var så lurt, da jeg aldri på noen måte har klart å gå/være i noen slags takt her i livet! Mine eneste praktiske "marserfaringer" er fra 1. mai tog, og selv der klarte de aldri verken " å gå eller dra, i takt"!

Så blir det bloggstille herfra en ukes tid! Ønsker alle dere som kikker innom en fin sommeruke! Ser været meldes fint på Bornholm!

.

17. juni 2009

Bilkjøp gjør en søvnig!

Om det var impuls eller en felles underbevist handlig er ikke godt å si, men i alle fall førte det til avgjørelse om bilbytte her om dagen!
Vi pleier alltid å få sjekka bilen rett før sommeren, enten ved NAF, eller lokalt verksted. Det ble ikke gjort i fjor, men vi kom oss tross det godt gjennom Sverige.
I år ville fruen heller ikke bruke penger på bilen, men da sa jeg at det ikke ble noen tur med den - (vi bruker den til sykkelfrakt!).
Ferien nærmer seg og jeg pressa på - skal vi bare være hjemme! (hvis en ser bort i fra en ukes korpstur, og like etter en 10 dagers speiderlandsleir!!!).

Ok vi ble enige om å ta en tur til Toyota i Arendal, det er div med bremser som måtte fikses, noe det lokale verkstedet nødig gjorde! Vel fremme var det kø i skranka for verksted, så vi tok en prat med en bilselger "for å få tia til å gå"!
Lange historie, men en nyere Avensis skal hentes til neste torsdag! Den vi har nå, Carinan, går i sitt 15 år, og den nye i sitt 5. Vi kunne brukt penger på Carinan, mange penger, og det ville vært langt rimeligere en "ny"! - men jeg tenker litt på sikkerhetsdetaljer osv!

Overskriftens - søvnig - henspeiler på minsten, for da vi kjøpte Carinan, for 10 år siden, var minsten kun 2,5 år og sovna fint under prøveturen. Noe vi tolket som den gang da "nybilen" - var stille og fin!
Under prøvekjøringen i går sovna han ikke, men mente at Avensisen var mye stillere en Carinaen, som en ikke kunne sove i! Jo vi var enige i det! - MEN - en kan jo bare gjette hvem som sovna i den "gamle bråkete Carinaen" på turen hjem! ;-)

Ellers hater jeg bilbytte, og hadde hodeverk hele resten av dagen! Tror jeg blir lurt (og det blir jeg sikkert!) - og er sur over at hele "bufferkontoen" gikk føyka! Godt å slippe lån da men!

Hagestatus pr i dag, larvene er slått tilbake - blir det omkamp! Noen banesår fikk buskene (meg), men vi slikker våre sår og er klar til omkamp, hvis de skulle forsøke seg på det!

Tar siste omfaret på naboklagemuren i dag, skal sette ned stolpesko, så jeg kan ha noe treverk på toppen! Noe roseklatregreier kanskje!

Gertrude Jekyll blomstrer OG dufter! :-)

.

15. juni 2009

Dønn forkjøla! - Og plaget av små grønne larver!


Våkna opp en morgen her for noen dager siden, og var dønn forkjøla, helt uten noe som helst forvarsel! Forbaska irriterende.
Måtte ta to dagers pause fra "naboklagemuren" Forkjølelsen er der ennå, og alt går i "sirup"

Fant dennne på stuebordet, noen som kjennner de yndige små hvite blomstene. De sies å være høyst vanlige! ;-)


Midt oppe i forkjølelsen har jeg, eller dvs mine ripsbusker, 6 stk, blitt raidet av kålsommerfugellarver - tror jeg det er! Milioner av de. Ja bildet er av noen Teger som har seg, kommer vel neppe noe godt ut av det heller!
Hadde ikke noe grønnsåpe på lørdags ettermiddagen, så jeg prøvde å plukke, men gav opp. Alle bladene forsvinner, og det ser jeg alvorlig på, siden dette er en del av kosen vi skal ha til vinteren! I fortvilelsen prøvde jeg noe gammel Rogor 20 jeg hadde fra før Økologisk tiden, men det hjalp ikke stort. Stooor fortvilse. Grunnet forkjølelsen og at jeg ikke orket annet grunnet den, brukte jeg 3 timer på plukking i går!!! Det hjalp vel litt, men føler at jeg taper denne kampen! Hvor kommer de fra. Det kommer jo nye hele tiden, og jeg snakker i tusenvis - desverre helt sant!!!

Håper jeg kan fortsette på muren i dag, den tar altfor lang tid, og resten av hagen, grønnsakshagen og terrassen lider! Har ikke fått sådd bønner en gang. Sukkerertene står i småpotter, i fiskekasser, og grønsakssengene ligger tomme!!!
På terrasen har det stoppet helt opp, og det står uttørka småblomster og venter på potting i krukker.
Ferien kommer minst 2 måneder for tidlig, jeg er IKKE klar, og til lørdagen bærer det avsted til Bornholm med korpset, som turhjelpeleder! Først NM i Sandefjord på lørdagen, så rett avsted en snau ukes tid til Bornholm!


20 meter trang arbeidsvei for blokker og sement, men mye å se på langs "veien"!
Og som vanlig kunne bildene vært bedere, men vi får fylle inn med fantasien!!!
Nå er det på høy tid med havregrøten, og Lucy maser høylytt!!!

Ps Snart blomstrer Gertrude Jekyll!

.

9. juni 2009

Krager klokka 04.45


Våkna for tidlig igjen, sola var ikke min have, men disse hvite skjønnhetene lyser så fint opp en tidlig morgen!

Disse "ville" prestekragene selvsår seg i plenen, og jeg lar være å klippe noen kvadratmeter en stund på våren - til ren avnytelse!

Ellers var det hvitt nok her igår, det hagla så det lå et par cm på bakken!!! Heldigvis gikk skille mellom haggel og ikke haggel, noen hundre meter i fra min hage!



Midt i de værste haggel og tordenskurer dro fruen og jeg til Tvedestrand, for en tur til Felleskjøpet - romantisk ;-) - Vel fremme var strømmen gått i hele byen, og det ble bommtur - Jeg var sur! Hadde tenkt å få meg noen "bønnefrø", og måtte ty til det lokale hagesentrets høyst minimale utvalg.
Bønnesåing og haggel hører foresten dårlig sammen!

Sliter litt kameraet, eller helst meg, med disse sterke hvite fargene! Mulig det går an og "tvangskjøre" det, men dit har jeg ikke kommet ennå!!!

Ellers i går, forskaling til de neste 3,5 meterne med mur. Fortsettes i dag!

.

8. juni 2009

Laaaang hagedag!

Søndagen skulle bli ren hviledag etter speiderturen, men med den gode hjelpen jeg fikk av mine for tiden 2 voksne hjelpere, var behovet for hvile ikke så stort. De tok "nattevakten" - og de søte små holdt ut til drøyt 02.00, for de avslutta "døyninga"! ;-)
Da var småspeideren ferdig, og nå skulle jeg hatt nesten 2,5 måneder speiderfri, men den gang ei, for nå står planlegg av landsleierturen for storspeiderene for tur - orker ikke si mere om det!!!

Ehhh tomatbildet er fra søndagens høst! De har noen sprekker og noe mosaik, men jeg tar meg ikke råd til å fyre de perfekt! Smaken er like godt for det!

Tror dett er er den gamle og - gode! - Amerikansk plukk, sammen med - - det har jeg glemt!
Amerikansk plukk er i alle fall produktiv!

Bildefargene stemmer, i alle fall på min pc, ganske godt med virkelighetens farger, de er da fine!



Jo søndagen holdt hele familen store deler av dagen på nede i hagen, det blåste noe sønnavind og luftempen på "toppen" var bare 14 grader! Nede i hagen derimot var det lunt og fint!
Guttene luka ugress i grønsk-sengene som ikke er i bruk, og det er alle!!!! Untatt den for salat - og den med noe stauder i! Jeg brakka bokstavleig talt og helt sant, 6 kvm med Geranium pyrenaicum! Den var altfor voksevillig her, og tok knekken på div andre "naboer"! Skulle ha tatt bildet av blomsterhavet, men følte ikke for det - der og da!

Sånn ellers, toppa jeg ytterste rekka med tomater i drivhuset, de har nådd taket alerede - det var tidlig det! Innerste rekke har ennå en 3/4 meter igjen. Når jeg hadde det ordentlige drivhuset, kunne de vokse til langt utpå høsten. Hvilket selvfølgelig ikke ga så mye mer tomater! ;-)
Jeg vanna ut 200 liter med brennelse og skvallerkålvann på bærbuskene - det "dufter" så - - effektivt! ;-)

Idag forsettes "rotsperra" - muren mot naboen - har ingen betalt jobb igjen! Ja bortsett fra "statslønna" da! ;-)

Nå grøt - og så har jeg fyrt. Det er svinkaldt hver morgen, helt nede i 5-6 grader!!!

.

5. juni 2009

"Harru stampa"!

Jo det har jeg, kunne kanskje vært ennå bedre, men tror det holder. Som det sees av bilde så er det ikke sølvtøyet som har gått - men real stamping av sementmur. De sa så i slutten av 60 åra hjemme, "harru stampa" - i dag heter det vist vibrert!
Husker ikke om jeg har nevnt det før, men her lages altså en 30 cm tykk barriere mot naboens trerøtter! Helt ned til grunnfjellet! Pyton tungt å jobbe opp til 70 cm under bakkenivå, bare forskalingen tok en hel dag! Som forsterkende masse brukes pukk fra det ene drivhusvarmelagret som ikke skal opp igjen!!! Skal tro hvor mange ganger jeg har lempa på den pukken! Til alt overmål har jeg sementblanderen i motsatt ende av tomta, og pukken hentes sånn midt på. Godt det er nedoverbakke med den ferdige bruken! God "trim"! Arbeidet fortsettes.


Her et ennå at av "barnearbeidsprosjekta"!
Guttene skrapa disse fata for rust og satte de inn med olje. Skal siden antikhvitmales!
Jeg har i mange år brukt de til blomstertønner, tenkte å kaste de nå pga rust - men så får de en sjanse til! Pleier å ha prydbønner i de!




Jeg har lest tusenvis av båtblader i mitt liv, og de fleste pleier å ha en spalte som heter "sett i leia". Den inneholder div mer eller mindre pussige bilder. Jeg lanserer her heller "sett i bedet" - og tar frem denne "ville" prestekargaen som har sneket seg inn i den blå akeleien! Syens det er fint jeg, grønt, blått, gult og hvit!


I samme sereien - Sett i bedet - dukket den orange skjønheten opp! Ikke kan jeg huska å ha planta den - og til tross for at bedet går i blått og hvitt, får den stå! (Charlotte ;-)) Det er noe som heter - "2 pluss 1 blir 4" altså at en kontrastfarge (og her - vel så det!) fremhever de andre fargene så det blir ennå flottere! Hva skulle en gjøre uten god tro!



I serien Lucy sover - så ja, her gjør hun det! Ta beina på nakken er et uttrykk, og hun gjør det når hun sover!


Ellers, - var på infomøte i går kveld, minsten skal på ungdomskolen. Han var spent på klassesammensettingen, og det gikk fint! Pga dårlige tider, har de økt antallet elever i klassen, og de blir 26 stk! Men det skulle gå såååå bra - så da så!

I ettermiddag drar jeg på speiderovernatting men Flokken, 3. klassen. De skal sove i speiderhuset, og i morgen er det båttur og speidersuppe som står for tur! Gud hva jeg gleder meg til komme hjem i morra!!!

.

2. juni 2009

Pinsen i skyggen av blodbøka!

Med alle disse kalde dagene en har gjennom året, er det rart å få dager så vamre at en må sitte i skyggen! Pinesn 09 var slik - deilig!

Jobben er over, det ble lange 12 timers dager - så pang slutt - og en "datt sammen"!

Deilig var det da å kunne nyte en sånn pinse. Til tross for at en var kraftig sliten, ble da noe gjort, og her sees espaljeet som er under maling!
At det er mulig å bli så dum at en ikke maler før en setter det sammen!!!
Vel det er det bare jeg som klarer å finne på! Men guttne skulle ha noe å gjøre, og det fort så - det ble slik!


Siden vi er inne på espalje, så er jeg i gang med et armerningsnett som noe skal klatre i. Muren ved terrassens nordvegg ble vel hvit, og det blir fint å få dempet den litt.
Kjøpte et 3 mm - 10x10 cm nett, som var ferdig rusta. Jeg satte det inn med en olje - "Owatrol mot rust" for at det ikke skal bli for mye rustvann på terrassen!
Nettet er egentlig for tynt og vinglete, så jeg må sette inn en del støtter i veggen, for å få det stivt!


Det ble et par turer på vannet, stille varmt og fint som det var!
Her sees de gamle, filmet fra minsten i jolla. Egentlig er vi på vannet for at han skal trene! Tennåringen -"nyter naturen" på fordekket!
Fort går det ikke, da sjektemotren kun klarer halv fart, før den går varm! Men Ok - deilig var det!


Et av pinsens, eller egentlig litt før, andre "prosjekter" var at guttene skulle velge seg ut en plante til terrassen! Det ble Thjua Smaragd!!!
Dyre var de, og 2 stykk skulle de ha - en hver! - Vel jeg hadde ikke hjerte til å protestere, så nå står de der i sine lyseblå potter!

(kunne vel fått en kilometer gratis - her og der - hvis det var det om å gjøre men!!!)



I år har det vært en fantastisk rognblomstrin her, bedre en på mange år! Måtte jeg bare få surra meg til å plukke noen kilo til høsten, det er tomt for rognebærvin nå!!!

Bildet er fra soverummet, og sikkert like uklart som meg en tidlig morgen!!!






Pinsen og finværet har vært utetid for frøken Lucy - det har tatt på, og nå ligger hun totalt avslått i stolen!

Pussig sovestilling - men er en trøtt - så er en trøtt!!!


Jeg er vist ikke i det mest skravlete hjørnet for tiden, men det kommer tider etter disse, hvor det blir mer prat en handling - nå skal jeg ut og begynne på forskaling til "nabomuren"!

Ha en riktig så fin tirsdag, det har grånet til ute nå - blir ikke så varmt å jobbe da!

Ps Det var 18 grader ute i går klokka 23!!!

.