31. des. 2008

Godt Nytt År!

Så er 2008 snart historie og et nytt år venter på oss! Vi reiser snart opp til Vestfold for nyttårsfeiring sammen med min mor og far! Det foregår i rolige og tradisjonsrike former! Det blir fars 89. nyttår! - så en viss trening har han!

2008 ble et år på det jevne, ingen alvorlig sykdom blant familie eller nære venner! Det er godt!
Mine høydepunkter var vel ferieturen i sommer, og hageplanen! Den siste rager høyt! Jeg gleder meg over den nesten hver dag. Jeg har en plan, den er flott, og jeg følger den! Foreløpig er jeg på ryddefasen!

2009 kunne ha fått en bedre begynnelse, og jeg ser ikke akkurat frem med så mye glede til å ta fatt! Arbeidsledigheten legger en demper på både energi og økonomi (har ennå ikke fått noe av NAV - forviklinger - i min disfavør!)
2009 skulle blir året for oppstart av husbygging/restaurering, noe jeg finner skummelt! Særlig siden jeg må, mest av økonomiske årsaker, gjøre alt sjøl!!!
Jeg må ta meg sammen og få gått naborunden, og sendt div søknader til kommunen! Flere oppgaver en det trenger ikke jeg i 2009.

Dvs. det jeg kan mestere, er å bygge opp et drivhus som tåler de grusomme sønnavindkastene her. Garasjen er nesten ferdig ryddig for prefabrikasjon, vindusplatene er innkjøpt, og tegningen nesten ferdig! Det mangler trereisverk og arbeidstimer! Jeg tror det skal bli mulig. Det ville gi meg et puff å fa dette til nå utover vinteren.

Så vil jeg takke alle dere som stikker innom bloggen min, det gleder meg virkelig, og det er hyggelig bare å få en Hei - kommentar!
Vel så morsomht/koselelig/nyttig er det å få lov til å følge med på alt hva dere andre bloggere driver med i det daglige! - Og det er jo ikke så lite! ;-)

Så tusen takk for alle stunder i 2008 og ha et Riktig Godt Nytt år!

Hilsen John

.

30. des. 2008

Franske fornemmelser!

Jeg var en tur på biblioteket i går! Ville ha noe lesestoff for turen opp til cyberfri zoone - mor og far! Vi skal feire nyttår sammen med de! Jeg fant et par bøker, "Skjebnehjulet" av Kajsa Ingemarsson, og "Slike menn forlater ikke konene sine" av Svein Tore Bergstuen. Ingen baktanker her! ;-)

Men det var boken Franske Fornemmelser som stjal oppmerksonheten!


Boka er "beskrevet" i blogger tidligere i år, men den er vært å nevnes igjen!



Dette var vel egentlig noe for meg! Gammelt skrot strødd sjarmerende uover!!!








Likte gjerdets "letthet"!

- og drivhus med omgivelser sin sjarme!



Nei det er klart, det ble i overkant med fransk "dill dall" - men likevel masse gode tips på "Skjønne ting du har, men ikke visste om"!

.

28. des. 2008

Mamma Mia! - Jeg innrømmer det!

Mamma Mia - The Movie CD - ble meg gitt i julepresang! Hva tenkte de da??? - Ok den havnet i haugen - "artig"!

Inntil i går kveld!!! Fruen kom hjem fra "formiddagskift"! Hodeverk, helgebemanning, til samme jobben, til hverdagsbetaling!!!

Lite på tv til sinnets munterhet - gode råd - ikke lett å finne"! - Drastiske tiltak kreves. Frem med den røde, ikke den lille, men den fyldige - Avnet Tempranillo! Dessertsjokolade og - Mamma Mia! - Suksess!

- og jeg innrømmer det - jeg koste meg! Til tross for syltynn story og tvilsom synging, men med morsomme gode skuespillere!

- men - uten minnene hadde dette blitt tynt! Minnene fra tidlig 80! Ja ikke så å forstå at en hørte på Abba, herlighet! Det var Springsteen, ZZ-top, U2, Dylan Police osv!

Men, av og til så "helliget midlet hensikten"! 80 sommeren, en av 5 nordpå! Lyse netter, amorøse følelser, tanker om . . . . ! Vandrende seine nattestimer hånd i hånd med drømmejenta - som en sjelden "fikk tak i" - men likevel av og til! Eller roende i en færing langs en av Lofotens kritthvite strender, mens en delte musikken fra Abbas - Super Truper! - The Winner Takes It All! - natten var lys - som dagen - og evig! - - - Til neste helg da jenta var vekk - og rocken gjaldt!!!

Men det måtte tross hva en tenkte den gang, ha blitt noen turer med Abba på kassettspilleren!!! Kassettspilleren hviss batterier varte omtrent "like lenge" som forelskelsen!!! - Men like fullt lenge nok til at jeg i går kveld hadde en fin stund sammen med mine kjære - og Mamma Mia!

Ps minsten fikk nesten nakkeslang av å se på "disse greiene" - av all hoderistingen! Tenåringen forsvant før første sang!!
---------------------------------------------------

Kanskje jeg skal så litt i dag!

.

26. des. 2008

Göta Kanal revival!

Minsten - 12 år - er ennå i en alder da han kan forvente seg sjuk! Det være seg til turer, bursdager, festlige lag, og ikke minst til jul - epresanger!! Dette vet vi, og ventepakke var innkjøpt til julaften!

Pakken, som var filmenene Göta Kanal, 1 og 2, ble åpnet på formiddagen, og han koste seg med de! Og vi fikk "fred"!

1. dag satte vi oss ned alle sammen og så "Kanalreset" 1 og 2. Den første 27 år gammel, den andre 2 år! Morsomme, joda ok - greit nok. Men det som gjorde de aktuelle for oss, var gjennsynet med kanalen etter vår sommersykkeltur der i år! Mye morsommere å se filmene da!
Jeg tør med stor sikkerhet påstå at vi kjente igjen hver eneste lokation og sluse! Få turister har vel syklet den "grundigere" en vi gjorde! Frem og tilbake. Deler av den flere ganger!

Dette var turen jeg ikke ville på, og ikke planla!!! Og som ble en av de bedre! - selvfølgelig! Turen har jeg sikkert beskrevet før, så det tar jeg ikke igjen, men koslig var det å se kanalen igjen "live". Alle minnene av møtene dukket opp! Dem ble det faktisk en mange av! Sikkert siden maks båtfart var 4 knop, og ingen kom fortere frem enn en sykkel kunne kjøre på hompete stier!

Her et lite tilfeldig "resymè"!


Det var mange slags "fartøyer" vi møtte! Her er det "Gutta på tur"! - -Herlig var det å se de tyske fjesa i 47Stoltzh, når det greiene der kom inn i slusa, og opp på siden av de!!!! Biljulfendre, rykende dunkemotor og store nett med flytende ølbokser på slep!!!



Her funger guttene som manuelle slusevoktere, noe de ble gode til etter hvert! De fleste sluser og broer er elektrisk kjørte nå!
Slusevokterene har en gjennomsnittsalder på 21 år, har lyst langt hår, og hadde utmerket kledd skjørt!!!



Fruen steker kveldsmat, 2 minutter "gammel" Abbor"! Ikke selvfisket, men vi fikk de av noen som synes det var for mye bein"!!!
Herlig sprøstekt med salt og pepper! Innsjøenes kylling!



Denne "oppvasken" kunne selv tennåringen ta med noe som kunne ligne et smil om munnen!!!
Vannet var grumsete av sand, og vi drakk det ikke direkte i selv kanalen! Det var tømmeanlegg for septikk for båter her og der - på land, og vannet var "bakteriologisk" reint! Ypperlig til bading!



Minsten staker ut kursen med stor sikkerhet!!! Fremkommeligheten var der derimot litt mer tvil om!
Her ombord på en Lyxcryssare! Strålenede vær, forteffelig mat og utsøkte viner! Hvert hver krone! Flott mannskap, guttene var høyt og lavt!



Tekniske installasjoner var det nok av - flere 100, og de fleste ble studert opptil flere ganger! Det er bare såååå enkelt med gutter på tur!!!




Her er Kanalesns sluttpunkt! Mem - 3meter over havet! Da er det østersjøen neste!












Så var det hjem igjen! - - - Samme veien!



Er det snart sommer???

.

24. des. 2008

Ut av febertåken, inn i julen, og et boktips!

5 lange dager, og ennå lengre netter, ser nå ut til å være over! Maken til forkjølelse kan jeg ikke huske å ha hatt! Feberen var største utfordringen, den steg mot 40 grader før en viste ordet av det! Ikke bra, da jeg forsvinner i "tåka" allerede ved 38 grader! Det har vært grått! Pillefabriken i Kragerø vil etter dette få lysende tall for 3. kvartal!

Som følge av forkjølelsen, ble det i år fruen og minsten som måtte lage jul her i huset. Eldstemann er og syk!
De har kokt, stekt, baket, vasket og handlet! "Noe" blir det jo å pusle med, selv om her praktiseres en nøktern, stille, jul, helt i pakt med vår tradisjon! Juletreet pyntes nå i formiddag. Noen julegardiner, filleryer, duker og litt stæsj tas frem!
Guttene spiller sammen med korpset julen inn, på gudstjenesten i kveld, mens jeg er hjemme og gjør klar pinnekjøttet! Så følger rolige mellom-dager! Fruen jobber!!!

De ga mye tid til tankevirksomhet disse 5 dagene i sengen! Altfor mye, og det meste var bare feberfantasier, og er i ettertid til ingen nytte! Men jeg har de 3 siste ukene lest en bok, jeg kunne tenke meg å tipse om! Sånn visst noen trenger litt stille romjulslesning! Det er ikke en "hagebok", men mer en roman/prosa!

Boken heter originalt The lay of the land, - på norsk, Hvor landet ligger! – Skrevet av amerikanske Richard Ford. Den norske versjonen kom i høst, originalen i 2006 - hvilket er nesten umulig å tenke seg, da en føler at den er skrevet etter "krisa"!
Den norske oversettelsen er "tilpasset - og morsom"!

Boka handler om middelklassemannen, (men egentlig like mye fruen!) hans tanker og verdier, opp mot Usa today! Dvs, før The 2.Bush! Forfatteren lager "bilder" av mannen, som viser USA, - og motsatt! Spennende for oss europeere, der sliter litt med amerikansk "fortsåelse"!!!
Noen ytre handling har boka knapt. Tidsspennet er 3 døgn, rett før høstakkefesten, som er den 4. torsdagen i november! – men den spenner likevel over hele liv!
Hva får så meg, der de siste år knapt har lest annet enn detektivromaner, til å like denne boka, som er nesten rake motsetningen!
Det er ordene, setningene, "bildene" som drar en videre! Gjenkjennelsen, men og nysgjerrigheten på hvorfor, hvordan!
Følelsen av at dette er hverdagslig, og noe alle vet, ligger der - men små spennende menneskelige (og for landet USA) C-moment – får en til å stoppe, og tenke litt! Ofte!
Dette er en bok som ”varer” en stund! 600 tettskrevne sider, hvorav hver enste er mettet med betraktende, tenkende, rasjonelle, irrasjonelle, oppklarende, forvirrende - ”handlig”! Alså - helt som mitt liv!

Ser at neseløftende, surmagede prosaist-anmeldere savner handling!!!! - i boka, og at prosaen er for ”lett”! - - - Flott – da passer den oss resterende 95 % av det lesende folket!
Anbefales for lange mørke kvelder! Og for kvinner! – som selvfølgelig hevder at ”dette visste vi vel”! - Jada!!! Prøv!
-------------------------------------------------

Julaften er det, om enn morgen, - men jeg benytter sjansen til å ønske en riktig fin og fredfylt julekveld, til dere som måtte finne inn hit!

Jeg håper å ha helse og humør til å skrive noen små historier her i løpet av romjulen! Kanskje min første ”ribbe”!!!

.

19. des. 2008

Mest til pryd!

Noen ord i natten, siden forkjølelsen ser ut til å ha tatt meg igjen, og ødelegger min skjønnhetssøvn! Irriterende da det bare er noen uker siden sist!!!

Dagene her går på det jevne, - er hjemme og rydder! Er det drittvær, ryddes det i garasjen, og er det oppholds, ryddes det ute!
Skar opp 15 gode sekker med ved, platerester, her for et par dager siden! Det hadde vært lettere å kjøre de på fyllinga, og kanskje like billig, siden jeg fikk ødelagt sagbladet på spiker!

Ute på katastrofeområdet har jeg skåret opp en god kubikk med div hunved, materialrester, osv! Alt klissvått etter siste dags snøsmelting, - det er bart nå!
Fyrer bål i tønna når jeg er ute, koselig, og det mangler ikke på rot og skrot som kan brennes! Har et 100 lites oljefat, som jeg har montert ei gammel kjøkkenvifte til, slik at jeg får tilført luft til en så si røykfri forbrenning! - - - Ja jeg er så gammel at jeg fikk opplæring i forbrenning fra barnsben av - som det heter! Brenner ikke miljøfarlig saker, det får kommunen - og legger i deponi!!!

Har vært litt i kontakt for noe jobb, men det drar ut, og jeg går her som overskriften antyder, mer til pryd en nytte! I beste fall!! ;-)

Julebordinvitasjoner holder jeg meg unna, men var på Speiderens i går. Det var hyggelig og forgår i fine former! Kun "pølser og blåbærsaft" - står det på regningen! ;-)
Jeg spiser helst ikke julemat "ute" den lages mye bedre hjemme, og jeg vil vente til jul! Tok "okse" som det heter! Skal tro hvor de får disse oksene i fra nå, så vidt jeg kan se, er "oksen" en godt utdannet veterinær - av "alle kjønn"!

Siste skoledag for guttene i dag, henter de og så drar vi på torget etter juletre! Det passer seg for bygutter sier minsten! (ikke dette peset ute i skogen!)

Slik var det, ha en fin fredag og helg!

Ps Det utøves 10 situps pr dag! Kun en oppvarming til et ”større løp” etter nyttår!!! ;-)

.

15. des. 2008

Julens mat - Solens mat - All time high!

Fortsetter mine navlebeskuende skriblerier fra den hjemlige sfære, hvilken blir lettere og lettere å beskue - navlen altså! - Og det til tross for at sfæren blir tyngre og tyngre!

Etter endret "status" til hjemmeværende, falt matlagingen på meg! Gode middager av reine råvarer, som fisk, rødt og hvitt kjøtt, sammen med friske grønnsaker, blir "tryllet frem! Etterfulgt av desserter - ofte kremdesserter! Herlig, sundt og godt på eeeeeh - de fleste måter!
Men - det er alltid et men - dette er altfor godt, og der spises over behov og evne!!!!! Noe som nå klart vises på min høyst personlige vekt!!!

Min vekt før statusendring, var på saaakte vei nedover, ikke i fritt fall som aksjemarkedet, men sakte - med 3 aèr, som vi sier her på østre Sørland, på vei nedover, mot et akseptabelt nivå!

Men nå, nå syder hele huset av julelukter fra gris, lam og elg trukket i fete krafter, - sild svømmeende i røde og gule rømmesauser, mens det hele er ispedd søtlukten av hvetemel, heimsør, sukker og Østens krydder! En kan bare tenke seg hva selv lukten, av alt dette gjør med vekten! Nå der prøvesmakes i tillegg ........!

Topper en det hele med favorittprogrammet "Solens mat" som har begynt med en ny omgang, noe som ofte får følger for kveldsmatinntaket, - tror jeg, eller rettere VET jeg, - at denne julen kommer vekten til å nå - All time high!!!

_______________________________________________

Helgen, elendig vær, var inne!
I dag, mange blogger å lese, søndagen er bloggedagen for de jeg "følger med på"!
Har tusen tanker jeg kunne ha skrevet om her, men det får være, holder fast på den trauste tradisjonen fra "hagegaltiden”! ;-) Skrive for få oversikt over hva jeg egentlig, driver med om dagen, og for å huske en tiendel av dette!!!

Ps nå husker jeg at jeg store deler av helgen tegnet på detaljer til drivhus!!!

Ha en riktig fin mandag!

.

12. des. 2008

Kammermusikk light!

I motsetning til mange andre har ikke jeg en travel og stressfull adventstid! Deilig. Dagene går på det jevne, med små innslag av jul!
Ett av disse juleinnslagene er Musikkskolens års konsert, som ble avviklet i går kveld! Det er eldstemann her, som får stille opp med baryton horn!

Det har vært øving til tenners gnissel og tårer, og spenningen var stor! Han åpnet konserten, nydelig stykke,– tittelen har jeg glemt!!! - musikklæreren sto for pianokomp - og det gikk vel tålig bra! Heldigvis har han sluppet unna mye av farens genmateriale, men prestasjonsnervene fikk han i stor dose! Kunne han ikke sluppet mesteparten av de - og!!!

Det var ca 15 numre, mest piano, fele, gitar og klarinett! - så konserten gav preg av kammermusikk, noe vi i Risør er godt kjent med, men da på sommertid!

Må bare nevne en av storspeiderene, som spilte et pianostykke, 12 minutter langt, uten en eneste note til støtte!!! Et godt hode, og mye trening!
Deilig er det at Risør har fått et meget brukbart flygel, takket være Risør Kammermusikkfestival!

Kveldens mest forfriskende var 5 små fiolinister som spilte Våren av Vivaldi, ledsaget av baryton horn og klarinett! Så herlig å høre den i en litt annen versjon!

_____________________________________________

Fredag, gir ikke samme ”mening” når en går hjemme hver dag! Men jeg begynner å nyte dagene, og ikke mist følelsen av at jeg får gjort litt hjemme! Tar et par timer i garasjen hver dag.
Begynner med friskt mot om morningen, og holder på til maktesløsheten tar overhånd, og det er bare å gi seg til neste dag! For mange ting, for mange drømmer! Det er ikke lett å kaste drømmer som har båret en oppe i tyngre tider!

.

11. des. 2008

" Gud er bortskjemt"!

Jeg sitter i godstolen med avisen, tvers over for meg, på baksiden av 2 kule-adventslys, 2 små nisselys og et ”dato.adventslys” – sitter minsten og sjangler med hodet! Det er forkjølelse og feber som herjer!
Radioen surrer i bakgrunn, presten fra Vågsbygd prater om Gud, antagelig for mange døve ører!

- Men ikke minstens, for han sier plutselig:

- Gud er bortskjemt!
- Ehhh hva sa du - sier jeg – dels for å ”vinne tid", og for å lure på om han sa - Gud er bortgjemt, noe jeg kunne få til å passe!!
- Gud er bortskjemt! - fastholder han!
- Jaha –ja , - ehhh - hvordan da, spør jeg forsiktig!
- Jo alltid skal han ha det som han vil, - alle må gjøre sånn som han sier, - for ellers blir det ikke bra! Han må ha viljen sin hele tiden han!
- Hmmmmmm . . . . . . . . .!
- - - - - -
Det var for tidlig for meg å gå dypere inn i saken – men jeg sitter og lurer litt på om dette var essensen i prestens ord den dagen – eller at det bare kunne høres sånn ut – for en 12 åring!

Ellers går dagene på det jevne!

.

10. des. 2008

Julen i et nøtteskall!

De er så søte de små "speiderpikene" mine! Kan rent vippe en gammel grånende nisse av pinnen!!!

Under Nissefesten, som er for hele speideren, fra Rovere til Flokk, var mine "småengler" så fnisete (mer en vanlig)! - og til slutt "sprakk de", og fortalte at de hadde laget en gave, som jeg skulle få til slutt!

Gaven ser dere bilde av og heter Julen i et nøtteskall! - Er det ikke søtt!!!

Jesusbarnet og de eeeh - mange hellige nisser bak!;-)



Ideen er ikke ny, men like "genial" for det! Fører tankene hen på det viktigste, på en morsom, og kanskje tankevekkende måte!
Jesusbarnet har et nøtteskall til krybbe!
Gaven laget de under forrige møte, da jeg var syk og hjemme! De svir med svipenn og limer med limpistol! Noen hadde brennmerker ennå!!! Ikke enkelt å få alle disse små delene sammen!

Og ikke nok med det, som selgerne sier, de hadde diskutert, og funnet ut at jeg skulle få en klem også! Hvilket de gjennomførte under stor fnising!!!!

----------------------------------------

Ellers er minsten syk med feber og dårlig rygg, det siste etter et akeuhell i går. Selv sitter jeg bare i svima, og skal legge meg igjen, natten var usedvanlig dårlig - uten noe spesiell grunn!!! Uro i kroppen!!!

Lite "haging" i går, flytta 30 enkle vinduer til materialbua, merkes ikke i garasjen!!!

Fruen har godkjent kjøp av materialer til drivhus - MEN det må legges frem et budsjett først!!! Hi hi!

.

9. des. 2008

Nissefest!

Da skrivehånden - eller er det skriveånden - synes å vær noe "støl" i dag, noterer jeg kort at mandagen var fin!
Rydding på "katastrofeområdet" forsatte, og 1.5 kubikkmeter med div plankeved ble kuttet opp!
Tirsdagens mildvær gjorde snøen måkbar, og jeg fikk åpnet presenning nr 3 - slik at dens "skjulte skatter" kunne besiktiges! - Det meste var kun til - - - ved!!!

I natt kom kuldegradene tilbake, og "snøen" ble til et steinhardt islag som hindrer bakkekontakt, men noe skal jeg vel få gjort der ute i løpet av de korte timer med dagslys!

Resten av tirsdagen går med til forberedelser og avvikling av Nissefest i Speideren. Dette er avslutning for denne sesongen, og speiderne hviler ut etter høstens gode gjerninger, frem til 5. januar!

En fin tirsdag ønskes!

.

8. des. 2008

Helårshager!

Huset er stille. Lucy har strøket seg til frokost, det bløtt som gjelder om morningen, og nå sitter hun fornøyd og varmer seg i strålene fra Monet - ikke impresjonisten, men danskeovnen med samme navn! Han er lun og god, denne "dansken"!
Teen, det er nypete som gjelder for tiden, sprer sine dufter ut av Hageselskapets Rosekopp, favoritten det, tynnvegget og passelig stor. Vel rett i kantene til tekopp å være, er vel egentlig et krus, men holder godt på varmen, - nyttig, - glemmer seg lett bort om morningen!
Sørlandsendinga durer i det fjerne, sport - og nye kvinnelige koster feier inn på Arbeiderpartilista, det virvles opp noe støv i nominasjonstiden!

Slik er det, i skrivende stund!

Helgen forble rolig, fruen jobbet, - guttene og jeg holdt fortet.
Minsten bygget seg opp etter forkjølelse, eldstemann trente på, til tårer, et spillenummer på barytonen. Fremføres på musikkskolens dag. Jeg - gjorde ikke stort!!! Nåja litt ble det, noen timer ute med materiallemping inn i nyskuret, men motivasjon sank i lag med kuldegradene. Lik huset her, trives vi best når tempen, og annet for den saks skyld, er på plussiden! - Som Fruen - hvilket hun er! Masse godt stell i tiden hun var hjemme - fikk hun!

Det ble en "intens helg" hva blogging angår - "store temaer" ble tatt opp, og jeg inderlig glad over deres kommentarer! Tenk så flott med denne muligheten!!!
Nå får jeg prøve å holde meg til de mer trivielle hverdagssysler en tid, og ikke minst finne tid til egne bloggreiser, hvor jeg stedvis legger igjen noen godord! Så pass opp ;-)

Mandag, vi gamle blir hjemme, de unge reiser ut for å lære seg - livet og alt det der!

I dag begynner flyttingen av materialer fra garasjen, til materialbua. Det er sååååå deilig! Og det føles inderlig godt å tenke på at begge deler ligger under "det utvidete hagebegrep" - og jeg nærmer meg en helårshager! For gangen er slik: Bygge materialbu, for å frigjøre plass i garasjen, til prefabrikasjon av nytt drivhus, som igjen gir anledning til "planteproduksjon for godsets haver"! ;-)

Uten jobb, men med godt humør, ønsker jeg forbipasserende i en travel adventstid, en fin mandag!

.

7. des. 2008

Ekteskapelig kjøretur!

Jeg lover, fra i morgen skal bloggen igjen bli Dagboka for hage og hus - og dets "innhold"! ;-) Men først en historie!

Forhistorien!

Som kjent er jobbsituasjonen noe mager for tiden, og små spede halvhjertede tiltak blir gjort for å endre på dette! Som resultat av dette er jeg/vi blitt forespurt om å utføre en mulig jobb i Drammen, ca 3 måneder på nyåret! En jobb på dampbåten Bjoren, som til vanlig trafikkerer Bygglandsfjorden om sommeren!
Det positive med dette, foruten at det er en betalt jobb, er at vi er ”funnet verdige” til å jobbe under riksantikvaren!
Det negative, som det er langt mere av, er at vi må jobbe gjennom et annet firma, til langt dårligere økonomiske vilkår, - og ikke minst at jobben er i Drammen – i den betydning at Drammen er langt fra Risør!!! Understreker igjen at kontrakt ennå ikke er inngått, og at tidene er ”svarte”!

Jeg har luftet dette helt lett hjemme for frue og unger, sånn for å lodde stemningen! Ungene ser selvfølgelig ingen fordeler i dette. – de har jo ikke sertifikat ;-) Fruens kommentarer – har manglet, - sikkert fordi jeg ikke har frontet dette som en mulig - mulighet!

Så til selve historien:

Underveis til en julehandeltur i går, fikk et nyrestauret hus (riksantikvaren)( og muligens tanker på kr…!) henne til å spørre om jeg tenkte meg til Drammen! Jeg svarte at det er vel neppe aktuelt! - Hvorfor ikke? – Nei det blir jo så mye styr hjemme! - Tror du ikke jeg er i stand til å greie det, og stoler du ikke på meg, når du er vekk????? – sa hun tydelig forurettet!!! – Jo selvfølgelig gjør jeg det, og klart du greier det – men det blir jo så mye pes! - Stillhet - leeeeeeenge!

Hun hadde den oppfattning at jeg ikke stolte på henne, - jeg var fornærmet for at jeg var blitt misstolket, jeg ville jo heller være hjemme, da det ville være mye enklere for henne og ungene! Hverdagen er da sannlig travel selv med 2 foreldre!

Hvorfor tror du ikke at jeg ikke stoler på deg? - - - Nei – du kommer jo stadig med hint som jeg ikke vet om er alvor heller spøk!!! Du kan være nokså direkte! – Hmmmmmmmmmmmmmmm!

Det er nok slik at jeg, - og minsten – står for størstedelen av spøk og ironi her i familien, det ville vært rimelig stille hvis ikke, - selv rundt middagsbordet! Tror bestemt at det var en av grunne til at - jeg – ble ”valgt”! Litt liv og røre!

Vi har bodd sammen siden våren 85 - så en skulle tro at en kjente hverandre rimelig godt da!!! At en kunne lese hverandre! Men er det slik???

Etterhistorien:

Den er foreløpig åpen, håper noen av dere med erfaring kan legge inn en kommentar her! - Da egen erfaring synes å mangle!!! Blir man helt kjent noen gang? - og vil, i betydning har man lyst til, - det!

.

6. des. 2008

Smittsom lykke!

Etter de siste dagers "stress" - banker lengselen etter det blide liv på solsiden på! Rent fysisk, uhyre enkelt, da byens spasergate heter Solsiden! Men – den formiddagsturen innfrir neppe! Østlig snøkav rett i fleisen og gummistøvler fylt av klissvått slaps trigger ingen lykkefølelse!
Andre grep må tas, og en mulig løsning snublet jeg over på nettet!

"Lykke er smittsomt" leste jeg! - Aha flott! - litt mer lesing og jo da, omgi deg med lykkelige venner og familie, og du vil øke din lykkes sjanse med 50 prosent, eller i alle fall 42%! Flott!!!!! - Ja for generelt, eller statistisk, som vel er mer å stole på en - generelt, er visstnok muligheten til å bli lykkelig sånn ca 50/50 her i landet!!!!

Ut fra denne nyervervede visdom, startet jakten på omgangskretsens potensielle lykkespredere! Familien først, resultat - 50/50 - katten iberegnet! Venner - omtrent samme resultat!! Næmmen! Det var da som søren! Har jeg havnet en 50/50 krets, og i beste fall kan håpe på å bli, eller være, en 50/50er selv!!!!
Søren og, for det var, ja i følge studien som har pågått sien 1948 og fremdeles pågår, slik at omgås en med ulykkelige, blir en selv ulykkelig - osv!!! Ok godt å vite, - for der lå det i alle fall en mulighet til å gjøre noe, - nemmelig skygge unna den ulykklige gjengen!!!

Ja vel, er jeg så låst for evig og alltid i - 50/50 kasten jeg da! Vi som kjennetegnes ved at smilet er en sånn passelig tynn litt slapp tversover-strek, kroppen iført tilbudsklær, men med "årets" støvletter fra Cheek Fasion, holdningen litt lutet - til vi treffer en bekjent og "stråler opp"! Vi som tar 3 literen på polet til litt under 300! - til - ja - - - "kasten" tør være kjent! Konklusjon - Låst!

Eller - la ikke merke til det i studien! - Men en skulle tro at mekanismen virker begge veier! Jeg mener, hvis jeg tar meg selv i nakken, rydder unna litt av det som for andre ville gi meg et inntrykk av å være ulykkelig, og så i stedet dyrker det som gjør meg lykkelig! Ville ikke det . . . .! Jo sikkert!!!! - Jeg skal søren meg sende en mail til de forskerne og be de sjekke om teoriene også virker andre veien! Er rimlig sikker på at de gjør det!!! Men det er pussig, at ikke de har kommet frem til det i løpet av 60 år - så!!! Det er veldig nøye dokumenter hvordan JEGet skal bli lykkelig, men motsatt vei synes å mangle helt!!!

Med min eureka på den reversibble lykketeori sier jeg bare - Phuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh for en lettelse! "Fanget" i 50/50 kasten, kan JEG bli nøkkelen til større lykkefølelse! For meg selv og for andre, som igjen gjør meg selv - ennå lykkeligere!!!! (hvor skal dette ende!) Men tenk så flott! - - - I troen på at det virker begynte jeg allerede i går! - Måka snø, rydda hus, og laget deilig sund mat til unger og frue etter endt fredag! Tillike med pizza på kvelden! På meg virket de etter det - lykkelig - fornøyde og - - - og jeg ble lykkelig - glad! Skulle man ha sett!!!

Dette blir en fin dag!
__________________________________________________________________

Ok jeg innrømmer det, jeg leste artikkelen -(abcnyheter.no/node/78901)(virker ikke, klipp og lim!)- som en viss man leser en annen kjent bok! - Bare for å skravle meg vekk fra siste dags hendelser! Synes det virka godt jeg, og lever lykkelig i håpet om at hensikten - helliger middelet!

.

4. des. 2008

NAV - Tur - Retur!

NAV turen er unnagjort, det er ikke så mange hundre meterne bort i gata, så mye av dagen la den ikke beslag på!

Utfallet av turen var nøyaktig som på forhånd tenkt! Jeg var egentlig ikke berettiget til å være jobbsøker! - Hvis det skulle tas hensyn til minsten og hans diabetes!!! Den eventuelle runden med legepapirer, skoler, fruens jobb etc. - hadde jeg ikke under noen omstendighet tatt, - og der var vi høyst enige NAV og jeg!!!!

Vel, takket være at Navisten var et menneske som også har jobbet utenfor de kommunale og statlige etaters lover og regler, og høstet praktisk livserfaring, kom vi frem til et "løp" som kan kjøres! Utfallet er usikkert på lengre sikt, men kan ved flaks, brukes en stund!!!

"Løpet" startes ikke ennå! Å skaffe jobb får enda høyere prioritet etter dagens møte!

Nå middagshvil, sov kun fire timer i natt!!!!

.

3. des. 2008

På vei!

Tar et kveldsskriv nå - vil ikke ha det på meg at jeg er et vanemenneske! ;-)

Dagens vær var strålende, sol vindstille og minus 4 grader! Jeg har holdt på ute med materialbua, hvor jeg satte inn en dør/luke i endeveggen for innlasting av lange planker, og kjapp tilkomst!

Slik ser bua ut pr dato. Lemmer som er enkle å ta ut er laget av amerikaplatene. Det er ikke jeg som har fått taggeanfall, siden det står Do not Stack på platene, men slik kom de fra derover!
"Under" selve bua, skal jeg legge noe "grunnmurslignende" panel. Det blir fylt opp med masse til høyde med muren når "nyhuset" kommer. Det kommer forresten foran nesten hele bua, så den forsvinner, sett i fra sør!
___________________________________________________

Ang, jobb, eller manglende sådan! - Har jeg i dag fått skrevet ut et permiteringsvarsel. Og som ikke det var nok, har jeg ringt til NAV for å avtale et møte i morgen!
Det kan vel ikke unslåes at dere bloggerres, skal vi si "lette anmodninger" om å ta tak, har hatt en viss innvirkning på denne raske beslutning! Selv hadde jeg knapt gjort det, fruens meninger er jeg "immun" mot så - vel dere skjønner! Må bare innrømme at jeg er litt stolt av meg selv nå! OBS skulle vel stått DERE der! ;-)
MEN - jeg presiserer at det kun er snakk om en prat, intet mer foreløpig!!! Jeg orker ikke å gå flere runder med stivbente regelryttere der ikke evner å se helheten i mennesket og samfunnet, ja ikke en gang over grensen til andre kommunale eller offentlige "kontorer"! Begeret er ferdig fyllt etter alle rundene med minstens diabetes!!!! Men en prat i all minnelighet skal jeg gjøre!!! To be continued!
__________________________________________________________

Prøvde meg på noen bilder i finværet, men det kameraet og meg går ikke sammen! Å - Tenk - nå nettopp sa fruen at vi, dvs jeg, gjerne kunne få et nytt kamera, hun syntes det gamle holdt godt for henne!!!! - OG DET SIER HUN NÅ, - NÅ SOM HUN VET AT JEG IKKE BRUKER EN KRONE!!!!!!!



Vel, tok dette bildet av reservedrivhuset øst i haven! Det er vinter! Litt morsom den solsikken med snøhatten! Prøvde med nærbilde, men nei takk!!!

Forresten lurer jeg på om disse nye digitale speilreflekskameraene kan opereres med to hender lik det gamle! En til blenderåpning og soming, og den andre til lukkerhastighet og knipsing???
Eller er det som med kompakten at en må kikke på en skjerm og bruke uendelig med tid for å få dette til!!!! På gamlekameraet går dette lynraskt med litt trening!
Jeg bare lurer – tral la lal la!!!

Ja vel, så får jeg ned å passe litt på kjærligheten. Den nærmeste timen blir det de svenske spanmålsbønders kjærlighet!!! ;-)

Ha en fin kveld dere!

.

2. des. 2008

Uten arbeid!

Så kommer innlegget jeg håpet ikke skulle komme! Sjefen ringte i går og sa at nå var siste kontraktshåp ute! Vi har jo håpet og håpet, og prøvet og prøvet - men i disse tider - gikk det ikke! Kassa er tom, med unntak av bankens lapp med hvor meget DEN har til gode!!! Så det blir no more work - no more pay!!!

Det er et jobbtilbud i distriktet, noe skibstømring, men vi har ikke helse til det! Der trengs ungdommens krefter, pågangsmot og idealisme!
I iskalde buer med full gjennomtrekk, nesten uten lys, med håndtering av svære tunge eikeplanker - til lønninger selv "polakker" ville betakke seg å jobbe under! – er ikke det noe alternativ! Bil må en ha og! Vi er kun oppsatt med sykkel!

Skulle en går til NAV som det heter i dag, vil en sporens straks bli sendt til ovennevnte sted - så det er heller ikke noe alternativ! Det blir å være hjemme uten lønn!!!

Slik situasjon er her med fruen på "skift" innen hjemmesykepleien, har jeg oftest tatt meg av minsten og diabetesen. Det krever mer oppfølging en allment kjent er! Særlig er det viktig å få regulert han med mat og medisiner fra morgenen av. Så da passer det ikke at vi begge halser avsted i halv 7 tiden!!! Uaktuelt!

Jeg har vært heldig i 5 år nå, kunne komme og gå på jobb når jeg har villet. Kunne hive meg på sykkelen og "redde" han, når det har vært nødvendig! Slik kan det ikke gjøres med Nav sitt "tilbud"!

Nei det blir hjemmeværende, og å leve i håpet på at fruens halve stilling, pluss ekstravakter holder oss flytende til det igjen blir arbeid! Ikke helt givet det med hennes jobb forresten. Grunnet de trange økonomiske tider i kommunene, skal 21 stillinger innen helsesektoren her bort, hvilket er mye i en så liten kommune!!! Håpe håpe håpe!

Ok så var det sagt - ikke minst for "meg selv" - og så får en ta det derfra. Ser forresten at vår finansminister vil senke skatten til året - noen prosent ned, hjelper ikke mye det på - ingenting!
- - - - - - - - - - -

I dag er det avsted til kvartalskontrollen med minsten og diabetesen igjen! Da får vi et tall - "karakter" (langtidsblodsukker) - på hvor gode foreldre vi har vært til å regulere hans diabetes! Ikke mange foreldre som blir fysisk målt på den måten! Gutten trener hele tiden på selvstendighet og det krever sine ”offer”!

Med tanke på forrige innlegg, for en være glad for at en har noen hakk å gå på - på – eller - over – beltet! ;-)

Fin tirsdag? Tja det har vel aldri vært favorittdagen!

.