14. apr. 2009

Sommer!

14. april - sommerdagen - yess! Så kom vi gjennom denne vinteren og! ;-)

Påsken ble den stille tid som "forskrevet" og ønsket! Guttene og jeg har hatt 10 dager hjemme, fruen jobbet litt inn i mellom!

Med 10 dager ferie, ble de mange fine dager ute, været var langt bedre en meldt! Det ble gjort betydlige oppryddningsarbeider i kjøkenhavnen.
Stauder som benyttet dens åpne jord som ventebed, ble flyttet, - litt planløst hist og her. Nå er det kun et "kjøkkenbed" med satuder igjen, - de får være "intill videre"!
Jordekke og ugress er fjernet. Masse mark i farta. Jorda fikk et drys med hønsegjødsel. Det er fremdeles litt for kaldt å plante ut ennå, - men snart........!

Tomatene er pottet i nye 15 - 17 liters poter, ca 25 stk. De første to "tomatkulene"er observert, vil det bli fersk tomat til 17. mai!

Ellers ble det ingen påskebilder, kameraet er "ferdig"! Kretskortbrudd. Sikkert ikke lønnsomt å reparere. - - Nå MÅ et nytt kjøpes inn.......................!
Jeg var på loftet og fant frem det gamle Pentax spilreflekskameraet fra 1980. Det har flere gode objektiver, og kjøper jeg et nytt digitalt Pentax, kan de gamle brukes. Objektiver er jo nesten dyrere en kamerahuset - så! Den ene linsa koset 2195,- i 1980 - - - det blir drøyt 6500,- i dagens pengeverdi!!! Ungkar den gangen!!!
Men spørsmålet er, hvor får jeg kjøpt et kamera i dag! På nettet!!! Nei, jeg vil ha et menneske med kunnskap å forholde meg til - men hvor!!! Tips?

Nå hverdagen, - grøten koker, og pus maser - alt i rute!

.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Winthersborg i Kr. sand. :-D

Anonym sa...

Jaja - jeg skal være glad om mine tomater har fått det første skikkelige bladparet til 17. mai. :D

Ellen Walnum sa...

WOW og jeg som trodde mine tomater har kommet langt siden jeg har fått de første blomstene, men du har altså fått "kart"!!!

Ellers kan jeg skrive under på Wintersborg i Kristiansand når det gjelder kamera (de holder også til på Sørlandssenteret).....og skulle du først komme så langt sørover vet du at du har masse damer her som gjerne vil se ditt blide åsyn....hint, hint;-)

Anne på Moseplassen sa...

ta med deg linsene og dobbeltsjekk om de faktisk kan brukes på nytt kamera før du kjøper kamera basert på merket. Det er ikke alle som man kan ta med seg over.
Men lykke til med kamerakjøpet! :)

Bønna sa...

Sommer 14.april ??
Jeg føler meg aldri trygg på at våren er kommet før man kommer uti mai :(

Harryford sa...

Winthersborg er noteret! Takker for det. Tar en telefon i dag/morra!

Smgj - hmmm - det var nesten som å høre den "sedvanlig optimistiske" harryford det! ;-)

Jo noen få kart er det Ellea, men husker ikke hvilken sort det er på - tror det er på en av de små søte!!!
Blide åsyn - ikke mye støtte å få på det her i huset! ;-)
Ellers - point taken! :-)

Takk for tipset Anne! De skal jo ikke bare passe "fysisk" - men også funke i lag! Så nyttig med test!

Kjenner følelsen Bønna! Men - "meteorologisk vår" er vist når tempen har et snitt fra 0 til 10 grader i døgnet!!!
Sommer: "Når døgnmiddeltemperaturen over en måned kommer over 10 grader". - - Den holder vel hardt!!! ;-)