29. jul. 2009

Plask - hjemme igjen!

Slik var det ja, strålende vær på vestlandet - i hele ferien! Helt topp!( i alle fall langt bedre en hva en kan forvente derfra - og jeg taler av erfaring)!
Kom hjem for noen dager siden etter lang ferie, nåja speiderlandsleiren var vel en noe spesiell ferie, men dog. Siden har det vært familebesøk på vest og østland noen uker! Høydepunkt var vel åpning av jazzfestival i Molde!

Vel hjemme på sørlandet igjen, plask - synes sommerværet å være noe ustadig, men egentlig helt levlig. Med trening fra vestlandsvær, vet en å utnytte solstrålene mellom bygene!

Har i ledige og tørre stunder høstet bær de siste dagene, et helt topp bærår. 15 kg hvit rips er plukket, skulle ha til vin, men fruen var litt snar, og 9 kg gikk rett i safkokern. Men ok, 6 kg, pluss noe annet gir også vin!

2 kasser bringebær har blitt syltetøy, ikke kokt, men rørt og fryst! Ikke egne bær i år da fruen kutta ned bringebærhekken i våres, fordi vi skulle bygge der - sa det var unødvendig hva denne høsten angår - men hun ville ha fremgang!!! Som om det hjelp!

Vel dette var bare en "åpning" av bloggen igjen" - får henge meg mer opp i de små fustrasjoner, i dagene og ukene som kommer ;-)

Ps Har henta frøken Luca - det kommer til å bli et langt prosjekt - hun har psykiske problemer!!! Lurer på om vi får til det!

Ok der var jeg i gang, måtte dette bli en god høst!

7 kommentarer:

Merethe sa...

Velkommen hjem :) koselig med blogginnlegg fra deg igjen. :)

AnitaH2 sa...

Der var du på plass, ja! Og godt i gang med innhøsting allerede. Velkommen hjem!
Hva er galt med lille Luca? Nok smeiging noen uker vil kanskje ta brodden av problemene? (Det pleier å virke på meg, bare jeg ikke har blitt så grinete at jeg ikke vil smeiges...)
;-)

Harryford sa...

Takk for det Merethe, jeg synes også det er kjekt å "starte opp" blogglivet igjen! :-)

Ja si det Anita. Hun er oppvokst i et oppdrett sammen med mange andre katter, og er lite menneskevant. Riktignok var hun inne, men engstelig som hun er fra naturen, lå hun vist hele dagen mørkt i kjelleren (underetasjen), og kom ikke frem før kvelden for mat.
Hun fant sin "overlevelsesmetode" ved å terekke seg inn i seg selv, og bli helt apatisk! Hun forsvarer seg ikke. Selv smeiging er en stor trussel. Godbiter hjelper heller ikke, selv om hun tar de om natten!
Vel, dette blir et langt kapittel Anita, "to be continued" - - jeg føler meg forresten beæret nå, synes å huske en blogger som datt fort av blogger med katteinhold! ;-)

Ellen Walnum sa...

Åååååå så godt å ha deg tilbake på bloggen:-)))

Red Hobbitt sa...

Velkommen tilbake fra ferie. Høres ut som et spennenden prosjekt med frøken Luca.
Håper du hadde det fint på Åndalsnes. Vi var iallefall kjempefornøyd. Og for en nydelig plass. Synd det ikke ble mulighet for en tur til Trollveggen når vi først var så nært.

Unknown sa...

Hei og velkommen hjem ja!
Stakkars pusen. Vel, tolmodighet og slikt er jo tingen. La henne være og la henne komme til dere. Hold henne inne lenge og alt det der.
Det går nok kjempebra skal du se.

Harryford sa...

He he du vet å få frem smilet Ellea! - og jo, det føles godt å, ja være tilbake igjen! Min sommer har vært fin og lang, og optimist som jeg er - hmmm - regner jeg med at den blir ennå lengre! :-)

Red Hobbit, hmmm endelig svar! Jo jeg synes Utopia var en flott og imponerende leir. "Lokalkjent" som jeg er i området, må det sies at vi var griseheldige med været! Har inntrykk av at det alltid er regn og skodde der!!!
Enig med deg, "eksperimentene" var altfor slappe! Det ble volleyballnettet som ble aktivitetsredderen for Aust-Agder krets.
Tenkte ikke så mye på Trollveggen, våre var avsted til Breivikelvens kilde, - og jeg var med pga Kristoffer. Tykk tåke så turen ble forkortet, hvilket var perfekt, da vi campet ved vannet, flott! Neste dag herlig solskinn!
Flaut, men det var ikke i mine tanker at du var der, kikka innom Nordland for å se om jeg fant kjente, hvilket jeg ikke gjorde! Hva heter gruppa di forresten?
Må bare si igjen, det var imponerende å se en by på 7500 mennesker bli anlagt på 1 dag! Synes alt fungerte fint. Speiderne er topp, verre er det med ”ledere” – antagelig medfølgende foreldre, som ikke kan holde fred om natta, som oppfordrer til ”kreativ” køsniking, og hamstrer mat som de skulle komme i fra Biafra!!! Nei, la meg heller rope et hurra for den oppvoksende slekt. Har aldri sett et leirområde som er kjemisk renset for søppel – så vel knapt en eneste liten papirbit!
Neste gang i Stavanger er mine Rovere!

Tålmodighet er nok et nøkkelord Turbolotte!!! I går prøvde hun skremt å legge seg i en stol - fremgang det!