25. feb. 2009

Nabovarseltegninger!

Eeeeeendelig sier jeg meg fornøyd med tegningene som skal gi naboene (og kommunen) oversikten over mine "drømmer"!!!
Tegningene er laget med Google SketchUp, og tilpasset A3 format, så de blir vel store og utydelige å vise her, men jeg gjør et forsøk! Når jeg Zoomer inn på detaljene blir det bedre!
Nå er dette en hus-skissetegnig, som viser husene sin plassering i terrenget, og ikke en hageplan/tegning, det har jeg en aldeles strålende håndtegnet utgave av!




Viser et par oversiktsbilder først, de som naboene skal få se og eventuelt gjøre sine insigelser mot!
Tomta er "skåret ut" i grunnfjellet, og her sees herligheten i fra sør.





Her sees tomta i fra øst. Med denne 3D modellen kan det vises "bilder" fra alle tenkelige vinkler og høyder! Sett i fra Olga, fra Astri, fra Randi, fra Turid osv, ja det er damene som rår grunnen rundt her!







Her Østhaven med frukt og grønnsaker, pluss drivhusene. Sett i fra veien i øst.





Her sees en del av sørhaven i fra plattingen ved snekkerbua som er plassen med den lengste kveldsoslen! Lune hjørner ved verandaen, deilig når sola står i øst-sør-vest. En dam nederst i bilde og noe rolig vann ved sitteplassen! Fjellknauser og div småtteri!




Veien videre mot huset, og plenen som endelig skal bli rett, med plass til hageselskaper!







Og for moro skyld, sett gjennom soveromsvindu i 2. etsaje, som nok trenger en puss!










Slik er utsikten fra verandaen oppe mot østhaven!








Her er inngangspartiet fra veien. Snekkerbua til høyre, omtrent som den er i dag, ny garsje til venstre, hvis kommunen godkjenner, og den etter hvert ombygde vedbua i front. I mellom dette skal det finnes en sti frem til huset!



Ja slik er det tegnet/tenkt! Skal tro hva kommunen, banken og fruen sier til dette!!!


.

24. feb. 2009

Ved de gamles bord!

Så er 90. år feiringen over! Alt gikk vel. Jubilanten var ved godt humør, men sjeleglad for at det hele er over!
Som ved alle familiesammenkomster sender det meg ut i undring over menneskenaturen, så også denne gang, men lar det jeg ligge.
Men - jeg merket meg med bordplasseringen, - det var først min far på 90, så hans søster på 95 - - - og så meg! Deretter div fettere, mor osv! - - - jeg gikk rett på trimstudio når jeg kom hjem!

Ja trim ja, - jeg har dessverre måttet gi opp joggingen! Et av knærne protesterer vilt på den! Slik har det vært noen år. For 4 år siden klarte jeg et par måneder, så noen uker, og i år, KUN 5 ganger!
Jeg har alltid stoppet med hele trimmingen når kneet har blitt vondt! Men årets 5 turer holder ikke for resten av året, (gjør de vel!) så jeg måtte bite i det sure/dyre eple, og gå ned på helestudioet eller hva det nå på heter! Det er første gang i mitt liv jeg er på innsiden av noe sånt!

Heldigvis ligger det bare en 5-6 minutters gåtur unna, så det er greit! Har vært der 4 morninger nå, fra 06.00 til 06.45, ikke så lange økta, men da må jeg hjem for å ordne grøt etc. Det går i roing og sykling!

Ellers plager jeg meg umotivert gjennom mine 20 situps om dagen, og tegner for resten! Håper dere er flinkere enn meg!!!

.

20. feb. 2009

Far runder 90.

Ja han gjorde det i går, fylte 90 år i går den 19. - Mange år, noen raske, andre grusomt lange!

Født minsten i en jentesøskenflokk på 4, langt ute på øya med 600 innbyggere, og en far som jobbet i Amerika, la grunnlaget for en fri og egenskapt sjel!
Dro til sjøs som 15 åring, og første turen varte i 4 ¨år! Det var ikke lett å få jobb i begynnelsen av 30 åra!
Han kom som så mange andre Vestfoldinger etter hvert i ”onkel Anders i Sandefjord” sitt brød, en plass han var i 18 sesonger. Sydishavet med hvalfangst, maskinist!

”Avbruddet”, nesten 6 år i Norske marine i England under krigen, på minesveiper, ble lange år! Torpederinger, flyangrep, påkjørsler, med til sammen "tap" av båt 3 ganger! - År som siden har preget hans liv sterkt!
Etter krigen ble det hvalfangst igjen, og siste sesongen ble 57-58 , da jeg ble født! Siden var han bussreparatør til helsa tok slutt!

Minnene fra krigen ble etter hvert for sterke og førte til et vanskelig liv! Han ”fikk” krigspensjon etter hvert, en kamp som var så skammelig lang og kronglete, at jeg fremdeles ikke kan snakke rasjonelt om det!
Hans ”kigspensjonistliv” preget selvfølgelig hele familien, og satte sine spor på mor og oss ungene!
En krig ”varer” lenge, og mange er de av ”deltakernes” unger som fremdeles er preget av den. Noen så sterkt at de har ”avsluttet” eller finner ”trøst” i alkoholen! Boken om ”ettervirkningene” er fremdeles ikke skrevet! – og blir det vel neppe! På skolen pugges fremdels årstall, og lite ”hvorfor, hvorledes og i etterkant"! Ikke bare den "poltiske" biten, men den "menneskelige"! - All ære til ”Polenturene”!

Som kjent har vi Konvoibyen her i Risør, et hjem for krigens sjøfolk! De er kun 4 stk igjen nå! Men mange etterkommere! Jeg sier igjen, en krig ”varer” lenge!

Fars liv har nå roet seg, og han lever stille og ordnet! Han er til glede for historielaget på øya, som en av de eldste der ute. Han synes det er litt stas å ”komme i bøkene”!

Vi reiser opp i helgen for å feire!

.

17. feb. 2009

Med pigga ute!

Ok - litt sånn "se her overskrift" - med tanke på de siste dagers "voksenprat" her i huset!!!

Men det gjelder noe helt motsatt!! - Mine undersåtter, denne gang, mine dyrkjøpte sådan! - Lik "rundetiden" i går, nevnes heller ikke her prisen!!!


Det er ikke til å nekte at jeg føler meg litt "oldiss" for tiden!

Jeg GÅR til butikken - det er det bare gamlingene som gjør!

- - - Jeg kjøper sko med pigger under - det er det bare gamlingene som har!

- - - Jeg synes kartongvin er dyrt - det er det bare gamlingene som synes! -

Skjønner! ;-)

Ok siden kommunen har slutta både med brøyting og strøing, er det ikke annen råd en å sko seg med pigger! Har nå pigger på sykkelen, og på skoa! - Hadde vi hatt på bilen, ville mange kroner vært spart!!! Ref fruens rundsnu!

Ok så gjør jeg klar for innvielse turen av skoa med piggene ute! - Med tanke på siste dagers snøfall ville vel "snowjoggers" vært tingen! - Var det ikke noe som het det en gang!!!
-----------------------------------------

PS Litt seinere, men likevel tidlig! 05.50. Turen unnagjort, skoa satt som spikra! Lå 45 sek før gårsdagen i halvgått "løp", - og så for meg 1,5 minutt raskere i dag! - Det endte med 30 sekunder! Og for "de" som savna "rundetiden" i går, så ble dagens 36min og 29 sek. ;-)

.

16. feb. 2009

Sure lår - Voksenprat - Plantasjen - og Situps!

Jammen blei det en trimtur i dag og! - - - 10 cm snø i natt og rimelig sure lårmuskler etter gårsdagens økt, den første på 8 måneder, satte sitt preg på rundetiden! Men jeg kom hjem - i dag og! :-)

Arendalsturen til plantasjen ble fin, men dyr! Fikk ikke de frøa jeg ville ha, men mange ”alternativer”! Fy flate - 59.- kr for Dichondra agentea – ”Silver falls” - 8 frø!!! Og Petunia ”Purple Pirouette F1” – 50 frø!!! Pr stk altså! Ja ikke frø da, men pose!

Fikk ”prata ut” med Fruen! Vi er begge ”struts” synes jeg, - mens hun synes aldeles IKKE, at jeg er det!!! Så er vi enige om å være uenig om det! Det er de små ting der skaper de store irritasjoner her i huset! - Skapte! ;-)

Legger inn De siste noteringene på Situpsen her:

Situps pr den 14. februar!

Alexia
AnitaH2 . . . . . . . .50
Annsi
Charlotte
Christina
Frøya Heidi . . . .290
Harryford . . . . . 140
Heltpåjordet . . .560
IngridE
Maria
Miamaria
Nefertiti . . . . . . . 65
Red Hobbit
Sigrid
Taleia . . . . . . . . . 90

ER det noen jeg har glemt??? – Og er det noen nye!!! Ja det var jo Miamaria ;-)

I dag, tegning fortsettes, kom ikke så langt jeg tenkte i helgen gitt!!!

----------------------------------------------------------------------------

Litt seinere, klokka 14.15 fik jeg en utfordring fra AnitaH2 som hadde fått den fra osv

Utfordringen er å gi 7 unyttige opplysninger om meg selv!!!! Bare 7 - hele bloggen min er jo full av slike! ;-)

Men OK:

1 Jeg elsker å se på Bonderomatik! - også Svensk!
2 Jeg er medlem av Tempoklubben! (klubb for bevaring etc av norske mopeder!)
3 Jeg blir forbanna når "kjerringene" tar mine planter på plantebyttedagen
utelukkende fordi jeg har fine potter!
4 Jeg Lever - tidvis - etter "leveregelen" min fransklærer ga meg en gang! "Alle kan ikke lære alt John"!!!
5 Jeg har visse likhetstrekk med min far, men kommer ALDRI til å inrømme det!
6 Jeg har slitt ut 3 stråhatter på 12 år.
7 Jeg bortforklarer hva min "grønne hobby" egentlig koster!!!

Let som en plett!

Skal jeg driste meg til å utforde noen!!! (Det er noe jeg kvier meg for!!!) Nei må tenke litt på det!!!

.

15. feb. 2009

Årets første (trim-jogge) tur! - Situps-Februar!

Endelig, kom jeg i gang! I dag på en helt vanlig søndag, kom det for meg at en trimtur ville være det rette! Jeg begynte å finne frem ullundertøy, ja 50/50 da, vindbukse, joggesko, lue, votter osv, Mye trim bare det, for det lå rimelig langt nede i skuffene"!!!
Minus 5 grader ute, ville jeg overleve det! Skulle jeg ta med mobilen, ekstra vekt men, i tilfelle jeg "sprakk" og måtte ringe etter taxi hjem! Er sikkert 8 måneder siden siste tur! Har fast løyp, 5 km! Skal jeg - Ja!

Vel jeg overlevde, la optimistisk mobilen hjemme og GIKK - ok løp litt da - en runde!!! Rundetid 35 minutter. Ja det er kupert!! Tidligere rekord er ca 27 minutter - i glansårene! (skjønt jeg glinser betydelig mere nå)!!!

Etter dusj, en pære, noen nøtter og en kopp te, føles det ganske deilig! Faktisk!

Og under over alle under, så tok jeg 20 situps i dag, (litt med låra da!!)

Situps ja! På tide å få opp lista for februar, vi er jo halvgått måned og det kan vel være nyttig med en oppsummering! Kanskje noen nye kommer til!!!

Situps pr den 14. februar!

Alexia
AnitaH2 . . . . . . . .50
Annsi
Charlotte
Christina
Frøya Heidi . . . .290
Harryford . . . . . 140
Heltpåjordet . . .560
IngridE
Maria
Nefertiti . . . . . . . 65
Red Hobbit
Sigrid
Taleia . . . . . . . . . 90

ER det noen jeg har glemt???

Charlotte du er på lista, og det er du og Christina – og ikke minst DU Harryford!!!

Motivasjonspremien er ikke helt klarlagt ennå, det er for kalt til å være i garasjen, men det regner jeg med ordner seg! Hva det blir, aner jeg ikke. (litt mindre en sist gang! )

------------------------------------------------------------------------------------

Det har vært litt småsurt mellom de ”voksne” her i familien en ukes tid, så i dag tror jeg – vi - at "vi" tar en rur til Plantasjen, og etterpå går ut og spiser middag i Arendal! Skal tro om det finnes en ordentlig plass som er åpen klokka 16.00!!!

-------------------
Ikke så mye bloggbesøk av meg som ønsket, men jeg håper ”formen” kommer seg med formen!


.

13. feb. 2009

Tempmåleren er fastfryst! - Fetttoverskudd!

Sjelden har jeg opplevd så stabil vinter her på Sørlandet. Det ser ut som tempmåleren er fryst fast på minus 10 grader!!! Greit og forutsigbart!
Hjemmeværende som jeg er, fyres det hele dagen, og huset er godt bebolig tross de mange kalde! Det var vel slik de regnet den gang det ble bygget, i 47, at mor var hjemme og fyrte! Herlig er det med sol fra morgen til kveld!

Dagen går med til hustegning, det går sørgelig seint, men heldigvis er det siste tegningen jeg holder på med. Skal tro om jeg blir ferdig i helgen!

Her om dagen fant jeg frem personvekta igjen. Den lå under 3/4 kubikkmeter med bøker, som er "på vei" opp i stua! Det ble en sjokkmåling, nå er jeg 10 kg for tung! Når en går hjemme er det koselig å kunne ha og ta, seg tid til å lage god mat! - og det gjør jeg! Men til tross for at jeg holder et sundt kosthold, øker vekten!!!!
Jobber jeg ute i garasjen, er det kaldt og en blir sulten, og jobber jeg ved pc`en blir jeg sulten av all "tenkingen" Det frister ikke mye å leve på kålrot!

Situpsen går det dårlig med, blir kun ti slappe om dagen!!!! Jeg skal sette opp "rekka" over de som er med i februarkonkurransen, den 15. - Så vi kommer à jour med halve månedens notater!

Slik var det, hustegning fortsettes! - Ja så er det fredag, men dagene nå mye i det samme her!!! Jeg klarer i alle fall å holde lav nok temp på tomatplantene, og de utvikler seg fint ser jeg!

Ønsker dere som stikker innom en riktig fin helg!

.

11. feb. 2009

3D perspektiv - og virtuell fisk!

Innimellom de huslige sysler, og litt taxidrift, ble det 3D perspektivtegning i går! Det går seiiiiiiiint - men fremover! Ingen bilder er ennå klare til visning, men i morra - kanskje!

I dag er det speider og tur til vårt lille men eksklusive saltvanns Akvarie! Ikke mange av de langs kysten! Risør har!

Lyst på en fisketur? Trykk http://www.risorakvarium.no/
Velg Barnas side, og skitt fiske!

"Fiskemoralen" som speiderne skal lære er "Spis de små, pass deg for de store"!!!
--------------------------------------------

Ps ungdomskoleeleven kom hjem med lapp om foreldremøte (allmøte) i går. Møte er i kveld!!!!!! - - Han påstår hardnakket at han fikk lappen i går!!!! De er i sannhet underbemannet der ja!!!


.

10. feb. 2009

Formen steg med solen!

Hadde bange anelser for gårsdagen etter helgens "lavkonjunktur" - men se det, noen blide kommentarer her på morran, og en sol som steg klar og ren opp i sørøst, gå hint om stigende formkurve, tross de 12 kalde! - I dag er det 5 minus.

De var bare å fastslå at minus 5 grader er , ja minimum, for jobbing i snekkerbua! Under 5 blir det for kaldt for fingre og maskiner. En må holde pusten når en tegner og skjærer etter streker, pga frostrøyk - fra et dampende indre (det hørtes vel flott ut) !!;-)

Jeg har lenge "lovet" fruen - å ta tak i hustegningene igjen. Alle er ikke helt ferdige, og de skal fremdeles vises for naboer! I går kom jeg i gang igjen, etter et par måneders stopp!!!
Tror den pausen har gjort godt, for det gled lettere i går! Ja det var tilløp til munterhet midt opp i det hele! Holder på med en tegning som skal vise hele eiendommen og dets mange små hus nå! Slik at naboene skal få "oversikten"!

Men første punkt på dagen var prikling av 29 tomatplanter! Det gir alltid en slik herlig følelse av vår og sommer! Måtte de få et drivhus å bo i!

I dag fortsettes tegningene! Furen har frivakt og vi blir vel å "tråkke opp i hverandre"! Men på sine fridager, får hun overta kjøkkenet!!! Hun er ordentlig god på matlaging - men rydding etterpå . . . .! Vel hun lærer - motvillig!!! - - - og jeg lærer matlaging for hverdager - med ryggen først!!! Men det er nå koselig å være to hjemme til måltidene.

Ellers er det bare å konstatere at tiden en kunne kjøre piggfritt i nærmiljøet er over, her brøytes og strøs det nesten ikke lenger – penger skal spares - - og det er håpløst å komme frem på blankpolert underlag uten pigg!
Fruen hadde forresten 180 grades rundsnu på veien ut av byen for en ukes tid siden, hun var rimelig skjelven når hun kom hjem etter det..!
Det ble noe skader på støtfanger, spyler og litt annet på venstre side foran. Traff autovernet!!! Hun hadde grisflaks det ikke var andre biler på veien der da, ellers!
Dette skjedde i i 60 km i timen, og dekka er nye i høst!!! Pigg Pigg Pigg – selv om vi har kjørt piggfritt i sikkert 10 år!!!

Det har blitt dårlig med bloggbesøk på meg de siste dagene, men føler at nå er det tid for noen småbesøk igjen! Henger litt sammen med formen det der!!!

Så går vi, eeeeh jeg, i gang!

Kommer tilbake til situps!

.

9. feb. 2009

Vinterens kaldeste natt!

Ja det er, eller var, forhåpentligvis det! Minus 12,5 grader nå på morran! Kanskje ikke så mye i et tørt innland, men med sjøluftens fuktighet her, svir det!

Helgen var ikke av de store, et grusomt snøvær hele lørdagen, dårlig brøyting, knapt fremkommende!!
Søndagen derimot var strålende, 4 minus og sol fra skyfri himmel! Morsdag med tilbehør, - og mor dro på jobb klokka 15.00!

Ikke noe drivhusbygging i helgen. Brukte, eller rettere kasta bort, tid ved pc`en! Brukte sikkert 5 timer på å få frem denne redigeringsblyanten i Bloggen. Til tross for gode hjelpere, lyktes det ikke!

Et av tiltakene var å skifte nettleser, og lasta inn Mozilla Firefox (MF). Det hjalp ikke, men jeg liker nettleseren, lettfattelig og logoisk, selv for meg! MEN jeg liker ikke teksten, den er tynn, spinkel og "punktete"! Finner muligheten for endring av størrelse i Vis menyen! Men det gjør ikke særlig forskjell på kvaliteten! Jeg har skjermoppløsning 1024x768 - Kan det innvirke! Bruker noen av dere som kikker innom her Mozilla, tar jeg gjerne noen tips!

Med minus 12 i "snekkerbua" har jeg ikke en sjanse til å jobbe der! Det er for kaldt for mine fingrer, og knapt mulig å få i gang maskinene! De melder mildere utover dagen.
Drivhusdøra er ikke å tenke på å hente nå, alt er nedsnødd!!!

Jeg begynner dagen med prikling av 25 tomatspirer i kjelleren. Jeg fylte pottene med jord i går og har hatt de til "temperering" i løpet av natten! Vil jo ikke at de skal få kuldesjokk de søte små!

Slik var det, er visst inne i en ”lavkonjunktur” igjen! Får stupe inn i hverdagen, det pleier å hjelpe!

.

6. feb. 2009

Drivhusdør - og en bok!

Fikk nesten full arbeidsdag i garasjen i går, riktignok noe oppdelt, men dog! Endeveggen - bak - sto for tur! Men det kommer jeg tilbake i morgen.

I går skrev jeg om drivhusdøra og han som gikk bort for en uke side. Datteren skulle ringe meg tilbake, hvilket hun ikke gjorde. Jeg ringte henne mange ganger i går, uten svar, - før i 6 tiden. Jo hun skulle se om hun fant den, og ringe tilbake! Ok!

Jeg ventet og ventet - men. Til slutt gikk jeg å la meg i halv ti tiden, tror det er noe forkjølelse på gang! (har ikke vært helt varm på beina nei!) Vel 23.15 ringte det. Mobilen lå på nattbordet. Jeg sov og svarte samtidig - mens jeg svevde minst en meter over senga - bråvekket av ringingen!!!!
Jeg husker ikke at jeg tok telefonen, eller hva jeg sa, de første 30 sekundene, før jeg landet på madrassen igjen!!! - Hun hadde i alle fall funnet døra, den sto ute, og jeg må bort å se på den! Hun ville ha noen kroner nå! – Det tok to timer før jeg sovna igjen!!! Fortsettelse følger.

Må bare nevne en fin bok jeg nettopp er ferdig med. Den heter "Eit plutseleg mørke" og er skrevet av Solfrid Sivertsen, 2008. Omtale her

En liten, velskrevet, stillferdig, dramatisk bok! Fra et vestlandsmiljo i slutten av 60 åra! Folk, tanker og miljø, tatt veldig på kornet. Spennede "skjult" handling!
Skrevet på et herlig flytende nynorsk! De har så altfor lett å bli "glemt" disse bøkene på nynorsk! Synd! Løp og lån!

Småforkjøla begynner jeg dagen i senga med Marianne Fastvold`s bok "Kjærlighet for viderekomne! Lyder spennende!


PS Situpsen blir vel ikke glemt! ;-) Ny motivasjonspremie i Februar!!!

.

5. feb. 2009

Snøfall nr 8 - minst!

Vi har en sørlandsvinter i god stil. De siste dager har det snødd en 15 cm igjen, og jeg mener det er 8. gangen det veksler mellom bart og snø.!!! Så har vi alle mellomfasene som isholke, holke med nysnø over, tint bakke med snøslaps over osv osv! Grusomt irriterende!

Men speiderungene er i 100, mer under en over snøen! Foreldrene er i "sjokk" når ungene hentetes, og de skal inn i bilen til mange hundre tusen! Rart det gitt, dyre biler, men de er nesten ikke til å bruke!!!!

Tomatplantene vokser og gror, to sorter ser ikke ut til å ville spire, men frøa er sikkert 10 år gamle og har opplevde lite egnede lagringsforhold, så det er vel ikke annet å vente!

Det ble lite gjort i går, fruen og minsten var sjuke, hodeverk. Jeg var sjukepasser!

Ja så fikk jeg sendt lykta til Annsi! Håper posten klarer å få den hel frem! Hun lovte å vise et bild når den "kom i drift"!

Nytt Drivhus

Så fortsetter serien "bilder vi ikke skjønner noe av"! ;-) Jeg har et håp om at det skal bli en anledning til å linke til en egen side, der jeg viser hele prosessen i helhet, (hele prosesesen i helhet ja!!) når jeg er ferdig! Der kan jeg legge inn flere tegninger og bilder, slik at noen kan finne inspirasjon, og tips om nyttige detaljer. Men noen bok om drivhusbygging blir det ikke!!! :-)

Hadde en litt lei episode i går. Jeg ringte til en som for et år siden hadde en dobbel verandadør jeg skulle få til bruk i drivhuset. Jeg kjenner han ikke og han bor i en annen by, men vi hadde telfonkontakt noen ganger. Han ville frakte den hit selv, når han skulle forbi en gang! Det drøyde ut, men jeg tok det rolig, siden jeg ikke var i gang med byggingen.
Men nå var tiden kommet og jeg ville hente den. Jeg ringte han, og hans datter tok telefonen. Hun fortalte at han døde for en uke siden! - - - En blir litt stuss da! - - - Vi får se hvordan dette går. Det er så mye tid spart på å slippe å lage dør!

Dere har vel oppdaget det, men bildene er klikkbare

Dagens prosjekt er begynnelsen på ene endeveggen. Den skulle sees tydelig her.
Nå er det slik at det ville bli altfor mye bilder og tegninger i bloggen, hvis jeg skulle vise alt. Sirklene er henvisninger til detaljer!


Her sees detalj nr 3. Den skulle være lett å "lokalisere" på tegningen over!
Det er en såkalt "sprengt" tegning! Delene er dratt i fra hverandre!
Den endelig løsningen på hvordan jeg setter de sammen, har jeg ikke tenkt ut ennå! Om det blir med fellinger, tapper, skruer, eller en kombinasjon - får "vi" se! Det kommer an på dagsformen!
--------------------------------------------------------------------

Så er det grøttid, og siden går det slag i slag! - - - Snømåking!!!!

.

4. feb. 2009

Nytt drivhus forts.

Nytt Drivhus, dag 5-6 og 7.

Minus 5 grader i garasje/snekkerbod er kaldt, men jeg klarer noen timer hver dag! Det er særlig fingra som er utsatt for kulda, ikke lett å "finsnekre" med votter! Men noen timer ble det både lørdag, mandag og tirsdag!

Etter at sporene for feste av veggstolpene var ferdigfrest, boret jeg hull for festeskruer. Jeg skrur tvers i gjennom lina og inn i stolpenes ender! Nå er det godt å ha spor å putte de ned, for da vet en at de havner på rett plass med en gang!

Jeg bruker en Boremal for å få skruehullene på samme plass. Kunne brukt øyemål, merka hver og en osv. Men mal er det "korrekte"! Fort og riktig.






Så var det veggstenderne/stolpene sin tur. Her står en del kappet opp i riktig lengde. Jeg valgte å lage sidehøyden 160 cm! Det gamle var 125. Noe som var for lavt! (Fruen tror at det nye huset blir like "høyt" som det gamle!!!!)Hvilket det "selvfølgelig blir" ;-)





Endene på veggstolpene måtte få et tapp som passet ned i sporet jeg laget på topp og bunn lina.

Her har jeg laget en enkel fresmål, styring for overfresen, til å sette på endene av veggstolpene, slik at alle tappene blir helt like, og passer i sporet.





Her sees fresen klar til å vippes ned i malen, som forresten er den samme jeg brukte til å lage sporene i topp og bunnline med! Men litt "ombygd". Bildet viser en halvferdig tapp.









Her kappes en bit av den freste tappen av, for å passe i sporet. Det kunne jeg gjort før jeg freste, men valgte å gjøre det etterpå, for å fa ekstra styring til fresen, og større anleggsflate.




Slik ser den ferdige tappen ut! Nå skulle den passe i sporet, og jeg får nå styring på begge sider og ene kanten. Nå KAN den ikke plasseres feil, eller skli ut av posisjon, ved sammenfesting. Idiotsikkert, slik jeg må ha det!




Så var det tid for sammensetting. Her sees veggstolpen og bunnlinen klar til å skrus sammen med 90mm lange Torx skruer.







Og slik blir det ferdig sammensatt! Solid, tett og fint! Noe finpussing kommer senere!! Materialene varier et par millimeter på bredde og tykkelse, men det bryr plantene seg kanskje ikke om!







Så var langveggene satt sammen! Det vil si, jeg kunne ikke lime de, da limet skal ha minst 10 plussgrader varme, og "snekkerbua" det er minus 5 grader!!! Altså må de demonteres og limes siden!!! Ikke så ille som det høres ut til, og som båtbygger er jeg vant til det! Frustrerende tidvis, men av og til nødvendig! Det er en umulighet å varme opp Garasjen!




Ja så er det bare å si To be continued!

.

2. feb. 2009

Motivasjonspremien går til - - !

Så er det trukket, etter alle demokratiske, sosiale, og rettferdige regler!!!

"Lotterikommisjonen" tok oppgaven alvorlig, og pent antrukket i tidens kjole og hvitt, ble der trukket fra den av justervesenets godkjente stråhatt!

11 situpsere var med i trekningen, jeg utelot meg selv, etter klar beskjed fra kommisjonen. Den som gikk av med gevinsten var nr 3! - - Regnet i fra toppen av listen! - - Annsi!

Så får vi se om Annsi har lyst på den, og hvis ikke blir det omtrekning! - I alle fall er vi godt gang med februar allerede og jeg setter i god stil opp en ny motivasjonspremie - (på den måten får jeg jo spredd noe av "kreativiteten" - familien er lei så)!!!


.

Situps trekning - - i kveld!

Februars situps er over, og i kveld vil jeg sammen med mine 2 "rettferdighetsvitner" foreta trekning av motivasjonspremien for Januar! Det vil under høytidligheten bli servering av Appelsinkake med sjokoladebiter, og hagens beste Solbær/Ripssaft! ;-)

Det hele forgår etter en fordelingsnøkkel jeg knapt forstår, 9. klasse matematikk! Mitt sosialdemokratiske forslag om en stemme til hver, den første gangen, uansett antall situps - falt! Det var ikke rettferdig!!!!! ;-)

Vi kom frem til en fordelingsnøkkel med en Grunnstemme til hver. Deretter en prosentvis fordeling av tilleggstemmer i forholdet 1/3 - 2/3 - 3/3 regnet i differanse fra lavest til høyest antall situps! Skjønner! :-DDDD (Tror mine små medhjelper ikke tenker på at tilfeldighetene rår likevel! – Ok noe styrt tilfeldighet da!)

Jeg er spent på utfallet! :-)))

Som nevnt før, skulle noen av "kandidatene" ikke ønske å motta denne "gaven", så gi beskjed. Så får en som synes den passer inn i sitt "konsept" - den i stedet! Minner om at det er en Utelykt - Helårs! - jo mer den brukes, jo finere blir den!

Jeg setter opp en motivasjonspremie for Februar også - en dorullnisse er foreslått av minsten! :-)

Legger inn resultatet av trekningen seinere i kveld!

.

1. feb. 2009

Situps januar 2009

Så var det blitt første februar, jøss hvor tiden løper!!! Og månedsskifte er oppsummeringstid for situpsene!
Noen har vært helt rå! - Selv kom jeg ikke ordentlig i gang, har trua meg til 10 stk om dagen, - det monner lite!!! MEN i februar, DA skal jeg virkelig trå til! :-)

Regner med at dere fyller in lista i løpet av søndag og mandagen!

Alexia . . . . . . . . . 30 stk . . . . . . . . . . . . 110
AnitaH2. . . . . . . . 10 . . . . . . 235 . . . . . . 235
Annsi . . . . . . . . . . 10 . . . . . . 260 . . . . 560
Frøya Heidi . . . . . 70 . . . . . . 300 . . . . 540
Charlotte . . . . . . . . . . . . . . Kommer sterkere tilbake i februar! :-)
Harryford . . . . . . 180 . . . . . 250 . . . . . 320
Heltpåjordet . . . . 330 . . . . . 510 . . . . .630
IngridE . . . . . . . . . . . . . . . 370 . . . . . 680
Maria . . . . . . . . . 300 . . . . . 655 . . .1065
Nefertiti . . . . . . . 180 . . . . . 460 . . . . . 765
Red Hobbit . . . . . . 50 . . . . . . . . . . . . . 720
Sigrid . . . . . . . . . . 20 . . . . . . .40 . . . . . 40
Taleia . . . . . . . . . . 30 . . . . . . .60 . . . . . 90

Jeg får med meg et par upartiske gutter med høyt utviklet rettferdighetssans!! - Til trekning av motivasjonsgaven, når alle har kommet med sine noteringer! Igjen, tallene er kun ment som "hjelp til selvhjelp"! - - For neste måned! ;-)
.............................................................

Jobba med drivhuset på lørdagen og - men tar det til mandagen - ting tar tid!

.