2. apr. 2010

Mars i en grøft.

Snart en måned siden sist, hmm!

Som overskriften antyder har jeg tilbrakt mars i grøfta, bokstavelig talt. Grøfta til grunnmuren for husutbyggingen, den grøfta jeg innbilte meg ville bli den enkleste å grave ut. Men hvor feil ble ikke det, sørgelig feil, som vanlig.
Garasje grunnarbeidet var jo galskap å ta for hånd, og verre ble det med verandatilbyggets grunnløse søle, men at grunnarbeidet til forlengelsen av huset skulle bli den verste, den aller verste, nei det jeg ikke trodd. Det var tanken på at den blir enkel, som fikk meg til å holde ut de to andre!!!

Kort fortalt måtte jeg først måke vekk 50 kubikkmeter, minst, med blytung snø. Dernest kjempe med telen som beit seg dypere og dypere ned etter at snøen var fjernet. Så brytes med 11 meter med solid støpt og armert fundament for en mur som aldri blei noe av, jeg hadde gjort solid arbeid!
Neste fase var graving i jord-sand-leire-stein blanding, som var godt ispedd "kjempesein", som jeg måtte bore og kile fra hverandre for å kunne håndtere. Ja så var det 30 cm med blåleire på bunnen.

Men det verste arbeidet var fjerning av fjell. To og halv uke med lange dager og 6 dagers uke for å fjerne 3 kubikkmeter med fjell - galskap galskap galskap!

Ville ikke ha noen "sprengfyrer" med "sprengmaskiner" denne gangen, ellers takk. De hadde garantert ødelagt gamle støpte grunnmurer, og rasert fjellet som skal stå igjen.
Kjøpte en sold Hitachi slagdrill og begynte selv. Trollkraft var tingen, trodde jeg, men det ble skuff på skuff. Ingen ting skjedde. Skyldes nok nettenes kuldegrader, og knallhardt fjell. Det var til å grine av. En følger regler og venter i 3 dager, men intet skjer. Bunnløs fortvilelse over hva for en dust en er som gir seg på sånt, på harde fjellet. Antagelig 3. grads galskap.

Så ble det i flere omganger innkjøpt fjellkiler, og resten er lange dager med boring og talløse slag med slegger. Har knekt 3 skaft - hittil.

Men de saktmodige når også frem, bare de besitter nok stahet. Har begynt å tilbakefylle grøftene med stein. Nå ligger alt på solid fjell.

Tar ikke bilder, dette vil jeg egentlig glemme, og ikke bli minnet på.
--------------------------------

Siden jeg er en slik "one trick pony" - av gangen - blir det ingen hageaktiviteter, jeg må bare legge det vekk - blir stressa av tanken, men det gjør meg trist å legge det vekk - igjen!
--------------------------------

Påske, den gråeste, i mans minne. Fremdeles 20 cm med snø i kjøkkenhagen.

Men uansett, ha en riktig fin påske dere som stikker innom - denne månedlige blogg!

Takk til Smgj!