29. apr. 2009

Fra humle til øl!

Nå ja her følger ingen beskrivelse udi ølbrygging! "Studietidens" forsøk av sådant - er forlengst forbi! Men - jeg så i går humleplantens første små spirer stikke hodet opp av jorden, undrende på om det var vår! Litt luking og rydding av rusk og rask, og jeg kunne bekrefte det! Skal tro om den tenkte ”blir det nok en sommer uten gjødseltilskudd”! - I så fald vil den bli gledelig overrasket - den skal som takk for sin frodighet få sin "helniste"! - Jo jeg bruker litt Helgjødsel - er vel ca halvøkologisk det!

Men, den egentlige "store nyheten" er - ja måtte bare ta med innledningen som det "det grønne alibi" - for ikke å havne utenfor det Hagegale selskaps ruller! - men - den er altså, at i går tok jeg årets første øl! Naaaaaam! - - - Ikke så at det er noen vane å ikke nyte min kjære Arendals på glassflaske på helårig basis, tvert i mot - men så var det disse linjene da - de som ble vel konvekse her ved juletider! - Har de så forandret seg - tja kanskje ørlite grann rent fysisk - men psykisk sett er de i alle fall langt mere strømlinjeforma! Så derfor denne herlige kveldstund inspirert av humlen og de gode linjer! Jeg retter en takk til en liten spirende humleplante!

.

28. apr. 2009

Teknisk dag!

Jo dagen i går gikk med til mekking! Noe gikk bra, annet dritt!

Kan vel nesten si at undrenes tid ikke er forbi, trass i hva jeg har trodd! Pickupen som har stått stille - helt stille - i alle fall i 2 år, med paddeflate og helt "usyrlige" batterier, fikk nye fra biltema i går! Spenningev var stor når jeg vrei på nøkkelen - - - og fint lite skjedde - det sto bom fast! Nedtur! En liten runde på tunet - fly forbannet og oppgitt - nytt forsøk - eller 10 nye - og pluttselig smalt starteren in og begynte å dra på beistet! Herlig følelse - ikke så at motoren starta, men den satt i alle fall ikke fast!!! Litt startgass - og jammen der gikk den harkende i gang - og røykla hele nabolaget!!!
Bilen blei flytta 6 meter!!!

Dårligere gikk det med lyset til båthengeren - brukte mange timer og ingen fremgang! - og her nytta det ikke med runder på tunet!!!

Ellers - det forberedes til konfirmasjonen - nå begynner jeg å bli lei! - av forberedelser!!!

Ps1 Det regna litt i går kveld - høyst behøvelig.

Ps2 Fikk trist melding i går om at NRKs eminente programleder Geir Hovig har gått vekk - eller reist til den himmelske bluesbar - som han pleide å si! Kun 64 år! Det blir et tap for oss som elsker sådan musikk! Jeg har fulgt hans programmer siden midten av 70 åra, når bluesen var like smal i Norge som sekkepipe er i dag!!!Har og møtt han et par tre ganger, seinest på Notodden i fjor! Hans nesten alltid personlige kjenneskap/vennskap til artister, og hans formidlig av møtene vil bli savnet! Er spent på om NRK finner noen til å fylle hans sko! (joda jeg kjenner til og hører på Knut/Knut - Bluesasylet - men det er noe helt annet)!

I dag - rydde antar jeg!

.

25. apr. 2009

Å ha seg i min kjeller!

Jeg regner meg som rimelig frisinnet i forhold til den intime delen av samliv - det til tross en oppvekst i et konservativ maritimt miljø på Østlandet, og siden som konvertert sørlending - men de formerer seg jo begge steder så! Men altså - jeg skvatt ordentlig til når jeg i går formiddag kom ned i kjelleren og så fri utfoldelse av ovennevnte på kjellergulvet - på mitt kjellergulv! - Det ble i overkant selv for meg - og da tilsnakk med beskjed om å komme seg ut ikke virket - de bare fortsatte med sitt, ble jeg irritert - eller fly forbannet som en ekte sørlending og sa "jeg kan ikke si at jeg liker dette"!

Intet hjalp, og jeg måtte ta saken - ene - i egen hånd og bære de ut! Hvilket de ikke lot til å ense - de hang samen som fastgrodd! De fikk fortsette med sitt i grøften på andre siden av veien - og jeg tok meg en kaffekopp for å roe ned mitt utfordrede sinn!

Hvordan i himmelens navn har de kommet seg inn!!!





Ellers, stoooooort lass på søpla, kom unna med kr 70,- - det måtte være plantepraten med dama i bua!!! Søpla er en "farlig plass" for meg, og det var bare så vidt at jeg ikke kom hjem med et bord som ville blitt såååå fint på terrassen!!!!

Maling på garasje, og maling - 4 timer på hagemøbler! Ellers fredagsprosedyrer!

Guttene deltok på Kulturnatt, korpskonsert i kirken og speiderstand. Kulturnatt, stort flott arrangement i byen - alle som vil og kan - får lov!
"Årets beste festival" sier Røde-Knut! - og det er noen å velge i!

I dag – Arendalstur - plantasje - div utemøbler - batterier til pickup! - og solen skinner!

.

24. apr. 2009

Sol innvilget!

Ja tenk det - etter siger og skriver 7 - sju - år fikk jeg endelig lov til å kutte ned de tre furutrærne som skygget for kveldsolen på terrassen! De var ikke så store, men plassert på toppen av heia, gjorde de mye av seg! Det var mann i huset jeg kom til enighet med, og fruen der er sur som rabarbra på nordvegg! Han må nok sove på gjesterommet en tid nå ;-)
Det verste er at trærne ikke sto på deres eiendom, men kommunens, dog helt i grensa, hvilket fruen der i huset ikke har fått med seg! - Vel jeg gledes over lyset - og at jeg ikke begikk selvtekt som jeg har tenkt på så mange ganger! Alt fra Roundup, til å få en kamerat til å skjære de ned når jeg var på ferie, til å dra de overende med jekketalja en mørk natt under en storm! - - - De siste treet "fikk jeg ikke ta" - skal tro om ikke det visner til høsten!!!

Ellers, ryddes der på "katastrofeområdet", ja er nesten ferdig, bar over 30 tunge sekker med løv og bark opp i heia en dag!

Jeg har malt 2 vegger på garasjen, tar mye tid siden det er avsetting mot vestlandskledningens luselister rundt vinduene, men fint blir det.

4 kvm med div salat er plantet i kjøkkenhagen, og dekket med fiberduk på bøyler! Herlig.

Leca-levegg ved terrasse er slemmet hvit, et strøk, og skal ha et til. Angrer på at jeg ikke pusset den på valing måte. 3 stk 25 kg sekker med hvit Hey`di koster kr 1500,- Galskap!

Hele gårsdagen gikk med til pussing av hagemøbler. Først et alu/hardwood bord kjøpt på Jysk. Jo da "teakplata" - hardwood - eller helst bollywood, var så fiiin i butikken atte, det varte i 14 dager - siden har den sett grufull ut! Det er treverk som er data/sprøyte/beisa for å se ut som teak!
Jeg fro frem eksentersliperen med 40 papir, og gnagde meg ned gjennom div guffe til rein ved! Deretter godt med klar beis på. Det blei fint og ekte!

Neste var sitte gruppen "Kragerø" - og en masse andre navn! En tregruppe, 2 stoler, sofa og bord, laget i Østen for en 10 års tide siden, innsatt med biligste sort palmeolje!!!Ingen maling sitter, flasser av etter 10 sekunder! Ute har den stått året rundt, og er følgelig godt råtten! Har tenkt å hive den i flere år - meeeen! I år blir den grønn, som den var opprinnelig, etter å ha vært blå en del år! Før var setene hvite, men det gidder jeg ikke nå, minst en ekstra dag jobbing for grunning og 2 strøk!

En uke til konfirmasjonen - vi blir 30 stykker, og en del skal overnatte! Mye husstyr, men jeg gjør altså mitt med å pusse opp utegruppa!!!
Konfirmanten spilte "ei låt" på bartiton ved åpninga av kommunestyremøtet i går kveld, og fikk Rød rose av Røde Knut - ordføreren!

Ellers irriterer jeg meg over kameramangel - og - at jeg ikke skriver i bloggen oftere!

Sitter her på fruens laptop og ser til min store overraskelse at HER har jeg "rettepennen" - noe jeg har måttet gi opp med å få frem på min maskin!!!! Må vel ta en "sammenligningsgreie"!!!

I dag, fortsette på maling av utemøbler! Pluss Pluss!!!

.

18. apr. 2009

Svartmaling.

Jeg har ei imp. tretrapp opp til terrassen, en del av inngangspartiet, som ble laget for 15 år siden. Dvs. nesten ei trapp, - trinna er der, men rekkverk og håndrekker er noe mangelfulle, og forblir det til trappa rives for ny trapp iht. ny hageplan - men det tar jo noen år!!!! Vel jeg har i flere år ønsket noe up-fressing på den, og i går hoppet jeg i det, kjøpte beis og kost, og beiset trinn og innsiden av vanger med askegrå - det vil i praksis si svart!!!
Allerede med første penselstrøk så jeg at hjeeeelp - dette ble mørkt gitt - men da var løpet kjørt, og jeg beiset meg ned - før jeg tok sjansen på å overskue den i sin helhet! - - - - Jo - - etter et par timer vennet jeg med til det, og synes nå den ser riktig så fint ut nå! - Øyne og sinn skal jo ha noen utfordringer i vår, hva hus og hage gjelder, ellers så antikhvite og perlegrå verden.
Minsten ville jeg skulle svartmale hele terrassen!!! - Ikke aktuelt, den er så fin etter grønnsåpebehandlinga, at det gjør jeg ikke!

Måtte ha et 2. strøk grønnsåpe på terrassen, jeg brukte 1.price grønnsåpe - og den inneholdt kun 1/3 av "vanlig grønnsåpe"! Jeg leste selvfølgelig ikke på flaska før jeg var ferdig med behandlingen!! 1.price til 1/3 av prisen - inneholder 1/3 av såpen!

På ettermiddagen fikk jeg skåret opp alle de 90 vindusrammene - det ble mange biter - og på den siste, ja siste biten - og dette er dessverre helt sant, kjørte jeg i metall, og krausa sagbladet til den nette sum av kr 990.- !!!! At det er mulig!!! Og ikke nok med det, Tysse har sluttet å lage sager, eller var det blader, så jeg må få tak i et kinablad fra trevaren - de er ikke like gode, men noe billigere - lik 1.price!

I dag, et nytt strøk beis på trappa - og resten lar jeg stå åpent! Kanskje male litt garasjevegg, kanskje plante litt - kanskje til Biltema etter nye batterier til pickupen, den har ikke vært starta på 3 år!!!!! Det mangler ikke på oppgaver!

.

17. apr. 2009

Grønnsåpe, pluss 3 grader - og frost!

Nattens minimumstemperatur var pluss 3 grader - og kassa med 12-15 sorter grønnsak prikleplanter frøys! - Kosmisk inn/utstråling eller noe sånt!!! - Selvfølgelig glemte jeg å ta den inn i går kveld, til tross for at dette ante meg! Den har stått ute en 3-4 netter nå, siden mintempen har vært 7-8 grader! Men ikke i natt!
Ok det var de 3 sortene med plukksalat som det gikk hardest utover! Knollsellerien var heller ikke fornøyd, "barnemisshandlig" sier de - vi er jo så små ennå! Purre, persille, kål osv klarte seg greit! Får vel se å få de i jorda!

Klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal ha de under plastdekke, det passer i alle fall best for salaten, slipper jord på de, og om jeg skal legge ut svetteslange, det er best for alle, men litt "styr"! Jada det er mange og vanskelig avgjørelser som skal tas!

Dagen i går blei bedre en frykta, jeg fikk vaska husets sørvegg, takrenner inkludert, og østveggens nedre del! Det får holde, og som i reklamen, ”som om ikke det var nok”, fikk jeg vaska hele garasjen! 3 vegger!. Den skal males, men heldigvis ikke vinduene som jeg fikk malt, og satt inn var det vel, seint på høsten i fjor

I dag, solen skinner, og jeg tror jeg begynner på drivhusveden, vindusrammene!

OBS - glemte jo at jeg fikk olja, nei grønnsåpebehandla hele terrassen i går kveld. Nå dufter det herlig furunål fra 1.price over hele byggefeltet! ;-)


.

16. apr. 2009

Minus 15 sykler - og kamera!

Gårsdagen ble som "fryktet" - mest hvile! - Oppstarten ble vel brå!!! Men.....tross få aktive timer, ble noe viktig gjort, nemlig fjærning av 15 stk gamle utmekka sykler - minstens nå avlagte hobby! Nå er det kun virtual mekking!

Med på lasset, som slett ikke ble lite, var også en "kubikk" med metalldeler fra vinduene til "hagestuen to be - en gang" - så deilig å bli kvitt dette!
5 stk av syklene fant Durapart verdige til å fikse opp, resten gikk til gjenvinning. Det er heldigvis gratis å levere metall!

Nå kunne det vært kjekt å hatt et kamera, til å forevige disse "store øyeblikk" - men den gang ei! - For mitt prosjekt med bruk av gamle objektiv, viste seg ikke å være så enkelt likevel!

Jeg fikk pratet med Wintersborg i Kristiansand, og tak Charlotte og Ellea, tenk der traff jeg et menneske som kunne faget, og hadde lært seg viktigheten av personlig service! Flott. Vel - jeg fikk vite noe om forandra brennvidder, kontra nye og gamle kamera, og hvordan det innvirket på objektiva! Selvfølgelig ikke til min fordel, så nå står jeg på scratch igjen! Jeg hadde fått en slags økonomisk aksept for kjøp av kamerahus, mot å bruke mine gamle objektiv - vel det må i fornuftens navn droppes!

Det meldes sol i dag, og jeg håper at terrassen tørker såpass at den kan få sin grønnsåpe i kveldingen! Ellers står oppkapping av 90 vindusrammer til ved for tur, og en husvegg for vasking. Den siste veggen vasker jeg ikke, da jeg håper den blir revet før jul!!! Blir noe av dette gjort i dag tro!!! - - - De melder forresten flere dager med sol! :-)


.

15. apr. 2009

Her Vaskes!

Fingra er som overstekte pølser - dagen etter - rimelig skrukkete - skinn til overs!!!! - Ja det er bare å innrømme - de er ikke overtrent på vasking - liksom ikke min greie det, - utover personlig hygiene – på meg - drivhus og potter!!!

Ok, men i går sto jeg på hodet i bøtta! Påskens stille tid var over, og legemet skulle startes opp! Det var frem med slanger, ht.spyler, koster, stiger, bøtter, vaskemiddel, støvler, regntøy, sydvest, hansker - ja det hele! Her skulle vaskes hus - Utvendig! :-)

Det ble 2 vegger i løpet av en dag, ja minus 2 timer som gikk til prikling/potting - en skal jo leve og!!! Gud hvor møkket huset var, så ikke sånn ut, men vaskevannets kulør viste annet! Fargen lys antikkhvit liker jeg - "skjuler møkka godt" - men det er så klart grenser for hvor mye som kan skjules!

Fruen tok terrassen med terrassevaskeren, terrasserens og stiv børste! Den ble flott, - endelig et middel som virket, Terrasserens fra Jotun.
Nå skal den få noen dager med tørk, (håper jeg) før den får sine liter med grønnsåpe! Den blir bare finere og finere etter jeg begynte med den grønsåpebehandling! Anbefales! (takk BÅ ;-) )

Jammen ble det også tid til å spyle terrassens rekkverk, med dens 1000 spiler!!

Formen pr nå! Det verker over alt - nesten! Blir det hviledag i dag! ;-)

14. apr. 2009

Sommer!

14. april - sommerdagen - yess! Så kom vi gjennom denne vinteren og! ;-)

Påsken ble den stille tid som "forskrevet" og ønsket! Guttene og jeg har hatt 10 dager hjemme, fruen jobbet litt inn i mellom!

Med 10 dager ferie, ble de mange fine dager ute, været var langt bedre en meldt! Det ble gjort betydlige oppryddningsarbeider i kjøkenhavnen.
Stauder som benyttet dens åpne jord som ventebed, ble flyttet, - litt planløst hist og her. Nå er det kun et "kjøkkenbed" med satuder igjen, - de får være "intill videre"!
Jordekke og ugress er fjernet. Masse mark i farta. Jorda fikk et drys med hønsegjødsel. Det er fremdeles litt for kaldt å plante ut ennå, - men snart........!

Tomatene er pottet i nye 15 - 17 liters poter, ca 25 stk. De første to "tomatkulene"er observert, vil det bli fersk tomat til 17. mai!

Ellers ble det ingen påskebilder, kameraet er "ferdig"! Kretskortbrudd. Sikkert ikke lønnsomt å reparere. - - Nå MÅ et nytt kjøpes inn.......................!
Jeg var på loftet og fant frem det gamle Pentax spilreflekskameraet fra 1980. Det har flere gode objektiver, og kjøper jeg et nytt digitalt Pentax, kan de gamle brukes. Objektiver er jo nesten dyrere en kamerahuset - så! Den ene linsa koset 2195,- i 1980 - - - det blir drøyt 6500,- i dagens pengeverdi!!! Ungkar den gangen!!!
Men spørsmålet er, hvor får jeg kjøpt et kamera i dag! På nettet!!! Nei, jeg vil ha et menneske med kunnskap å forholde meg til - men hvor!!! Tips?

Nå hverdagen, - grøten koker, og pus maser - alt i rute!

.

6. apr. 2009

Mine solstråler!

Etter et noe "grått" inlegg i går, vil jeg legge inn et bilde av "mine lokale solstråler"!

På onsdagen var vi nede i byen, for å gjøre oss kjent med politistasjonen, dens innhold, og oppgaver! Småspeiderne oppførte seg eksemplarisk, skjerpa seg - og tok helt av når de "slapp ut"! ;-)

Bildet er tatt før de skulle inn, de var preget av stundens alvor, og smilet satt langt inne!
Hjalp gjorde det når avisas fotograf antydet at han kanskje kunne dette på rompa, - og jeg tilføyde - opp i den hundebæsjen rett bak han! :-)

Her er resten av artikkelen! http://www.austagderblad.no/lokale_nyheter/article4242066.ece

(Det var en velsignelse at vi fikk dette inn nå, andre lag/foreninger er "misunnelige" på midler vi er tildelt - og har "på byen" reist kritikk over speiderens sendrektighet med arbeidene - men vi ble først i media!!!)

Intet inlegg uten en PS - og dagens blir at vi spiste 3 måltider ute på terrassen i går! Det var sol og 14 grader i skyggen! - og vi lå i le for vinden!
Ellers intet gjort, da forkjølelsen fremdelels holder stand!
-------------------------------------------------------------------------

Situps


Avslutter Situpsmotivasjonen med mars måned, og det ville vært hyggelig om dere som fremdeles henger med "fyllter ut" antallet for mars måned!
Jeg trekker som lovet ut en motivasjonsvinner for februar, og en for mars. De vil få en liten oppmerksomhet - en gang i april -håper jeg!

Situps Februar

Alexia . . . . . . . . . . 60
AnitaH2 . . . . . . . . . 50
Annsi . . . . . . . . . . 950
Frøya Heidi . . . . . 710
Harryford . . . . . . .460
Heltpåjordet . . . .1080
IngridE . . . . . . . . .240
Maria . . . . . . . . .1200
Miamaria . . . . . . . .40
Nefertiti . . . . . . . . .65
Red Hobbit . . . . . 810
Villrose . . . . . . . . 750


Situps Mars

Alexia . . . . . . . . . .
AnitaH2 . . . . . . . . . . . 0
Annsi . . . . . . . . . . 1550
Frøya Heidi . . . . . 320
Harryford . . . . . . . 580
Heltpåjordet . . . . . . 60
IngridE . . . . . . . . .
Mari . . . . . . . . . . . . 65
Maria . . . . . . . . . 1840
Miamaria . . . . . . . . . 0
Nefertiti . . . . . . . . . . 0
Red Hobbit . . . . .
Taleia . . . . . . . . .
Villrose . . . . . . . .1610

.

5. apr. 2009

Situps - får - får ikke! - Tåke.

Så var mars sendt til minnets lager, og April ligger til behandling! Det går fort!

Jeg finner ikke tid og energi til skriving for tiden, livets hverdag har for mye å tungt stoff å by på!

Jeg sliter med speideren! Men - noen har heldigvis forstått at det ikke var så lurt å fore meg med kameler, og de sliter nå med en medspeider med dårlig ånde! En ånde som kun kan bedres ved at flere drar lasset sammen i frisk luft! Landsleir, ennå uvisst!

Det ble dårlig med motivasjon for situpsen i mars, men jeg håper at noen holdt ut, og kan glede seg over en flatere mage og en styrket rygg, til fri benyttelse i vårhagen!

Når jeg får inrapporteringen ingen for Mars, trekkes det ut en vinner for februar og ditto mars, som får en liten hilsen!
Endelig har jeg kommet på en idé til "premie" og jeg har vært noen timer i snekkerbua de siste dagene. Dette speidergreiene har tappet meg helt, men nå siger det sakte fremover! Det er drivhuset det jobbes med!

Fyller dere ut februar og mars da!

Situps Februar

Alexia . . . . . . . . . . 60
AnitaH2 . . . . . . . . . 50
Annsi . . . . . . . . . . 950
Charlotte
Christina
Frøya Heidi . . . . . 710
Harryford . . . . . . .460
Heltpåjordet . . . .1080
IngridE . . . . . . . . .240
Maria . . . . . . . . .1200
Miamaria . . . . . . . .40
Nefertiti . . . . . . . . .65
Red Hobbit . . . . . 810
Sigrid
Taleia . . . . . . . . .
Villrose . . . . . . . . 750


Situps Mars

Alexia . . . . . . . . . .
AnitaH2 . . . . . . . . .
Annsi . . . . . . . . . .
Charlotte
Christina
Frøya Heidi . . . . .
Harryford . . . . . . . 580
Heltpåjordet . . . . . . 60
IngridE . . . . . . . . .
Mari . . . . . . . . . . . . . 65
Maria . . . . . . . . .
Miamaria . . . . . . . .
Nefertiti . . . . . . . . . . . 0
Red Hobbit . . . . .
Sigrid
Taleia . . . . . . . . .
Villrose . . . . . . . .

Ellers vil jeg gi et "bilde på livet" jeg lever for tiden!

For noen dager siden fikk jeg beskjed at jeg fikk igjen ca 5000 på skatten - yesss! Fruen og jeg "feirer" med kopp kaffe og en kakebit. Før hun går ned for å sette på en vaskemaskin - pang - stopp - reparatør - fiksa - varte 3 minutter - maskin utslitt - kjøp ny! Jammen godt vi får igjen penger på skatten da - hell i uhell - eller noe sånt!
Neste dag hentes posten inn -brev fra regnskapskontor, - arbeidsgiver/regnskapskontor har glemt 17000 som må påføres inntekten og skal skattes av! Blir ca 5000 det!!! Svarte......!
Har jeg "fått" 5000, - gått i null, - "tapt" 5000 eller - "tapt"10000!!! Når det legges til at vi er inne i 4. dagen med tykk tåke, og at jeg har fått forkjølelse med feber som varer "noen" dager - skulle jeg vel ha gitt et sånt omtrentlig bilde på livet der leves for tiden!

MEN nå skinner solen!

Noen fine dager ønskes dere som stikker innom!

PS Det er nesten snøfritt i hagen!

.